torsdag, september 29, 2005

Religion och skolan

Här kommer något bra som en vän till mig har skrivit.

" 'Den optimala skolan för våra barn': Jag säger bort med allt påsk- ,lucia- och julfirande ur skolorna. Bannlys gratulationer vid födelsedagar och Gud förbjude alla spåkliga övergrepp barnen utsätt för dagligen som exempelvis "prosit", (vet ni vad det ordet faktist betyder!) Inför istället skoluniformen och förbjud religiösa smycken och symboler.Tillåt inte lärare att vara politiskt eller religiöst aktiva då de kan synas i massmedia vilket i sin tur säkert väcker farliga tankar hos de små barnen. Se över musiklektionernas sångutbud så de inte behöver sjunga stötande religiösa texter som den fruktade "Gläns över sjö och strand". Se över all litteratur så det inte smyger med någon perverterad propaganda. Slutligen,FÖRBJUD ÖA,TÄNK PÅ INNEHÅLLET!"

ÖA är lokaltidningen i vilken det här inlägget gjordes i somras. Du kan läsa mer på http://www.allehanda.se/ordetfritt/2275

HJÄLP!!!

http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,65877033_640__,00.html


Michael Jackson ska ändra image och bli en tjejjagande rappare.
Har inte vi kvinnor det nog jävligt utan att riskera att få Jacko efter oss???

Är ni rädda för Gud?

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,706204,00.html

Jag förstår inte vad folk är rädda för? Varför ska man inte få undervisa om kristendomens skapelseberättelse i skolan? För att citera Andelieb "
Varför blir folk så rädda om någon ifrågasätter Darwin? Snacka om svag tro."

Personligen har jag svårt att köpa hela evolutionsteorin. Om exempelvis hästar från början var delfiner, varför har vi då inte hittat ett enda bevis för det? Varför har ingen av alla människor som har letat i jorden hittat något skelett från stadiet mellan delfin och häst i så fall. Jag tror på en mikroevolution istället, på att alla djur har utvecklats inom sin art, men inte att några delfiner en dag fick för sig att nu ska jag leva på land, skaffa ben och fötter och bli en häst istället.

Dessutom. Om man nu tror på darwinismen och evolutionen, den starkaste överlever. Varför ska vi då bry oss i om vi utrotar andra arter eller inte? Den starkaste arten överlever ju och för närvarande verkar det vara människan som är starkas. Genom hela historien har olika arter dött ut, varför ska vi bry oss nu?

Vilken tur att jag inte köper hela darwinismen, så jag får bry mig om utrotningshotade arter.

Mer Spike

Jag fick underbara nyheter av min lillasyster imorse.

Han som spelar "Spike" i "Buffy och vampyrerna" kommer att medverka i "Smallville" framöver!!! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Tacl käre gode gud för det! Inte för att det har saknats snyggingar i serien förut, han som spelar Clark Kent går ju inte av för hackor (och tack producenter som låter honom ta av sig på överkroppen titt som tätt). Nu blir det bara mer snyggt att titta på...

Jaaaaaaaaaa

Äntligen

Nu är mina två eftersläpande uppgifter inskickade till examinatorn. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver kompletera med något. Sedan väntar jag bara på att Bastet ska ha tid att läsa min sista rest och skriva lite kommentarer på den. Efter det är det bara mit hääärliga examensarbete som ska bli klart.

Ska sätta mig med det nu

onsdag, september 28, 2005

Dagens göra

Idag ha rjag köpt biljetter till Norrköpings Filmfestival. Jag ska gå på "Det levande slottet", Wallace och Gromit" samt "Sin City".

Nu pluggar jag och ska fortsätta med det resten av dagen eller i alla fall tills att jag är klar med uppgiften. Jag pluggar med K.B. även om hon är iväg och planerar vilorum med några andra just nu.

