söndag, december 31, 2006

En liten lista

Välkommen til Listbloggen

Så här vid årets slut ska ju det mesta listas och jag är inte sämre jag. Den här listan adopterade jag från Karin och det är naturligtvis helt fritt fram att ta över adoptionen.

ÅRETS
Nyhet: Hmm, det får nog bli att han fågelsången äntligen kom ut i rymden.

Skvaller: Allt om Carola, hur orkar tidningarna?

Plats: Mormors stuga

Vardagsmys: Ligga i badet och läsa senaste ELLE.

Seger: Ja, det får väl bli borgarnas seger i valet.

Flopp: Dokusåpor som handlar om att intrigera.

Författare: Marianne Bokblad

Bok: Killar, bollar och Kör. Har inte läst den än själv men får den toppbetyg av 11-åringar så måste den ju vara bra.

Film: Hjälp, vad ska jag säga... Det får nog bli Walk the Line.

Skor: Allt som inte är spetsigt fram

Väska: Stora, stora väskor. Äntligen får man plats med allt.

Plagg: Hemmastickade tumvantar.

Modehändelse: Voktor & Rolf Loves H&M, V&R gick från att inte vara kända alls här i Sverige till att synas överallt. Inte illa.

Designer: Lars Nilsson

Accessoar: Långa långa halsband

Artist: Sandi Thom

Låt: Punkrocker

Hatlåt: Allt med Ledin och Gessle

Love-to-hate-kändis: Det får väl bli Ledin och Gessle där med.

Irriterande kändis: Robert Gustavsson, börjar allvarkligt att tröttna på hans harklingar och allt annat. Han syns ju överallt, hela tiden.

Tv-program: Herre Gud, kan inte välja. Kvarteret Skatan, Lost, Gilmore Girls...

Dokusåpa: Det får nog bli Idol.

Sämsta dokusåpa: Alla som handlar om att intrigera.

Ögonskugga: Allt i bruna nyanser.

Mascara: ska vara överdådig. Mycket mascara ska det vara.

Doft: L'EAU PAR KENZO

Blogg-must-have: Ingen aning.

Modevision av mig själv inför våren 07: Året då jag ska bli snygg i det som är på mode... (d.v.s., jag ska gå ner i vikt, igen...)

Att göra: Få jobb.

Gott Slut!

Välkommen till Nyårs bloggen

Det är ju lite tidigt att önksa gott nytt år men gott slut på det här året kan jag i alla fall önska er.

Hur ska då jag spendera det här årets sista timma. Jo, jag ska jobba på demensboendet mellan klockan 15-21.15. Sedan ska jag kasta på mig lite skönhetsmedel (även känt som smink), slänga mig på cykeln och ger mig av till Suz och hennes fästman (låter så häftigt!) för att fira in det nya året med dem. Det kommer att bli ett rätt lugnt firande, för kag jobbar igen imorgon, 13-21.15. Inte så himla roligt att jobba nyårshelgen men vad göra när man är arbetslös.Det är bara att ta emot det som kastas åt mitt håll.

Gott Slut!

lördag, december 30, 2006

Saddam död

Välkommen till uschbloggen

Så har de då avrättat Saddam. Jag kan inte se något positivt med det.

Tvärtom.

Rättegången mot honom var en parodi styrd av USA. Dessutom finns det fler brott mot mänskligheten som han borde ha åtals för. När ska de offren få upprättelse?

Nej, jag tycker att det här är äckligt.

Missförstå mig inte. Jag menar inte att Saddam inte var en fruktansvärd ledare, verkligen inte. Men det känns inte bra när väst bestämmer sig för att "nu ska vi avsätta den här personen", startar ett krig för att nå sitt mål, griper personen i fråga och sedan går in och styr över rättegången.

Sedan kan jag inte tycka att dödsstraffet är befogat. Någonsin. Ska vi först säga att Saddam är hemsk som har dödat sina motståndare och sedan själv döda honom? Vad är det logiska i det?

Och finns det någon som tror att avrättningen kommer att leda till att våldet i Irak upphör eller ens minskar nu?

