onsdag, maj 31, 2006

Pedofilparti i Holland

Enligt DN ska det starta ett pedofilparti i Holland. Partiet ska jobba för att helt avskaffa den nedre åldersgränsen för sex då partiets företrädare menar att förbud bar agör barn nyfikna.

Mycket ska jag tydligen behöva läsa. Att de är smått galna i Holland visste jag väl ändå redan. Men att de ska vara SÅ galna...

den sista tiden är kanske här ändå.

Årets Sommarpratare, 2006, uppdaterad

Årets Sommarpratare är presenterade.

Det ser väldigt intressant ut i juni, jag ska lyssna på Märta Louise 18/6, Niklas Wikegård 19/6, Rickard Wolff 24/6 och på Åke Ortmark 225/6. de andra pratarna måste jag läsa in mig lite mer på innan jag kan avgöra om jag ska lyssna på dem eller inte.

---------------------
Till er som söker på sommarpratare 2006, är det månne Rebecka Törnqvist ni är ute efter? :-)

Korkade Aftonbladet

Jahaja

Så har då aftonbladet börjat att publicera bild och namn på minderoåriga sexualbrottsoffer också.

Nu är det tvärslut att läsa även den tidningen, inte ens sporten kommer jag att läsa.
I övrigt anser jag att kommentarer i fråga är överflödiga. Det är bara att spana in min rubrik så förstår ni vad jag tycker om saken.

Ska vi ha tvång att använda cykelhjälm?

Tydligen ligger, eller ska det läggas ett lagförslag som innebär att alla vuxna ska ha cykelhjälm när de cyklar.

Kan inte det vara rätt så bra?

Vi måset ju ha säkerhetsbälte på oss när vi sitter i bilen också.
Det innebär inte att poliserna "jagar" de som inte har säkerhetsbälten på sig. Om en polis ser att någon inte har säkerhetsbälte på sig så stannar de bilen. Kommer det inte att bli likadant med cykelhjälmarna?

Om polisen ser någon som cyklar utan cykelhjälm så stannar de denna person. Likva väl som de stannar den som cyklar på natten utan att ha något cykellyse.

Ja
Jag vet inte. Det här måset jag fundera på ett tag.

Irriterande

Jag måste ju bara få skriva av mig lite kring min d-uppsats (examensarbete) också.

För en vecka sedan såg jag verklgien ljuset i tunneln. Fredagen skulle jag ägna mig åt att läsa igenom analuysen och skriva ner de ändringar i den jag behöver göra efter att jag har ändrat i själva texten. Lördagen tänkte jag sitta i skolan och skriva in dessa ändrignar. Söndagen var tänkt att gå till att fixa försättsbladet samt skriva sammanfattnign och abstract.

Hur mycket av detta tror ni att jag fått gjort?

Just det.

Ingenting.
För jag har ju legat sjuk.
Så himla typiskt. Jag ska gå till skolan någon timme efter jobbet idag för att i alla fall få något gjort. Hur det blir i morgon beror lite på hur jag mår. Vill inte ta ut något i förskott.


Det var det
Nu känns det genast lite bättre. :-)

Tillbaka, för en dag i alla fall.

Ååååå

Internet!!!

Idag jobbar jag, eller, jag ska ska jobba. Jag börjar kl. 12. Men jag är så trött på att vara hemma så jag åkte hemifrån lite tidigare och passar på att uppdatera mig. Jag har nästan inte sett några nyheter och så har jag ju en massa bloggar att läsa ikapp mig på.

Det kommer säkert att dyka upp något som upprör eller roar mig, får se om jag plitar ner något om det här i bloggen vart efter jag läser lite nyheter.

måndag, maj 29, 2006

Sjuuuk

Jag är jättesjuk och det är syndigast om mig i hela världen.

Idag skulle jag ha jobbat men det gick inte ochjag kommer inte att jobba i morgon heller.
Men, hur kan hon skriva i bloggen då, undrar ni kanske.

Jo.

Nu, om 3 minuter är det examinationsseminarium på videokursen och sånt måste man ju gå på. Tack och lov kunde B i gruppen hämta mig och hin kommer även att köra hem mig.

Nu måste jag gå.

*snörvel*

torsdag, maj 25, 2006

Uppdaterat i receptbloggen

Nu har jag uppdaterat min receptblogg. Jag har fler recept med mig som jag tänker skriva in i den men klockan är ju rätt så mycket nu och jag vill hem. Får helt enkelt spara det till senare.

Kram och god natt.

En bra dag

Trots förkylningen får jag nog säga att det här har varit en bra dag.

Fikat med C var trevigt och roligt.

Att bli godkänd på en kurs är alltid trevligt, speciellt som examinationsuppgiften jag lämnade in inte tillhör något av mina bättre alster.

Jag har gjort en hel del ändringar i min uppsats och har skrivit ut hela uppsatsen nu. Ska strax gå hem för att läsa den och se över analysen och diskussionen. Sedan behöver jag bara fixa till försättsbladet, sammanfattning och abstract kvar innan jag ska skicka in skiten till examinatorn.


Snart är jag KLAAAR!!!

Lite om TV

Jag måste bara få skriva lite om olika program på TV.

I går lyckades jag äntligen se Project Runway. Kan någon förklara varför Daniel från förra säsongen var med? Sedan undrar jag om Santino är riktigt klok. Han blev rätt upprörd när hans underklädet kritiserades. Men allvarligt. Titta på det här, det här och det här. Är det något du som tjej skulle ta på dig eller du som hetrokille skulle vilja se din tjej i???