Åter till böckerna.

tisdag, september 27, 2005

Att träffa "någon"

Frågade underbara K.B. hur jag skulle göra för att träffa någon att bli kör i. Hon kom med en del tips, några bra andra mindra bra. Hon fick hjälp av E.N. också. Men i alla fall. Här kommer mina favoriter, utan innbördes rangordning.

Börja dansa eller kanske gå med i någon abf-kurs eller någon anna förening
Åka buss lite oftare, sätta dig bredvid en snygging
Bjud hem killar på chips
Låtsas vara försäljare och knacka på hos folk
Råka ta på en kille i affären, gå in i honom, blinka och säg hej
Var lite busig, skutta till
Kulturgrejer är bra mötesplatser och så har man saker och prata om

Underbara tips. Eller hur!

Ny länk

Kolla in länken "Fröken Underbar"! Underbara låtar.

Rösta på N.K.O.T.B.

På aftonbladet.se hålls det för närvarande en omröstning om vilket pojkband som som varit bäst genom tidierna. New Kids On The Block ligger fyra, efter Backstreet Boys, Take That och Westlife... Ni MÅSTE gå in och rösta på New Kids. De är ju helt klart de bästa!!!

BUFFY!!!

Vart har Buffy tagit vägen?

Har kollat Femmans tablå två veckor framåt och det finns ingen Buffy där!!! Varför?!? Nu när Spike är med en massa och allt! *sliter mitt hår i förtvivlan*

måndag, september 26, 2005

Elitserien har startat!

Jag undrar hur det går för MoDo i år. Tyvärr tror jag inte att det går så bra. Mitt tips är att de klarar sig kvar i elitserien men missar slutspelet. Tyvärr. Imorgon startar deras säsong med hemmamatch mot Frölunda. Känns lite som att det blir upp till bevis på en gång...

Heja MoDo!

Svettigt

Hjälp vad varmt det var ute idag7kväll. Jag höll på att svettas ihjäl när jag cyklade till och från handbollsträningen idag. Jag klagar absolut inte på värmen. Jag blev bara så överraskad och var helt fel klädd i min t-tröja, collegetröja och jacka.

Plugga

Nu måste jag verkligen komma igång med dagens plugg. När jag är klar med den första uppgiften får jag ringa mormor som belöning, tack Andelieb för tipset!

Jag har inte så mycket pluggtid idag. Klockan 5 är det handbollsträning så jag borde cykla hemifrån absolut senast tio över fyra. och innan dess borde jag ha ätit något mellanmål också.

söndag, september 25, 2005

Att förlåta

Hur förlåter man? På riktigt alltså.

Om någon har ljugit för dig, rakt upp i ditt ansikte, hur förlåter du det?

Kan man förlåta någon som inte ens har bett om förlåtelse? Kan man förlåta någon som bara kommit med undanflykter till sveket, undanflykter som mer eller mindra säger att det är ditt eget fel att det blev som det blev? Du skulle ha gjort si, varför sa du inte så, vi är inte så nära längre...

Är det ok att såra någon bara för att man de senaste månaderna inte har varit så nära som man varit tidigare? Har man över huvudtaget varit nära om man resonerar så?

Att ha kommit över sveket, att ha accepterat det som hände men att inte kunna känna tillit igen, är det att förlåta?

I så fall kommer jag aldrig att kunna förlåta...

En härlig lista

Det ska ju göras listor på allt möjligt så här kommer en liten lista från mig. Det är min topp 10-lista på de sällskaps spel som jag tycker är roligast att vinna.


1. Tp: Det ska vara det riktiga spelet. INTE den fjantiga versionen där man kan hoppa över halva spelplanen och komma till en plupchans. Den är så jäkla fjantig.

2. NE-spelet: Frågorna är kluriga och ofta är ledtrådarna värdelösa. Det är just därför spelet är roligt att vinna

3. Alias: Att det finns så många olika sätt att förklara ord på. Sedan är det ju alltid trevligt med stressmoment i spel också.