Nej, det här var inte ett bra slut på det här året. Verkligen inte.

fredag, december 29, 2006

SnyggLäkare

Välkommen till TVbloggen

Kom ju på en sak som jag tänkte på för väldans länge sedan.

Jag såg på Grey´s Anatomy och trodde att Det var leonardo DiCaprio som spelade snygga doktorn Mark Sloan. Det skulle jag tydligen inte ha sagt högt. Men jag tycker att de är rätt lika. Vad tycker ni?


Bilden på Dane är hämtad här.


Bilden på DiCaprio är hämtad här.

Jul, Jul, Strålande jul

Välkommen till julbloggen

Måste bara säga att jag hade det jättebra på julafton. Tyvärr blev det inget julspel den här gången eftersom min förkylning inte mådde så bra efter allt resande och flängande men vad gjorde väl det när mormor och Isabelle var med oss!

Vår käre far ställde frivilligt upp som jultomte, allt för Isabelle. Hon har verkligen charmat honom! Eller, inte bara honom. Hon har charmat oss allihop!!!

Hon var lite rädd för tomten först, tryckte sig väldigt mycket mot sin ömma moder och såg rätt skeptisk ut. Men hon tog emot alla julklappar och var väldigt duktig med att säga tack varje gång. Sedan trodde Isabelle i coh för sig att alla klappar var hennes men det tog visnart ur henne :-)

Största hitten var nog dockan hon fick. Genast skulle blöjan bytas (på dockan alltså) och så fort dockan tappade sin napp skulle den skäljas av innan dockan fick tillbaka den. Ska kanska berätta att Isa aldrig själv använt napp.

Vad gjorde vi mer då? Jo, vi åt, en massa och umgicks naturligtvis också. Fast jag var bara social fram till klockan åtta,då Sagan om ringen, började. Så kan det gå.

Jo. jag måste ju berätta vad jag fick av päronen.

Jag fick Carolas karaoke-DVD!!! Fatta vad jag kommer att sjunga här hemma nu.

Det gick bra!

Välkommen till resebloggen

Pust
Resan igår gick bra. Det började lite oroligt du bussen var cirka tio minuter sen från starten i Ö-vik men den tiden togs igen.

Även denna gång fick vi se film även om ingen var lika fängslande som den brinnande brasan.Båda filmerna var rätt lågmälda, med andra ord bra att titta på när man åker buss.

Ska väl säga vilka filmer vi såg också. Först såg vi The Upside of anger och sedan blev det Huset vid Tara Road. Inga direkta höjdarfilmer men de passar som sagt var på bussresan men även en regnig dag.

Annars hände inget märkvärdigt, ingen behövdes hämtas med Ambulans den här gången. Tack och lov.

Oj, nu larmar mobilen, måste ner i tvättstugan men jag återkommer snart med lite om vad jag gjort hemmavid, och om den bästa julen någonsin (få fira jul med både mormor och systerdotter, härligt!).

torsdag, december 28, 2006

Snart på väg

Välkommen till Resebloggen

Snart är jag åter på resande fot. Klockan 10.30 lämnar Ybuss Örnsköldsviks busstation och jag är nästan lite nervös. Ni håller väl tummarna för att det gårsmidigare den här gången?

Snälla.

tisdag, december 26, 2006

Mycket blir det

Välkommen till resebloggen

Det har verkligen inte blivit mycket bloggande sedan jag lämnade Norrköping. Det har varit fullt upp hela tiden.

Resan upp till Ö-vik var rätt...spännande...

Det här blir långt så håll i er.

Det var inga problem att åka från Norrköping till Stockholm, det var på den andra etappen som problemen började.

Det var väldigt många som skulle åka norröver med ybuss, fem bussar närmare bestämt, så vid utgången hade de satt upp en lapp på vilken det stod hur de olika busarna åkte. En skulle gå direkt till Sundsvall, en direkt till Ö-vik och så vidare. Nu skulle ju jag kliva av i Bjästa, så jag skulle åka med buss nummer fyra. Naturligtvis skulle den åka in i alla mindre orter efter vägen, Gallsäter, Ullånger, Docksta och så vidare.