Close to Home är en ny serie på trean och jag kommer inte att se mer av den. Snacka om sött och äckligt dravvel. Stråkarna på slutet tog verkligen priset. Det enda positiva med serien var huvudpersonens sambo/man, men han är ju med i Angel också så det är ingen anledning för mig att se eländet.

Vanvård av äldre?

Jag läste nyss den här nyheten. Den handlar i stora drag om en äldre man som dött som följd av uttorkning efter att hemtjänsten inte varit hos honom på ca. 7 dagar.

En kommentar från företaget som ansarar för hemtjänsten ska ha kommenterat saken med att det inte är så lätt att hjälpa någon som inte vill ha hjälp.

Absolut
Jag kan inte annat än hålla med.

Jag har stött på äldre som inte har duschat på flera år, äldre som inte vill äta och äldre som inte vill ta sin medicin. Säger någon nej så är det nej. Att tvinga in någon i duschen eller att trycka i någon mat som inte vill äta, det är att begå ett övergrepp.

Däremot måste man som vårdare höra av sig till anhöriga när en vårdtagare inte vill ta emot hjälp. Det verkar inte som att hemtjänsten har gjort det i det här fallet. Men jag har ju inte alla fakta i det här fallt.

Sjuuuuk

Jag har blivit förkyyyld

IGEN!

Det var nog ingen höjdare att gå fram och tillbaka mellan skolan och badhuset igår. Och det blev nog inte bättre av att sitta några timmar i badhuset och passa femteklassare...

Det blev inget plugg i går för jag var helt slut, men idag Måste jag bara plugga. Har inte så mycket tid kvar att bli klar på ju.
Nyss läste jag ett mail som sa att jag har fått G i ledarskapskursen. Det trodde jag inte. Jag hade räknat med att få kompeltera den sista uppgiften för den var verkligen inte bra, ett riktigt hast verk. Men jag tackar och tar emot.

tisdag, maj 23, 2006

Ser du vem?

Känner du igen sångerskan?

Pollenpölar

Idag har varit en sån dag som jag önskar att jag hade en digitalkamera.
Det regnade i natt och i morse när jag gick till jobbet såg jag flera pölar som var fulla med pollen. Det såg lite småläskigt ut. Jagblev lite sugen på att ta en dammsugare och suga upp allt pollenfyltl vatten.

En pollensugare.
Finns det någon som har en sån?

måndag, maj 22, 2006

NEEEEEEEEJ

Enligt tv.nu började Project Runway ikväll och jag har inte spelat in det!

Jämmer och död!!!
Nu hoppas jag att det går i repris, men trean brukar ju inte vara så bra på det där med repriser :-(

Ännu en dag utan dator

Efter jobbet var det dags att gå till skolan för att bränna vår film.

Fatta vad jag vill ha en mac, och iMovie och iDVD!
Gudars vad mycket roligt man kan göra då, fixa värsta snygga filmerna och sånt.
Vill ha!

Nej, nu ska jag (försöka) slita mig från bloggosfären och återgå till skolarbetet. Jag har ju examinationsseminarium på en av de fristående kurserna i morgon. Måste läsa in mig lite mer på fördjupningsarbetet jag ska opponera på.

söndag, maj 21, 2006

Pluggar och sliter

Så var ännu en dag av pluggande till ända.
Nu ska jag till K och lämna videokamera och laptop tills i morgon och sedan bär det av hem till katterna som jag inte sett på många timmar nu.

Så här brukar det se ut när jag sitter vid datorn


och det här ser jag när jag vrider på huvudet och tittar ut genom fönstret

We could be heroes

Klicka på den här länken, skrolla tills du kommer längst ner på sidan och klicka på "We could be heroes".

Den är helt fantastiskt vacker.

Besviken

Jag var besviken igår och jag är besviken idag.

Inte för att Carola inte vann och inte för att det var Lordi som vann. Finland var absolut värda segern, deras första någonsin.

Det jag var och är besviken över är röstningen.'

Det är verkligen så att grannar röstar på varandra, vi är inte ett dugg bättre.
9 gånger av 10 kunde jag säga hur ländernas 8:or 10:or och 12:or skulle fördelas. Då är det inte konstigt att länder som Ukraina (hon i rött och vitt som sjöng som Shakira), Kroatien (Afrika paprika...) Litauen (Vote for the winners), Armenien (han som sjöng sist) och Turkiet (Superstar) fick en eller flera tolvor medan Carola blev helt utan.

Och nej, jag menar inte att öststaterna har tagit över. Jag tycker det är roligt att den delen av Europa också är med. Det är bara det att det inte blir så spännande när man kan säga efter 3 röster hur det kommer att gå. Det blir ett sånt antiklimax.

Ja ja
I vilket fall.

Grattis Finland.
Ni är väl värda segern, för ni hade verkligen en bra låt och ett starkt framförande.

Jo
Nästa år tror jag att det kommer bli mycket ballader, inte så mycket hårdrock. Helt ärligt.

lördag, maj 20, 2006

Äntligen

Nu har jag skrivit om texten kring en av författarna i mitt examensarbete och så har jag skickat det till Andelieb som ska läsa igenom det.

Vad gjorde jag utan mina vänner?

Röstproblem för Carola

Enligt rapporter från Aten har Carola fått problem med rösten, igen.