4. Rita och gissa: Återigen ett spel med stressmoment. Aj lajk, aj lajk a lått. Att jag dessutom kan vinna trots att jag ritar som en 7-månaders bebis är ju fullkomligt himmelskt.

5. Tribond: Många gånger gäller det bara att chansa hejvilt. Men vad då? Man ska kunna gissa mycket och snabbt också, sånt kräver sin kvinna!

6. Pratmakarna: Väldigt likt Alias men med roliga dueller.

7. Geni: Kunskapsspel kan (nästan) aldrig bli fel.

8. Snabb varianten av Alphapet: Lite stress, lite bluff för att öka stressen för motspelarna, he he

9. Från A till Ö: Först hjälps man åt, sedan plocka man bort alla markerna för "partnern" vid första bästa tillfälle. Ondskefullt, och härligt.

10. Yatzy: Det är aldrig fel att vinna med "hjälp" av slumpen...

Kulturnatten

Ska försöka att hålla det här ganska kortfattat.

Guidad visning av skulpturparken, Konstmuseet: Min kulturnatt började med visninga av Konstmuseets skulpturpark. E.J var väldigt duktig som guide. Jag kan ju inte så mycket om konst men det var riktigt intressant att höra det E.J. berättade.

Kom och sjung, allsång med Lisa Tilling: Allsång är ju alltid roligt, speciellt när "Till havs" är en av allsångerna. Lisa är så himla duktig också, hon kan verkligen få vem som helst att sjunga och känna sig trygg i det.

Gregoriansk sång och modern orgel, S:t Olai: Det var betydligt mycket mindre sång än jag hade trott att det skulle vara. Det blev bara sång i 2 eller 3 stycken, och då var det "bara" en som sjöng. Jag hade trott att det skulle vara sån där maffig härlig sång i flera stämmor som sjöng på latin. Missförstå mig inte, musiken var bra, jag hade bara förväntat mig något annat. Dessutom var det bara härligt att sätta sig i kyrkan en stun och be. Gud är verkligen härlig.

Kampus kultür, Hur går det med kärleken då?: Ett bra ljudreportage som jag hade hört delar av tidigare. Det blir kanske lite väl mycket att sitta i 30 minuter och bara lyssna på ett reportage. Det skulle helt klart öra sig bra i radio men inte som en del av en utställning. I alla fall inte för min del.

Låhret Collektive, Stadsmuseet: Vi tror att det var så gruppen hette. Vi hörde slutet av en låt och början av en annan låt. Sedan gick vi...

Aikido coh Bujinkan Budo Taijutsu: Uppvisning av kampsorterna. Verkligen intresant och imponerande. Vad mycket man kan göra med sin kropp, när man vet vad man ska göra alltså... Ett tryck här, en lätt knuff där så faller folk. Vilken otur att jag inte visste allt det när storsyrran och jag bråkade som mest.

Dans i Bistron till Jazzt in case, Louis DeGeer: Rätt så bra, sångerskan kändes lite oengagerad. Sedanhade det nog varit roligare om vi hade dansat. Jag kan ite dansa med killar, jag harmest dansat med tjejer och är van att styra, och killarna verkade inte vilja/kunna/ dansa över huvudtaget.
Vi lyssnade även en liten stund på Sicken Blues vid Baccus men vi var för trötta tror jag för att ha tålamod att sitta kvar och lyssan. Istället drog vi till mackedonken och åt lite härligt nyttig mat. Det var nog det längsta stoppet vi gjorde den dagen. Det var skönt att bara kunna sitta ner och prata en stund.

Kvällen/natten avslutades i P.Bs kök där vi drack lite te och surrade innan jag gick hem. Då var klockan 02:30. På det stora hela är jag nöjd med Kulturnatten och jag ser verkligen fram mot nästa års arrangemang.

Nu ska jag diska och dammsuga.

lördag, september 24, 2005

Borta idag

Nu springer jag snart iväg till dagens första kulturnattsaktivitet. Jag ska gå p åguidad tur i Konstmuseets Skulpturpark. Förutom de aktiviteter jag skrivit om tidigare blir det nog lite afrikansk dans och ett besök i Salsahuset också.