Redan när bussen rullade ut från terminalen och chauffören presenterade sig anade jag vart åt de barkade. Han hade nämligen blivit extrainkallad för att köra och hade aldrig kört buss norr om Rotebro. Det verkade sannerligen lovane. Efter fem mintuters restid fick han dessutom veta att han var tvungen att göra en exrta sväng till Upplands Väsby för att hämta upp två passagerare. Det ringde en väldans massa in chaufförens mobiltelefon unfer hela resan. Ybuss verkade inte ha så där väldans bra koll på läget.

Bussen skulle inte göra något matuppehåll utan det var servering ombord. Tyvärr hade inte Ybuss så många bussvärdinnor i tjänst i fredags så vi skulle göra ett stopp för att hämta upp hon som hade fikat. Sagt och gjort. Vi stannade till på Hakke Gård för där skulle tjejen som jobbade byta till vår buss. Grejen var bara den att vi fick vänta i 30 minuter på henne. Vi vänta i 30 minuter på ett ställe som sålde smörgåsar, snacks och dryck på en tjej som skulle sälja smörgåsar, snacks och dryck... Dessutom stannade vi på ett ställe vi inte skulle ha åkt in på. Sedan skulle tjejen av i Hudiksvall, ytterligare ett ställe som vi inte skulle stanna på. Smidigt värre det här.

Visst ja, filmen, jag får ju inte glömma att berätta om filmen!

Vi fick se en väldans bra film. Den hette "Öppen brasa". Nu undrar ni kanske vad det var för en film. Jo, det är en film som visade en brasa i en öppen spis. Måste säga att filmen var en positiv överraskning, den innehöll både värme(självklart), humor (var rätt skrattretande att se på) och spänning (hur länge skulle brasan kunna brinna utan att det hände något med vedträna). Tack och lov var det en kille som hade med sig lite dvd-filmer så vi fick titta på "Master and Commander". Problemet var bara att dvd:n var aningens stätkänslig, så filmen hoppade lite och den började om ungefär fem gånger. När den så småning om var slut hade det gått inte fullt 90 minuter, filmen är egentligen 138 minuter lång. Och inte fick vi veta hur det gick med brasan heller...

Så småning om närmade vi oss Gnarp och där fick vi en ny chaufför. Han som hade kört oss dit upp skulle följa med till Sundsvall, vänta på att bussen skulle komma tillbaka och sedan köra tillbaka till Stockholm. Återigen skulle vi alltså stanna på ett nytt ställe. Men chaufförerna kom överens om att stanna vid casinot för att slippa köra in till busstationen. Gejen var bara den att de där två extrapassagerarna vi hämtade upp i Upplands Väsby skulle av i Sundsvall.

Vilket bök.

Men de där två extringarna kom överens med chauffören att de kunde kliva av på en liten sidoväg. När de var avsläppta och vi precis var påväg att komma på motorvägen igen var det någon som ropade bak i bussen "Kan vi stanna, det är någon som inte mår så bra här!"

Det var en kvinna som hade spytt ner sig och så var hon inte kontaktbar. Så det blev till att ringa efter ambulansen. Senare fick vi veta att allt hade gått bra. Hon hade fått insulinkänning men skulle troligtvis få fira julen hemma med sina anhöriga.

Efter det hände det faktiskt inget mer på vår bussfärd, så klockan 21:30, 65 minuter efter utsatt tid, kom jag så äntligen fram till Bjästa.

Trött

Hungrig

Kissnödig

Så, det var min hemfärd det. Jag hoppas att ni orkade läsa allt. Nu är Snapphanar slut så jag får fortsätta att se "Sagan om Kungens återkomst" på fyran. Sedan ska jag läsa i mina favvisbloggar och kolla vad folk har haft för sig.

Ha det gott.

JAAA!

Välkommen till MelodifestivalBloggen!

Det finns sannerligen en Gud, The Ark ställer upp i 2007 års melodifestival!!!

Nu håller alla sina tummar för att The Ark sjunger i Ö-vik så är lyckan total. Det enda som är lite tråkigt är att de inte kan ställa upp med Father of a Son, tänk att få skicka ut den till Europa, hade varkligen varit underbart!

söndag, december 24, 2006

GOD JUL

Vill bara önska era alla en riktigt GOD JUL!