Jag hoppas verligen att det inte är något allvarligt fel. Carola är ju så proffsig att det ska kunna gå bra ändå. Det viktigaste är att hon klarar höjningen, för den är verkligen maffig.

Inget melodikryss

Jag kom precis på att jag inte har löst melodikrysset idag och jag kommer inte hinna göra det heller. Jag kan inte sitta med krysset en timme när jag faktiskt måste sitta med mina häxprocesser.

Gaba gaba

Ha ha

Spana in den här videon som jag hittade hos Meru.

Så var jag här igen då

I skolan alltså.

jag ska sitta här tills det är dags att gå till K och titta på esc.

HEJA CAROLA!!!

fredag, maj 19, 2006

Värvar röster

Nu har jag skickat mail till lillhyster i England och till Stefe i Schweiz och uppmanat dem att rösta på Sverige och Carola imorgon. Ska nog skriv till storhysters kompis V som också är i England.

Jo, det ska jag göra.

Uppsatsen

Tänk att det ska var så svårt med de sista ändringarna. Jag bara fastna hela tiden och inte har jag någon handledare att vända mig till heller. Tappade helt förtroende för henne vid examintionen.

Vill ha en dator

NU!!!

torsdag, maj 18, 2006

JAAAAAAAAAAA

Carola är vidare och hon behöver varken sjunga direkt efter Grekland eller Finland. Men nervöst var det. Jag var faktiskt lite orolig.

Eurovision Song Contest Semifinal

Ok, då har alla länder sjungit och vi väntar på att få in resultaten. Här kommer mina synpunkter på framträdandena. Jag har ju redan skrivit om låtarna så nu skriver jag om kvällens framföranden.

Armenien: Sången var falsk och sångaren kändes oengagerad. En besvikelse för mig som hade det här bidraget som en favorit inför tävlingen.

Bulgarien: Skakig insats av sångerskan, överstajlad manlig körsångare. Sången försvann i de lägre tonerna.

Slovenien: Ska inte dansare kunna dansa? De såg väldigt osäkra och stela ut och det förstörde helhetsintrycket.

Andorra: Forcerat och falskt. Förstår inte syftet med dansarnas "kläder".

Vitryssland: Verkligen inte bra, obegriplig engelska, konstigt slut på låten.

Albanien: Passiv sångare

Belgien: Konstig koreografi, flskt och ett osäkert framträdande av sångerskan som nästan såg lite ledsen ut.

Irland: Härligt med sån på "irländska", en bra och säker sångare. Den bästa insatsen så här långt.

Cypern: Falskt. Hennes läppar har blivit större sedan den cypriotiska finalen.

Monaco: Jag citerar K "Det låter som reklam för HawaiiBarbie". Falskt. Väldigt Falskt på slutet.

FYR Macedonien: Början påminer om Robins "Keep this fire birning". Kläderna är fula och de kan inte dansa. Varför har sångerskan knästrumpbyxor?

Polen: Varför står "raparen" i publiken? Insåg de andra att bidraget hade varit bättre utan honom?

Ryssland: Sångaren känns aningen övertänd. Låten är helt ok och går nog vidare.

Turkiet: Kläderna satt väldigt fåligt och sångerskan kändes osäker och obekväm.

Finland: Klart bästa bidraget så här långt. Finland kan mycket väl vinna allt!

Holland: Hon i mitten kändes smått hysterisk i sitt trummande. Låten och framförandet var väldigt konstigt.

Littauen: Blev bättre live än det var på video.

Portugal: Anskrämliga kläder och falskt.

Sverige: Carola är Carola. Jag fick ståpäls.

Estland: Säkert och stabilt

Bosnien: Vackert och vemodigt.

Island: Kommentarer onödiga.

Varför är ni så otrevliga och negativa?

Jag och C pratade lite om en del människors attityd mot Carola idag.

Det vi undrar över är varför man inte kan heja på Sverige bara för att det är Carola som sjunger bidraget? Varför hoppas på att hon ska göra bort sig?

Det är lite som att hoppas på att Zlatan ska göra självmål i alla gruppspelsmatcher under VM i sommar så att Sverige inte går vidare, bara för att Zlatan är med i laget.

Eller som att hoppas att den svenska ekonomin ska rasa helt i botten bara för att man inte sympatiserar med regeringen.

Varför vara så negativ?

Varför inte istället hoppas att Carola för ett bra jobb och tar Sverige till lördagens final i ESC?

Det är ju faktiskt svenska folket som har röstat fram henne som Sveriges representant.
Det är inte Carola som enväldigt ahr bestämt att hon ska vara i Aten just nu för att sjunga det svenska bidraget.

Kul karaoke med Carola

Ja

Jag vet att Carola nyligen sa att hon inte anser att homosexualitet är en sjukdom.

Jag vet det.

Jag tycker ändå att den här videon är sjukt rolig. Med tanke på hur mycket jag skrattade är det tur att jag är själv i datasalen.

Carolas chanser i ESC

Jag börjar bli rätt så nervös nu.

Tänk om Carola inte går vidare till lördagens final i kväll!

Tänk om folket ute i Europa tänker att alla andra kommer att rösta på Carola så att de inte röstar.

Horror!

Gud hör bön!

I tisdags tog jag upp ett mycket tungt böneämne på bönegruppen.

Jag hade fått veta att jag ska jobba kväll på midsommarafton och om man jobbar fredagkväll inom äldreomsorgen brukar det innebära att man jobbar resten av helgen också.