Filmen igår blev inte bättre. För att säga som A.Ö. brukar göra. "Den sög hästballe".

fredag, september 23, 2005

Inte så bra...

Vi har hrt film, det blev "The life aquatic". Den var inte så bra. Eller, den är inte slut än, det har gått drygt 30 minuter av den hittills. Det är ju inte ett bra betyg att jag sätter mig och bloggar mitt i...

Mitt betyg till "The life aquatic" blir 1,5 av 5.

Barn

Om jag skulle skaffa barn med K.B. skulle det se ut ungefärså här... I alla fall enligt D.Ks digitalkamera. Hmm, jag får nog prata med henne (K:B.) om att adoptera istället...




Länk

Kolla här om du vill veta mer.
http://www.norrkoping.se/kulturnatten

Kulturnatten

Imorgon är det Kulturnatten här i Norrköping. Eller, natt och natt. Det håller ju på hela dagen också. Följande saker har jag tänkt att gå på.

Kl. 17:00 Körmaraton, Hörsalen. Stannar nog inte hela tiden.
Kl. 18:00 Gregorianska sånger och modern orgel, S:t Olai k:a.
Kl. 19:00 Jag ångrar ingenting, Ulla Muda sjunger Piaff, Stadsbiblioteket.
Kl. 22:00 Orgelfyrverkeri, Hedvigs k:a.

Jag har bara musik på schemat i år, men vem vet. Det blir kanske något annat också. Jag får se om jag slinker in på något mer under dagen.

Fantastiskt ljus

Jag tittade precis ut och märkte att det är ett helt fantastiskt ljus ute just nu. Solen kommer fram lite mellan träden/husen och effekten är makalös

Tokig katt

Nellie, min katt, har blivit tokig(are). Först ligger hon ochär hur lugn som helst. Så kan hon helt plötsligt få för sig att springa runt i lägenheten och kuta med ryggen och hoppa runt så fort jagkommer i närheten. Bara för att fem minuter senare komma fram till mig för att gulla i fem minuter och sedan börjar det om igen... Men söt är hon i alla fall.

Rädd för Daniel

Kolla in den här http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=440358

Jag blir faktiskt lite rädd för Daniel. Var det där verkligen den bästa bilden på honom??? Han ser ut som någon som äter små barn.

torsdag, september 22, 2005

Härliga expressen

Nu ska vicka och danneboy gifta sig igen. Jag undrar hur många gånger expressen och aftonbladet har haft den rubriken i sina tidningar.

onsdag, september 21, 2005

Snyggingar

Här kommer en liten lista på snygga skådespelare, helt utan inbördes rangordning. Jag skriver i den ordning jag kommer på dem...

Robson Green, spelar psykolog i "Mord i sinnet" på tv4

Colin Firth, Mr Dracy...

Orlando Bloom, inte världens bästa kanske, men snygg, ack så snygg.

Hayden Christensen "Det är ännu värre att han blir ond när han är så snygg". Ungefär så sa jag efter att ha sett honom som Anakin Skywalker i Star Wars Ep III

Julian McMahon, spelar Cole i "Förhäxad" Ser ond, lidelsefull och snygg ut på samma gång. En verklig bedrift i sig. Jag är fast.

James Marsters, Spike i "Buffy". Gör hela serien sevärd

Det här är de killar jag kommer på just nu, ska även fundera över snygga svenska skådespelare.

Vart är killarna?

Ok

Här kommer en väääldigt vanlig fundering.

Hur är det tänkt att man ska träffa någon?

Så här ser mitt sociala liv ut just nu.

Bönegruppen. Innehåller 3 killar. Två är gifta och fäder, den tredje har ett förhållande. Därmed ointressanta

Fristående kurser. Innehåller skiftande antal killar. Eller gubbar. Därmed ointressanta.