För ni kommer väl ihåg det här...

torsdag, december 21, 2006

Kattvakt ordnad

Välkommen till kattbloggen

Äntligen har det ordnat sig med kattvakt! En kompis syster som inte bor så långt bort från mig ska titta til lkatterna. Hon har dessutom katter själv så det känns väldigt bra.

KappProblem

Välkommen till konsumentbloggen

För lite dryggt en månad sedan köpte jag en kappa för 1000 kronor (eller 999 för att vara exakt) på KappAhl. För ett tag sedan märkte jag att en söm på ena axeln börjat gå upp och att trådarna på två oanvända knappar var rejält nötta. Så idag gick jag till KappAhl för att påpeka felen. Hon i kassan tittade bara på kappan och ville se kvittot. Sedan erböd hon mig 150 kronor för felet. Jag skulle alltså få 150 kronopr för att sömmen på en kappa jag betalt tusen kronor för höll på att gå upp! Jag gick inte med på det så hon i kassan ringde efter chefen, för hon hade en kund som inte hon hade erbjudit 150 kronor inte ansåg att erbjudandet dög.

Sagt och gjort.

chefen kom och erbjöd mig att gå till deras skräddare som då skulle fixa felen. Naturligtvis tackade jag ja till det. Syftet med besöket var ju inte att jag inte villa ha kappan längre. Jag tycker att den är snygg och trivs i den. Men vad skulle jag med 150 kronor till? Köpa en ny kappa eller?

I vilket fall så har jag nu en lagad kappa och jag hoppas att den håller ett bra tag.

onsdag, december 20, 2006

Underbare Jihde

Välkommen till musikbloggen

Efter ett tips från storahyster gick jag till svt's hemsida och tittade på Doobidoo, avsnittet när Peter Jihde var med och jag säger bara en sak. Tack för tipset Syrran! Ni som inte sett det redan kan få in här och titta. Jag lovar, det är vär det!

söndag, december 17, 2006

Varning varning

Välkommen till mustbloggen

Måste å det kraftigaste varna för en fals julmust som är ute ovh rör sig i vårt avlånga mustland.

Musten heter Bjäre och är gjord av Coca-Cola! Och nej Gevalia-U, den är inte god! De där människorna i testet var säkerlgien köpta av läskjätten i väster.

Och som att det inte vore nog med att Coca-Cola nu har försökt sig på att göra must. De kan inte ens stå för att det är de somgör eländet, utan de döper den till Bjäre och har en etikett som ska få oss köpare att rto att det är något litet lokalt bryggeri som gjort musten, inte ett multinationellt skitföretag.

Illa illa

Ropen skalla, Inget Bjäre till någon!

Scissor ABBA

Välkommen till musikbloggen

ABBAs musik är juinte helt obra, om man säger så, och Scissor Sister är ju inte helt fel de heller. Så det här är ju rätt underbart, i alla fall om man bortser från den tyske programledaren...

lördag, december 16, 2006

bara klaga lite me

Välkommen till klagobloggen

Ja, jag blir väldigt väldigt väääldigt ömklig när jag är sjuk. Har det från min käre far.

Men

Det är inte lättare att vara sjuk när det bara är en massa skit på tv. Inte ens Kanal Lokal har något roligt att erbjuda.

Jag anar en konspiration, hela världen är emot mig, så är det. Jag vet det!

Konstigt inbrott

Välkommen till kriminalbloggen

Igår skulle jag bära ner några tomma kartonger till mitt källarförråd. Jag skulle även hämta upp kartongen med julsaker. Då märkte jag att någon har klippt upp själva bygeln som hänglåset hänger i. Jag blev kall inombords och såg framför mig hur hela förrådet var länsat (våra källarförråd har trädörrar så man ser inte in i dem när de är stängda).

Nu vet inte jag hur inbrottstjuvar fungerar men varför klippa upp lås och sedan lämna allt orört? Det var inte bara mitt lås de hade varit på, två till hade fått sina lås uppklippta och inte heller där verkar något ha blivit stulet.

Missförstå mig inte. Jag är väldigt lättad och glad att mina saker var kvar, tycker bara att det är aningens konstigt.