Jag vill jobba midsommarhelgen eftersom det ger så bra betalt. Problemet är bara att schemat är så att man jobbar var annan helg. Att jobba midsommarhelgen innebär med andra ord att även jobba helg vecka 27 och jag ska ju på konsert med Deoeche Mode 1/7 (fredag vecka 27!).



Mitt böneämne var att jag ska jobba hela midsommarhelgen och att jag skulle hitta någon att byta depeche-helgen med.

I går fick jag mitt schema.

Jag jobbar hela midsommarhelgen.

Vecka 27 är jag ledig fredag och börjar jobba kl. 13.00 på lördagen.

Uttittad

I morse när jag klev ut ur duschen satt inte en utan två katter på toalocket och tittade på mig. Jag undrar vad de ville. Både vatten- och matskål var fyllda och jag brukar duscha rätt ofta så det kan inte ha varit att de undrade vad jag höl på med heller.

Jag skulle nästan ha haft en kamera, för de var så söta där de satt.

onsdag, maj 17, 2006

Ute hela dagen

I dag har jag varit ute hela dagen. Det har varit fotbollsturering på skolan. Laget jag ansvarade för kom på fjärde plats, av 5 möjliga. Men jag är så stolt över tjejerna. Ingen av dem spelar fotboll "på riktigt".

Från början sprang alla efter bollen och ingen tänkte på att försvara målet, förutom målvakten då. Mot slutet av dagen jobbade de mer som ett lag och hjälpte varandra i stället för att bara försöka bli matchhjälte hela tiden.

Men att man (jag) blir så trött av att vara ute en hel dag...
Vad beror sånt på?
Borde man (jag) inte bli pigg av all luft jag fått i mig?

tisdag, maj 16, 2006

Nu är jag här igen

Det bidde inget mer besök på internätet igår.Tiden bara flög iväg och jag var tvungen att hinna till affären innan den stängde för att köpa kattsand. Kattsand är något jag inte tycker om att ha slut på. Verkligen inte bra.

Nu sitter jag på jobbet och eleverna kommer snart in för en underbar lektion i matte. Men jag lovar. Efter arbetsdagens slut ska jag läsa ikapp allt jag har missat de senaste dagarna.

Sedan tänker jag köpa en trisslott, vinna en massa miljoner och köpa en superdator för en del av pengarna. Det fungerar ju inte att vara utan dator hemma.

måndag, maj 15, 2006

Tillfälligt besök

Käre värld
Det här är mitt första besök på internätet den här dagen.
Inte är det lätt inte när datorn hemma inte vill fungera.

Vad har jag då gjort idag.
Jag har skoljobbat, naturligtvis, lunchade med Suz och det var riktigt trevligt, har itne träffat henne på ett tag.

I morgon jobbar jag hela dagen och sedan bär det av till bönegruppen. Förhoppningsvis kan jag skoljobba lite där i mellan också.

Nu ska jag återgå till skoljobbet.
Men jag tittar nog förbi här igen innan jag går hem.

söndag, maj 14, 2006

New Kids On The Block

Ni MÅSTE lyssna på Frispel i p3 ikväll, kl. 18.03!

Kvällens program handlar om pojkband och de kommer att spela N.K.O.T.B.
Tyvärr är jag borta och kan inte lyssna själv, men haja att jag kommer lyssna på nätet sedan.

Jag var så kär i Jordan och Joey i N.K.O.T.B, även om jag inte var i närheten av lika galen i gruppen som Mia var. Men det får hon berätta mer om själv, om hon vill...

Undrar vilken/vilka låtar av N.K.O.T.B de kommer spela.
Det skulle inte förvåna mig om det blir Stet by step, men jag hoppas på Covergirl.

Någon här som gillade N.K.O.T.B?
Eller var ni för "tuffa" för det?

Datastrul, igen

I morse luktade de tbränd elektronok från min dator som stått på hela natten. Gud vad glad jag blev, för jag har ju verkligen pengar till en ny dator. Det är liksom inte lönt att jag köper en begagnad vart annat vart tredje år.

Röv!

lördag, maj 13, 2006

Depeche Mode ställer in konsert!

Ska jag bli orolig eller inte?

Jag hörde nyss på MTV att Dave Gahan gick av scenen mitt under en spelning i Kansas City och att de ställde in spelningen i Chicago dagen efter. Dave var "akut sjuk" i laryngitis, vad nu det är.

Tänk om han har börjat knarka igen!
Det får han ju inte göra!!!
De kanske bara skyller på laryngitis för att det låter bättre än att säga, tyvärr Dave är för hög för att sjunga ikväll.

Vill inte det!!!

Nytt i bloggen, uppdaterad

Jag har lagt till en funktion i bloggen. Ovanför mina länkar kan ni nu se vilken musik jag spelar på datorn. Rätt så kul faktiskt.

Funktionen hittar du här.

---------------

Själva länken som syns här till höger uppdateras tydligen en gång i veckan men om du klickar på den ser du vad jag spelat under dagen, om du nu är intresserad av det.

ESC finalklara bidrag

Jag ids inte vänta på det fjärde inför ESC-programmet, så här kommer mina ebtyg på bidragen som är klara för finalen.

Danmark 3p
Dansk rockabilli (stavas det så?) med taffliga rim, men det står ut i mängden och sånt är ju alltid bra när det handlar om ESC.