Kefas. Innehåller ett flertal killar. De flesta har förhållanden med andra tjejer eller så är de för bra kompisar för att kunna bli pojkvänner.

Jag är inte längra med i någon kör, jag jobbar inte extra längre. Jag börjar med handbollsträningen snart men de av det manliga könet jag kommer att träffa där är ju samtliga fäder till handbollstjejerna, går alltså bort.

Jag är inte typen som raggar på krogen heller.

Så, hur ska jag göra?

Prata med mina vänner så att de kan hjälpa mig? (Så står det att man ska göra i "Reglerna". Där står det å andra sidan att jag ska vara mystisk och svårfångad som en sommarbris samt bara träffa killen en gång i veckan i början...)

Ska jag anmäla mig till en datingsajt?

Jag vet att jag är väldigt bekväm av mig. Men det här är lite nytt för mig. Jag har inte velat bli kär förut.

Jag vill bli kär

Jag har kommit på det nu. Jag vill faktiskt bli kär, lyckligt kär...

tisdag, september 20, 2005

Diskussionen i lördags

Jag tänker försöka att återge lite av diskussionen jag hamnade i i lördags.

Han, R, sa att för honom är en vältränad triceps, eller sa han biceps, romantiskt. Jag höll inte med och bad att han skulle vidareutveckla det hela. Då frågade han om jag var nöjd med mitt liv. Mitt svar på det var att jag är det just nu. Nästa fråga var om jag var nöjd med min kropp. Svaret var och är nej och då sa han att jag även är sexuellt hämmad. Behöver jag säga att jag blev lite paff?

Han fortsatte sitt resonemang. Han berättade att hans senaste 6, eller om det var 7, flickvänner har sagt att de är nöjda med sina kroppar men när det har kommit till sex har de alltid varit hämmade och sagt att de är för tjocka eller fula. Vidare fick jag även veta att han inte brukar bli tillsammans med tjejer som han har känt för länge. Med för länge menade han 3-4 månader… Kan det inte finnas ett samband där?

Om man är i ett förhållande där man verkligen känner sig trygg och älskad bryr man sig väl inte lika mycket om man tycker att man har något kilo för mycket runt magen? Visst kan osäkerhet kring det egna utseendet spela roll. Men om man har råkat ut för samma sak i de senaste 6-7 förhållandena man har haft är det kanske dags att tänka om lite. Eller?

Nybro

Jag var ju i Nybro i helgen.

Det var verkligen trevligt och roligt. Jag har verkligen saknat AÖ jättemycket. Hon fick en jättefin inflyttningspresent av mig. Hon fick pruttlera… Jag lovar, det är helt sant! Jag hade blivit asglad över en sån present och det blev hon också, om hon inte spelar bra och det tror jag inte.

Det var fullt upp mest hela helgen.

Jag åkte ner i fredags och då jag kom fram köpte jag ett par byxor sedan shoppade vi lös på systemet och senare på eftermiddagen handlde vi mat till festen som skulle vara på lördagen.
Lördagen började med att AÖ och jag löste melodikrysset, eller, vi började att lösa melodikrysset. Det var ett extra långt program och vi orkade inte lösa allt. Han pratade så himla mycket eldemannen. Sedan åkte vi till D (har jag för mig att han hette i alla fall) för att hjälpa med att röja i garaget, platsen för festen. Vi gjorde även klart tårtorna och salladen och naturligtvis även oss själva.

Själva festen var verkligen kul.

Vi grillade, sjöng karaoke/sing star och drack, en hel del. Det går inte att komma ifrån att lagom fulla människor, med betoning på lagom, är väldigt roliga. Vilken nykter människa skulle komma på att säga en sak som ”Där här ni beviset, på absolut, ingenting.”? Hysteriskt roligt men man måste nog ha varit där.