Sedan uppstod nästa grej.

Att få tag i någon som kunde hjälpa mig, jag ville ju inte lämna förrådet olåst hela helgen. Efter en himla massa ringande dök det i alla fal lupp en man som ordnade låset till mig och de andra två.

Så.

Allt gott till slut... (förutom då den här jämarns förkylningen som jag naturligtvis måste nämna, synd om mig som det är...)

RÖÖÖV!!!

Välkommen till sjukloggen

Nu är jag förkyld, på riktigt.

Undrar om inte den där kuren med ingefära, citron och honung förvärrade saken...

Klockan åtta i morse skulle jag ha varit på F13, vi skulle spela årets sista sammandrag. Men det gick inte. Jag hade/har ont i huvudet, halsen (som dessutom kliar utav bara den!) och kroppen är stel.

Så jäkla typiskt.

Hade en massa planer för helgen men de gick ju åt helsefyr nu.

I eftermiddag skulle M och jag gå på julkonsert i S:t Olai, imorgon skulle Kerbie och jag ha en heldag och umgås, bland annat skulle vi åka till Söderköping och gå på Bloggblads julkonsert (den första, den med barnen). Men det är ju bara att ställa in allt nu.

Ja

Det ÄR syndigast om mig i hela världen!

fredag, december 15, 2006

Så typiskt

Välkommen till piggbloggen

Jag har sett fram mot den här fredagen i några dagar nu. Jag har jobbat in dagens arbetstimmar så jag är hemma hela dagen.

Planen var att jag skulle få sovmorgon (ligga till klockan åtta, vilken lyx) och städa och tvätta. Den här gången ska det bara bli jul.

Men vad tror ni händer.

Jo, denna morgon när jag inte har någon tid att pasa, ingen buss att hinna med, ingen tvättid att passa och ingen tränings- eller matchstart att anpassa mig efter. Denna morgon när jag faktiskt skulle få sova ut. Då vaknar jag klockan fem. Och är pig...

Röv

Jo, jag ska väl säga att jag har ont i halsen också.

Så för första gången i mitt liv har jag börjat morgonen med en hutt Explorer. Jag ska INTE bli förkyld nu!

Röv igen.

onsdag, december 13, 2006

Inget Luciafirande i år heller

Välkommen till gnällbloggen

I fjol vid denhär tiden satt jag och skrev på min d-uppsats. Jag slet som ett djur och såg inte ens något luciafirande på TV. Allt för att bli klar med uppsatsen i tid för att hinna gå upp med uppsatsen innan jul.

Men det gick ju inget vidare.

För samma dag som uppsatsen skulle skickas in fick jag vet av min "underbara" handledare att ag inte fick gå upp.

Hur ser då mitt luciafirande ut i år?

Jo, just nu sitter jag på jobbet och skriver på en utredning. Jag måste ju vara klar med alla utredningar innan jag slutar nästa fredag. För som chefen sa: "Det du inte hinner skriva det får M skriva klart". Hur lätt tror ni att det är att skriva någon annas utredning? Dessutom har ju M rätt mycket att göra hon med. Så det är bara att skriva på.

Efter lunch ska jag på möten så det är bara fyra timmar jag har på mig att skriva idag. Inget luciafirande alltså.

Eller, jag får ju höra en rätt dålig kör på sr Västernorrland. Jag får väl räkna det som årets luciafirande...

*mutter*

tisdag, december 12, 2006

All I want for Christmas is you

Välkommen till snart-sliter-jag-mitt-hår-bloggen

Lejon och vänner på SR Västernorrland har tydligen bestämt sig för att de ska spela All I want for Christmas is you med Mariah Carey en gång om dagen fram till jul.

Det skulle jag kunna stå ut med.

Men.

En gång om dagen får räcka. De behöver inte spela den på lunchmusiken OCH på P4 Extra. Tre gånger om dagen är mer än man kan kräva att någon människa ska klara av!

Jag vill inte ha reklam!

Välkommen till klagobloggen

På min lägenhetsdörr står det, klart och tydligt, "Ingen reklam, tack".