England 1p
Öh, vad ska jag säga?
Engelska artister kan uppenbarligen inte rappa.
Engelska körtjejer kan uppenbarlligen inte mima.
Engelska koreografer kan tydligen inte koreografera.

Frankrike 3p
Frankrike låter som Frankrike brukar göra, fast bättre.

Grekland 2p
50-någonting kvinna som vill vara Britney Spears.
Låten är en rätt tråkig powerballad. Den tillhör nog favoriten för att hemlandet oftast brukar vara en favorit.

Israel 2p
Tråkig intetsägande ballad med allt för många år på nacken.

Kroatien 1p
Det händer absolut ingenting, varken med låten eller på scenen. Gudars vad tråkigt det här bidraget var.

Lettland 1p
Jag får mig i alla fall ett gått skratt.
Visst, i ESC är det bra att stå ut, men det här bidraget står ut på fel sätt.

Malta 2p
Tråkig schlagertempolåt.
Så bidraget kommer nog att få många röster från Sverige..

Moldavien 1p
Men herre Gud, vad är det här?
Jag kan inget annat än skaka på huvudet.

Norge 2p
Sagotempo, kan man säga så? Om inte säger jag det ändå.
Det låter vackert och tråkigt, samtidigt. Fast på det stora hela tar det tråkiga över.

Rumänien 1p
En av många låtar som känns gammal, på fel sätt.
Och varför envisas artister som inte kan engelska att sjunga på engelska? Jag tror bara att de förlorar på det.

Schweiz 0p
Andreas, vad tänkte du när du tackade ja till det här dravlet?
Jag mår illa och vill kräkas.
Jag kan verkligen se framför mig hur det kommer att se ut på scenen 20/5. De kommer att bada i honung, sirap och smör.

Spanien 2p
Las Ketchup gör cover på sig själv, ungefär. Det känns bara fel fel fel.

Tyskland 2p
De försöker ju i alla fall.

Jaha ja.
Jag har bara delat ut en enda fyra, ingen femma.
Fast det kan ju bli bättre när det handlar om att sjunga live.
Jag hoppas det blir bättre när artisterna ska sjunga live.

Här kan du läsa vad jag skrivit tidigare. Jag länkar inte till del 3 för de tär ju precis innan det här inlägget.

Inför ESC del 2
Inför ESC del 1

Inför ESC del 3

Det börjar bli dags att betygsätta lite fler låtar från esc-semin. Nu är det ju bara en vecka kvar innan det smäller!

Kan ingen slänga ut Nanne ur studion?
Hon är ju ett sånt våååp!!!
Det är väldigt mycket titta-ner-i-bordet

Litauen 0p
Jag har väldigt svårt för länder som bara sjunger om att de är vinnarna. Sånt fungerar ju i landskamper, när det är OS och sånt, men inte i Eurovision Song Contest.

Portugal 1p
Refrängen påminner mig om Waterloo. Låten känns väldigt B, platt och fattig. Tjejerna kan inte sjunga och har ingen utstrålning.

Sverige 3p
Håller med Nordiska Rådet. Carola är bättre än låten. Förmodligen blir det bättre när de tblir live. Jag hoppas bara vi slipper kvala i år.

Estland 2p
Sandra är sminkad så hon ser ut som en häst i ansiktet. Låten är en dussinvara.

Bosnien-Hercegovina 4p (min första fyra)
Sån där schlageretno som jag tycker så mycket om.

Island 1p
Ingen mer än jag som tänker på Olinda när ni ser Silvia Night?
Låten suger, ännu en jag-är-här-och-ska-vinna. Ja, men sjung om något annat än att du ska vinna då?

Vårruset

Jo

En sak till.

Nästa år tänker jag ha ett alternativt vår rus.
Ett vår rus som innehåller vin, drinkar och annat rusigt.
Det blir garanterat mycket trevligare än att springa ivägen för oskyldigt folk...

fredag, maj 12, 2006

Vårkonsert med SKÖN

Så har jag då varit på vårkonsert med SKÖN.

Det var verkligen kul att träffa körfolket igen
Extra roligt var det när jag kom och bara killarna var i salen.
E och M såg ärligt glada ut och E gav mig till och med en kram. R såg mest lite nervös ut (stackarn, vad skulle elaka Vonkis hitta på...) men pressade fram ett hej. Kill-J var inte där men när han kom fick jag inget hej i alla fall...

Sedan stod jag i kassan och då blev det lite extra roligt igen nå tjej-J och A (även kallad puckot) kom. De såg lika nervösa ut som R gjorde tidigare. Men jag hälsade dem välkomna och frågade om de skulle betala för student eller icke-student. Jag var med andra ord mot dem som jag var mot alla andra som kom för att lyssna på konserten.

För tjej-J har ju fortfarande inte informerat mig att hon tycker att situationen är jobbig, det är ju något hon sagt till K, men inte till mig.

Åter till konserten.

Kören sjöng flera av mina favorit sånger, bland annat "The bog" och även om det var lite svajigt på en del ställen är det ett sånt go i kören att det inte gör något alls.

Attitydundersökning

Så har jag då återigen deltagit i en undersökning.
Den här gången fyllde jag i svt:s attitydundersökning om Sverige, världens modernaste land.
Gör undersökningen du med.
Man kan vinna en bok!

torsdag, maj 11, 2006

Vårkonsert med SKÖN

Ni är hjärtligt välkomna på vårkonsert med SKÖN, Studentkören i Norrköping

Tid: Fredagen 12:e maj, kl 19.00!
Plats: Olaigården mitt emot S:t Olai kyrka (församlingshemmet).
Inträde kostar bara 60 kr, 40 kr för studenter!