Jag hamnade även i en diskussion med en av killarna på festen. Jag återkommer med vad den handlade om, men den var…intressant… typ…

Söndagen handlade mest om att vakna till liv, städa ur garaget och att åka hem. Jag hade tur och fick åka bil med Ms kusin från Nybro till Norrköping. Tyvärr blev vi stoppade av polisen i Mönsterås eftersom bilens lysen inte fungerade. Tack och lov gick det att ordna på närmaste mack så efter en timme var vi på väg igen. När jag kom hem var jag helt slut men ack så nöjd med helgen.

Men jag saknar AÖ nästan ännu mer nu när jag har träffat henne. Låter konstigt, men så är det.

Jag får ju inte glömma det viktigaste. Vi såg på en massa Hipp Hipp, versionen där Anders och Johan kommenterar det som visas på en textremse. Hysteriskt kul.

måndag, september 19, 2005

Nu så!

Jag har varit rätt så frånvarande de senaste två veckorna. Detta beroende på ommålning av sovrummet, sannering av ohyra vilket ledde till tvättning av alla, jag menar verkligen alla textilier hemma. Gardiner, sänglinnen, kläder. När det sedan var gjort blev jag sjuk och i helgen har jag varit i Nybro, mer om detta senare.

lördag, september 10, 2005

Väntar fortfarande på svar...

För ett tag sedan skrev jag brev till utbildningsministern och till skolministern. Tyvärr har jag inte fått något svar än. Jag ger dem två veckor till. Sedan hör jag av mig till dem igen för att kolla vad det sitter i.

Fixar till p4

Ojoj. Det är mycket som ska hinnas med idag. För närvarande håller jag på att tvätta allt mitt sänglinne och det är en hel del. Samtidigt diskar jag och när det är klart ska jag damma och torka golv så att det är fint här till ikväll då mina vänner kommer. Innan dess ska jag hinna handla och göra två pajer också. Det blir en äppelpaj och en blåbärspaj.

Det som gör allt bestyret mycket trevligare är p4. jag är väl en stor tönt men jag tycker att det är lite småtrevligt att städa samtidigt som jag lyssnar på "Ring så spelar vi" och "Melodikrysset". Han är rätt så bra han den där eldemannen. Jag hoppas att A.Ö. kommer på msn till krysset. Vi brukar nämligen lösa krysset på internätet och hjälpa varandra lite via msn.

Nä, nu måste jag fortsätta med allt.

fredag, september 09, 2005

Varför ohyra???

Varför heter det ohyra? När man sätter ett o framför ett ord brukar det bli ett motsatts ord, som intresserad och ointresserad. Men vad kommer då ordet ohyra från? Hyra? Eller? Kan hyra betyda flera sker???

Ohyra hemma!

Jag har fått in ohyra i min lägenhet.

Förra veckan målade jag om i mitt sovrum och när jag städade undan efter målandet såg jag vad jag trodde var en silverfisk på golvet. Hjälp! Hur vidrigt som helst.

Sedan dess har jag tokstädat här hemma. Det som absolut inte behöver vara i lägenheten har jag burit ner till källarförrådet. Klädkammaren tömde jag, städade ur med klorin och ställde sedan tillbaka det mesta ikartonger och lådor. Badrummet och köket har också fått sig en genomgång av klorinet. Tyvärr hittade jag mer ohyra i lådan med diskhandukar. Trodde jag skulle kräkas.

Idag har jag pratat med e urtrevlig tjej på anticimex som kunde lugna ner mig lite. Det är inga silverfiskar. Det är något som heter pälsänger och de sätter sig på textilier (så nu måste jag gå igenom allt sänglinne också) och de söker sig inte till mat. Det bästa är att anticimex inte behöver komma hit och bespruta en massa, det räcker med att jag fortsätter med min städning. Tack gode Gud för det!

lördag, september 03, 2005

Heja Sverige!

Jag tror att det blir 3-1 till Sverige i dagens match mot Bulgarien. Målen görs av Larsson, Zlatan och kanske av Allbäck. Han är väl med, även om han, som vanlit, inte får starta. Måste kolla upp det.