Detta till trots har jag flera helger i rad fått reklam i brevlådan. Men inte den här helgen. Trodde jag i alla fall. För döm av min förvåning då jag fick se att reklamutbäraren har lagt hela reklamhögen vid min dörr!

Om jag inte vil ha reklamen i brevlådan vill jag väl knappast ha den VID dörren heller.

Vad är problemet?

Får reklamutdelaren inga pengar för de högar de tar med sig men inte delar ut? Då borde väl han/hon inte ta med sig "min" hög, det har ju stått på dörren ett bar tag (dryga två år) att jag inte vill ha någon reklam så det är ju ingen nyhet direkt.

Ytterst irriterande det här...

Jokrarna i melodifestivalen 2007

Välkommen till melodifestivalbloggen

Om det här stämmer blir jag så glad att jag nästan gråter. Jag spar mina tårar till dess att det är helt klart att The Ark ställer upp, i Örnsköldsvik.

Måste komma ihåg att fråga lillhyster om jag får låna hennes kamera så jag kan fota spektaklet när det beger sig (i februari...).

lördag, december 09, 2006

Uppdaterat bland recepten

Välkommen till bloggbloggen

Nu har jag gjort två juluppdateringar i min receptblogg.

Nyttigt blev det

Välkommen till bakbloggen

Jag gjorde ju saffransbiscotti här om dagen.

Jag stod och funderade på om jag skulle göra enkel- eller dubbelsats. Jag mätte u pp att jag hade mjöl nog och så bestämde jag mig för att göra en dubbelsats.

Sagt och gjort.

Jag satte igång med bakande och hällde i allt mitt mjöl.

Döm av min förvåning då degen var väldigt väldigt kletig även fast jag hade kollat innan att mjölet skulle räcka!

Så vad göra?

Jag kunde inte springa till affären för att köpa mer mjöl så det var till att genomsöka skafferiet efter mer mjöl.

Jag hittade mer mjöl. Tyvärr var det av sorten "fyra sädeslag". Men det var bara att hoppas på det bästa. Och det gick faktiskt bra.

Och som de sa på jobbet när jag berättade om missödet (efter att de hade ätit och sagt att det var gott). Ja men då är de ju nyttiga också!

Där fick han!!!

Välkommen till svar-på-tal-bloggen

Jag läste nyss ett inlägg hos Vilding och kom på att jag inte skrivit fortsättningen om han pms-pappan.

I söndags spelade killarna match igen och motståndarlaget hade en, minst sagt, engagerad tränare. Så även fast vi åkste på storspö satt jag och mös på bänken, jag visste ju vad som komma skulle.

Sagt och gjort.

Efter matche samlades vi i omklädningsrummet och pratade om matchen. Då spände jag ögonen i pappan och följande samtal utspelade sig:

Jag: -Säga vad man vill, men deras tränare gav i alla fall impotensen ett nytt ansikte.

Pappan: -Ehh, ja, just det ja.

Min medtränare: -Han blir så engagerad i matcherna.

Jag: -Äh, ge honom lite viagra så blir det karl av honom också.

Pappan: -Ehh, ja, just det ja.

SEGER!!!

Inte så pigg idag

Välkommen till trött trött trött bloggen

Jag är alldeles slö i hela kroppen så det blir ingen handbiollsträning för mig idag. Inte bra men vad göra. Vi som dessutom skulle ha föräldramöte efter träningen idag.

Röv.

Ska se om jag orkar med något melodikryss idag.

fredag, december 08, 2006

Tummen ur

Välkommen till skrivbloggen

Så, nu har jag äntligen fått tummen ur och svarat lite på era kommentarer här i bloggen. SÅ, om de tär något svar ni har väntat på ar det bara att läsa nu.

torsdag, december 07, 2006

Favorit i repris

Välkommen till reprisbloggen

Här kommer ett recept på saffransbiscotti, snart kommer det bilder också.

1,5 pkt saffran (0,75 g)
75 g smör
2 ägg
1 nypa salt
2 dl socker
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hackade hasselnötter eller mandel (jag brukar ta betydligt mindre nötter så att det ska bli lättare att få till rullarna)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret med saffran i en kastrull. Låt svalna något.

Blanda mjöl och bakpulver och blanda med övriga ingredienser i kastrullen.