Välkomna!

Better place-Tilles song


Lyssna på Better place-Tilles song
Den är verkligen vacker
Tårarna rinner

Mina fräknar...

...kan man se lite av på den här bilden
Men lugn bara lugn, det kommer mera bara solen får träffa mig lite till så.

Jäkla vårruset

Jag är så arg att jag nog spricker snart.

Jag har suttit i skolan hela dagen och jobbat. På slutet började datorn på skolan att böka, det sparades inte som det skulle och mailen segade sig. När jag skulle hem tänkte jag ta bussen eftersom jag har fått skavsår och plåstret jag satte på i morse åkt av.

Så jag sätter mig vid spiran och väntar på att bussen ska komma.
Jag väntar
och väntar
och väntar

Till slut ringer jag trafikupplysningen och får veta att det är vårruset så linjen är går inte förbi spiran i kväll.

Jaha ja

Jag börjar traska hem då, för vid det laget har jag väntat ca 30 minuter och vill inte vänta 15 till på ett annat ställe.

Sagt och gjort.

Jag börjar en lagomt plågsam väg hem och är inte direkt överlycklig. När jag så går genom stan stöter jag på vårrusarna. Jag ställer mig vid sidan och väntar på att det ska bli en lucka såjag kan gå över vägen och fortsätta vandringen hem.

Då börjar de att gena så helt plötsligt är jag och några till mitt bland ala som springer. En av vårrusarna ryter till mig, "Du står i vägen!"

Då blev jag riktigt förbannad och röt tillbaka, "Jag står ju still!"

Vad ville hon att jag skulle göra?
Kliva inn i väggen på huset jag stod vid?

Jäkla pucko.
Just nu känner jag för att gå till vårruarna och sparka på någon av dem.
Jag vet.
Väldigt vuxet av mig.

Det åskar!!!

Gudars vad härligt.

Det åskar rätt så ordentligt här nu,jag som har datorn på hemma... Jag hoppas verkligen att den klarar sig. Jag sitter ju i skolan och arbetar.

Jag ber en stilla bön att blixten inte ska slå ner i min dator eller på något annat ställe där den gör en massa skada.

Mariarörelsen

Oj.

Jag glömde ju en sak.

Om du som jag, och en hel del andra, har börjat tröttna på de etablerade partierna tycker jag att du ska kolla in Mariarörelsen som även finns i länklistan, under bloggar.

NU
Ska jag sätta igång med pluggandet.

Far far away

Det bidde inget tittande på Inför ESC igår, internet var dumt, och blogger var också dumt.

Nu ska jag försöka hålla mig ifrån internätandet ett tag för att hinna göra det jag måste göra i form av skolarbeten och annat trevligt. Men om jag kännermig själv rätt, och jag måste ändå säga att jag tycker att jag känner mig rätt så väl, kommer det nog att bli något litet skrivet här under dagen.

Ha det bäst
Ät en häst.

onsdag, maj 10, 2006

Lost

Det blir ju bara konstigare och konstigare.

Ja ja
Nu ska jag se den tredje delan av inför esc.

Återkommer med tyckande kring bidragen.

Carolas invincible-video, uppdaterad

Om du går in här kan du se Carolas video till invincible.

Personligen tycker jag att den är lite konstig. Vad är tanken med den? Är detbara att hon ska stå framför kameran och sjunga?

Det börjar rätt bra och ser provsigt ut, tills de kommer till första refrängen.

Sedan ser det mest ut som ett hastjobb. "Ojdå, vi vann och måste göra en video" ungefär.

Både BWO, Velvet och Andreas Johnsson hade sina videos klara att visas snabbt efter finalen och ser betydligt bättre ut än Carolas.

Fast fansen på hennes hemsida tycker att videon är helt fantastiskt bra.
Kritiskt tänkande någon?
-----------------------
Och på svenska heter låten så klart Evighet...

Sommarjobb

Nu är det klart.

Måndagen 19/6 gör jag mitt första pass på äldreboendet och i alla fall första perioden jobbar jag heltid!!!

Tillbaka!

Pust

Mitt internet skutade fungera seeent igår och närja gpratade med telia idag sa de att det kunde ta 1 till 3 arbetsdagar att fixa.

Men se det gick fort
För internätet är tillbaka hos mig!

Gus ske pris!

måndag, maj 08, 2006

Äntligen

Project Runway är tillbaka i TV3!

Men varför är Heidi Klum fortfarande programledare?
Jag tycker att hon är otroligt okarismatsik. Ungefär som Malin som ledde Floor Filler.

Tråkiga människor med noll utstrålning ska inte leda program i TV.

Besök från norr

Första helgen får jag storfrämmande.

Min älskade mormor och min ömma moder kommer på besök.

Fatta vad kul det är!

Fast mormor är lite orolig att jag ska bli less på dem.
Trots att jag har sagt flera gånger att jag vill att hon ska komma och hälsa på.

Det blir tredje gången hon kommer till mig här i Norpan, andra gången till lägenheten.

Nu är det bara storhyster som inte har sett min lägenhet.
Hade hon bara lyssnat på Isabelle, som ville komma hit i påskas, så hade hela familjen besökt mig i lägenheten nu...

tra la la la laaaaaaaaa
aaaaaaa

Denna dag, ett liv.

Var det inte så Farbror Melker sa?

Även idag har solen varit strålande varm men jag har hållit mig inne. Jag har ett skolarbete som bvorde bli klart innan jag lägger mig så att jag kan skicka det till läraren. Det ska nämligen skickas till de andra på kursen senast i morgon.

Vilken framförhållning jag har.

Jag har mest slitit med fjanträttandet av uppsatsen och har tyvärr glömt bort den här uppgiften.

Jä jä
Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Se där.
Ett till fint citat.
Dock inte av Farbror Melker den här gången.

söndag, maj 07, 2006

Det är så hääÄrligt att gå i sOlen

sOlen
sOlen

Jag har nog fått några fler fräknar idag än jag hade igår, det är ju lovande.
Jag gillar mina fräknar.
Speciellt på sommaren då de syns ordentligt.

På hemvägen från gröngräset spenderade jag lite pengar också.

Kom på att det nog är bra att investera i lite solskydd och after sun, även om jag inte sitter ute allt för långa stunder i stöten.

Ut i solen

Det ser ut att bli ännu en fantastisk dag!

E och jag ska träffas nu på morgonen och sätta oss i gräset någon timme, så jag tänker göra ett nytt försök med kameran.

Annars då?

Buffy får jag spela in och spara tills jag kommer tillbaka från solen men det gör ju inget. Det är ju inte som att jag missar Spike, jag behöver ju bara vänta på det gottiga ett tag.

Sedan blir det uppsatsande större delen av dagen och sedan blir det TV-tittande igen.
Kl 18 är det Smallville och det måste jag ju se för James Masters, han som spelar Spike i Buffy, är ju med där nu.

Och senare är det final i Floor Filler och det får jag ju bara inte missa.
Jag hejar på Sofie, Sean och Ida.

Spike

lördag, maj 06, 2006

Receptbloggen

Jag har så smått kommit igång med min andra blogg nu.
Ni hittar den på http://vonkisrecept.blogspot.com

Inför ESC del 2

Monaco 2p
Kan bli en sommarhit
Men jag vill ha snyggare
manliga dansare på scenen.
Inte gubbar med trumma.

Makedonien 2
Dålig version av de senaste
årens vinnare.

Polen 1p
Såna här konstiga stilmöten
Brukar inte fungera och det
gör det inte den här gången heller.

Ryssland 2p
Låter väldigt likt
"I don't want to be lonely no more"
med Gavin Degraw.

Turkiet 3p
Ännu en bekant låt men den
här är i alla fall medryckande.

Ukraina 1p
Urusel version av de senaste
årens vinnare.

Finland 3p
I brist på Österrike är det
här årets Österrikare.
Alltså, det är ett tokroligt
bidrag som får poäng för
att de står ut.

Holland 1p
Om man ska sjunga på ett
påhittat språk är det väl lika
bra att göra det fullt ut?
Och varför sitter de på trummorna?
Över huvudtaget börjar det bli aningens
tröttsamt med trummor på scenen.

Varför måste Nanne hålla på att våpa sig hela tiden?
Charlotte Perelli är ju mycket bättre och tuffare.
Jag vill ha henne tillbaka till nästa års Nordiska råd.
Thomas från Finland är så himla söt. Jag blir glad när jag ser och hör honom.

Jag delade ut 15p den här gången. Jag har fortfarande inte delat ut några fyror eller femmor.

Mer ESC

Nu ska jag se inför ESC del 2 på internet så inom en timme kommer jag att skriva igen.

Håll till godo.

Inför Eurovision Song Contest

Jag kom ju på att jag inte har skrivit vad jag tyckte om de första 9 bidragen som tävlar i ESC-semifinalen 18/5.

Håll i er.

Armenien 3p
Schlageretno och sånt är alltid kul
Sångaren borde raka av sig
skägget som bara är i vägen.
Känns inte som en alt för vild
gissning att det kommer vara en
massa trummor på scenen.

Bulgarien 2p
Jag är helt nollställd inför låten
Tycker att låten är skrikig och
ser bara LÄPPARNA

Slovenien 2p
Ett typsikt bidrag som kommer
få höga p av Sverige.
Sångaren är lite väl överdramatisk.

Andorra 3p
Sångerskan känns för anonym i sitt uttryck
men jag gillar hennes härliga röst och
stuket på låten.

Vitryssland 1p
Britney Spears möter Heaven's on Fire
Typ
Varför sjunger hon på engelsak?

Albanien 1p
Blir väldigt väldigt blockerad av
den dåliga videon. Fast Albanien
är ju inte världens rikaste land
Tycker om melodin ändå.

Belgien 2p
Typsik Skaraschlager med
väldigt mycket trummaskin.

Irland 2
Typsik irändsk smörballad.
Det enda nya är väl att
det inte händer så mycket
i låten.

Cypern 0p
Uringningen är ju helt enorm!
Engelskan värdelös.
Låten är tråkig och smetig.
För att inte säga konstig.
Vad är det för ett stick?
Vad är det för en brygga?
Vad är refräng och vad är vers?

Lite bilder

Det blev inget fotat i parken.
Puckot var där och ville inte få med henna på bild.

Men

Jag har tagit bilder på det jag köpte i Kalmar. Fast väskan med blommorna köpte jag för någon månad sedan. Men fin är den.
Dyröres promenadsko

Fin reapåse

Fin reaväska

Att göra idag

Har sett Buffy och dreheglat över Spike (skulle inte ha något emot om han kom och bet mig)
Melodikrysset är löst och inskickat

Nu hade jag tänkt städa golven och sedan sätta mig med uppsatsen igen.