Arbeta ihop till en deg och forma 4 avlånga rullar. Lägg dem på en plåt och strö lite mjöl över dem.

Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm tjocka bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20- 30 minuter.

Dags att vakna Carola!

Välkommen till Carolabloggen

Alltså, jag älskar sångerskan Carola men jag undrar ärligt hur personen Carola är funtad ibland.

Läste att hon är i Colombia för att delta i TV 4:s Faddergala.

Vad har då Carola att säga om de ensamstående 15-åriga mödrarna som hon träffar? Jo, att hon är emot användandet av preventivmedel och att Colombias hårda abortlagstiftning, den är de tinget fel på. Fast hon vill så klart inte stå för det så himla mycket. Det är väl inte så bra för sångkarriären.

Visst, man kan tycka att om människor inte har sex innan de är gifta så behöver de inte använda preventivmedel men vreklgieheten ser inte ut så för alla. Och det är inte bara oönskade graviditeter som kan förhindras när man använder sig av preventivmedel men det bryr sig väl inte Carola om.

Att hon sedan delar ut signerade bilder av sig själv är ju bara skrattretande. Vad ske de barnen göra med bilderna? Äta? Vet de ens vem Carola är?

Snacka om hybris...

Lite juligare

Välkommen till julbloggen

Jag har fått en överbliven femarmad adventljusstake av en på jobbet. Det är min första adventsljusstake!

Nu sk ajag bara se till att få tummen ut och göra lite fint hemma också. Har fortfarande inte fått någon ordning sedan de nya möblerna kom. Vem vet, jag kanske får lite juligt hemma innan jag åker norröver.

Dagens citat, uppdaterad

Välkommen till citatbloggen

Visst, det är svårt med engelskan ibland men du skulle kanske ha hållit dig till svenskan Maud.

Ett försök att på engelsa säga "Vi håller tummarna för dig" blev till "We are keeping all the thumbs thad we have"... (hört på sr.se)
--------------------------
Citatet ovan kom då Maud skulle tala till Christer Fuglesang på ett evenemang kring hans rymdfärd.

Inte mycket kvar nu

Välkommen till snart-arbetslös-bloggen

Nu har jag 59,5 arbetstimmar kvar att genomföra innan jag går ut i den underbara arbetslösheten. Ser v-e-r-k-l-i-g-e-n fram mot nästa termin.

Verkligen...

Och nu blir det lite naket

Välkommen till musikbloggen

Varsågoda

söndag, december 03, 2006

Vilket överpretantiöst dravel!

Välkommen till slöseribloggen

Så har jag då sett Marie Antoinette och det var verkligen ett fasligt slöseri på en gratisbiljett...

Det var som Lost in translation fast värre och det säger inte lite det. Jag ska aldrig mer se en film av Sofia Coppola. Aldrig mer!

Minnen från Stadion

Välkommen till minnenas-allé-bloggen

C har skivan från Depeche-konserten från Stadion i somras så vi lyssnade lite på den igår.

Gudars vilka rysningar jag fick!

Den där underbara euforiska känslan jag hade där på gräsmattan gjorde sig verkligen påmind.

Jag vill gå på konsert igen!

Och så snackar jag stor arenakonser!

Det blev film men ändå inte

Välkommen till filmbloggen

Det bidde ingen Marie Antoinette igår. På SF i Norrköping har den nämligen bara en visning om dagen när det är helg. Varför kanske ni undraar? Jo, för att de ska kunna visa Borat tre gånger, Bortspolad sex gånger och Casino Royale fem gånger...

Men hav tröst. Vi ska göra ett nytt försök idag istället.

Men vi såg i alla fall film igår. Kommer inte ihåg vad den heter på svenska men den heter Prime i orginal. Ni har kanske hört talas om den.

Uma Thurman spelar en 37-årig nyskild kvinna som träffar en 23-årig kille och det vore inget mer med det om inte hans mamma (spelad av Meryl Streep) var hennes psykolog.

Hur var filmen då?

Jo, den var rätt hyffsad. Rätt lättsmält, amerikansk och smårolig mellan varven.

Nu ringer larmet så jag måste ner i tvättstugan.