Men.

Jag kan INTE sitta inne för tredje dagen i rad när det är så himla fint väder ute.

SÅ jag tar golven en snabbis och sedan blir det nog en fruktpicknick i Folkparken med C och ikväll hittar jag på ngt med E som jag inte har träffat på ett tag nu.

Jag har lånat hem en digitalkamera så det blir nog lite bilder här in die blogge senare.

Grattis

Grattis Ante och R som gifter sig i dag.

fredag, maj 05, 2006

Att rätta i uppsatsen

Håll i er nu

Här kommer vad min examinator vill att jag ska lägga till i min metod.

"Det som saknas i metodavsnittet är en beskrivning aav hur du har gått tillväga i ditt analysarbete. Hur arbetade du. Vilken bok började du med och varför? Läste och analyserade du varje enskild bok innan du gick över till nästa? Hur fick du fram de rubriker du sedan använder i ditt resultatavsnitt? Hur gick du tillväga i den jämförande analysen?"

Det är sant!

Precis så där står det.

Vad ska det vara bra att skriv in i metoden för?
Det känns astöntigt.
Tänk sedan när uppsatsen finns på biblioteken och någon kanske läser den. De kommer ju att undar vad jag är för en pajsare som skriver om sånt där i metoden.

Men men
Det är ju vara att bita i det oootroligt sura äpplet.
Examinatorn är ju gud...

Uppsatsar

Solen skiner
Fåglarna sjunger
Gräset är grönt
Blommorna blommar

Jag sitter i skolan
och och rättar uppsatsen...

torsdag, maj 04, 2006

Det blev en...

Människa.
Den här gången också.

Grattis familjen Salomonsson som nu mera är fem personer stor.

tisdag, maj 02, 2006

Sommarjobb

Det verkar rätt så bra.

Pratade med cheen på ett äldreboende idag. Hon vill att jag ska komma förbi med lite papper om tidigare anställningar för att kunna lönesätta mig och så vill hon ha någon referens.

Men hon sa att jag kunde räkna med att få 8 veckor i sommar!!!

Det vore verkligen helt fantastiskt underbart.

Nu hoppas jag bara att det blir en heltid också.

Och att refernserna säger bra saker om mig.

Är jag inte sosse längre?

Prästflickan skriver om sina problem att veta vilket parti hon ska rösta på i höstens val.

Jag har samma problem och har haft det ett bra tag nu. Jag vet verkligen inte vad jag ska rösta på och då är jag ändå uppvuxen i ett socialdemokratiskt hem, har varit väldigt aktiv inom SSU, Studentförbundet och morderpartiet, både i Ö-vik och här i Norpan.

Anledningen till att jag inte vill rösta på sossarna är att jag tycker att de verkar så dästa. De sitter där de sitter och verkar rätt nöjda med det. Och faktist, de klarar inte ut en massa frågor som jag tycker är viktiga.

Vi behöver en ny skollag, men den blir det inget av. Fastighetsskatten är ett skämt men den ska tydligen försvaras i dödagar. Utrikespolitiskt är vi mesiga, även om nya utrikesministern verkar ta tag i det. Läs mer om det här. Kritik rinner bara av regeringen och alla andra ses som enbart dumma, utan något bra att tillföra.

Mp har jag inget förtroende för sedan deras agerande efter förra valet.
V har för mycket inbördes strider för att verkligen kunna fokusera på politik känns det som.
M och Kd är inget alternativ över huvudtaget.
C, nja, känns veliga.
Fp försöker i alla fall ha en skolpolitik men den där Jan Björklund känns inte så stabil. Och en röst på Fp är ju i praktiken en röst på Reinfeldt som stadsminister.

F! och Junilistan har kollrat bort sig själva.

Nej, just nu står det mellan S, Fp eller att rösta blankt. För rösta kommer jag att göra.
Att inte rösta finns inte i min värld.

Men vad händer om andelen blanka röster kommer över%?
Lämnas det tomma stolar i riksdagen då?

måndag, maj 01, 2006

Valborg i Nybro

Vi trodde att det skulle spricka upp och bli lite finare väder på eftermiddagen. Men tji fick vi.
Det fortsatte att regna och kallt var det också.

Vi lyssande på musikskolans bidrag. Det lät ite så bra men det behövs ju inte mycket fukt för att instrument ska stämma ur sig.

Talet var trevligt och valborgigt.

Manskören var.
Ostämda.
Då är jag rätt snäll.

Sedan lyssnade vi lite på ett lokalt coverband, som avslutade första setet med att utbrista "Ja, där satt den" var på vi tittade p varandra och undrade om vi hörde rätt.

Vi deltog i lotteriet, Andelieb vann en chokladkaka, åt var sin korv och åkte hem igen. Elden och fyrverkeriet skippade vi. Vi åt chokladpudding med grädde och banan hemma i stället.

Jag hoppas att ni fick en bra valborg med strålande solsken.
Nästa år firar jag i ett solarium, då borde jag väl vara garanterad värme?

Bevingade ord

Andelieb levererade några fina citat i går och jag bara måste dela med mig av dem.

"Han hade sin dotter med sig. Hon var lite äldre än honhade varit innan."
Om en roll i en sjukhusserie.

"Du måste vara det dummaste sjur jag har träffat och jag har träffat kor."
Till Katten Nemo.