*suck*

lördag, december 02, 2006

Idol 2006

Välkommen till Idolbloggen

Käre värld

Jag kom precis på att jag inte har skrivit något om gårdagens final i Idol!!!

Det var rätt jämt fram till finallåten. Tyckte att Markus gjorde den bättre än Erik men jag hade inte gråtit om Erik hade vunnit. De var lika bra igår.

På tal om finallåten.

Hur tänkte Jörgen Elofsson när han gjrde den?
"Få se nu. I år ska jag göra något nytt. J, jag vet! Jag gör en smör ballad om hur från nu förändras allt. För det har jag ju inte gjort tidigare"...

zzzZZZzzz

Roligaste kommentaren igår kom från Kerbie som utbrast att Sannas klänning såg ut som ett stort könshår!

Och i morgon är det söndag igen

Välkommen till suckbloggen

Och hur ska jag fira första advent?

Jo, jag ska tvätta klockan 7-14 och ska även städa då. 14.20 är det samling med pojklaget för match 15.20.

Var det inte någon konsert jag skulle gå på någons också?

Årets Gaygala

Välkommen till Homobloggen

Nu kan du lämna in nomineringar till årets Gaygala. Jag har ju inte sån koll på den så kallade hbt-världen men fyra nomineringar fick jag till.

Årets Homo/Bi: Walentine Andersson
Årets Hetro: Karin Långström Vinge
Årets bok: Jaktsäsong av Mats Strandberg
Årets chock: Carola (vad är hon om inte en chock?!)

Kul med lite film

Välkommen till filmbloggen

C och jag ska på bio ikväll. Vi sak se Marie Antoinette. Har hört lite olika saker om den men hoppas om det bästa. Rapport kommer efter biobesöket.

Dagens träning

Välkommen till handbollsbloggen

Jag deltog på killarnas träning idag så att det skulle bli jämt antal och jämarns vad svettigt det var. Fast så därt skönt svettigt. Ska nog fortsätta att detlta på både killarnas och tjejernas träningar. det är bra för kondisen :-)

Gud ske pris!!!

Välkommen till hallejuliabloggen!

Det blir julafton i Köpmanholmen med Isabelle!!!

Nu hoppas jag att mormor också kan fira med oss.Tänk, en jul med både Isabelle och mormor. Det vore det bästigaste någonsin!

fredag, december 01, 2006

Så det kan gå!!! uppdaterad, IGEN!

Välkommen till homobloggen

Snälla ni. Ni bara MÅSTE följa den här länken!

Någon som kallar sig för Addelinho i Carolas diskussionsforum tror att jag är homosexuell!

Alltså. Jag har ingenting emot om folk tror det. Men den här personen tror att jag är det på grund av att jag i min bloggpresentatione har skrivit "jag kan nog ses som rätt så normal, åt det konstiga hållet"...

Är konstig lika med homosexuell alltså?

Ja, i så fall är jag helt klart homosexuell.

Nu trodde ju jag att sexualiteten hade med vilka man känner en så kallad sexuell dragning till, och i så fall måste jag göra Addelinho (och kanske någon tjej) besviken.

Fram till dags dato har jag aldrig kännt mig sexuellt attraherad av kvinnor men det säger ju inte att jag inte kan bli det i framtiden...

Kram på er!
---------------

Trodde att länken skulle leda direkt till forumet. Om ni vill läsa det som skrivits där kan ni klicka på rubriken Diskussionsforum, gå vidare med att klicka på Allmänt forum. Där ser ni en tråd med namnet Givmild utmaning. Där är det!
---------------

Nu går det att följa länken direkt till rätt forum!

Internationella AIDS-dagen

Välkommen till sjukdomsbloggen

Idag är det den Internationella AIDS-Dagen.

Ville bara säga det.

Ingen carolakonsert

Välkommen till dyröresbloggen

450 kronor för en konsert i en kyrka, en sångerska, en flygel och en vecka innan julafton... Det är lika mycket som jag betalade för en biljett med Depeche Mode på Stokholm Stadion tidigare i år.

Vad går pengarna till?

Kören?
Dansarna?
Transport av alla instrument?
Till pyrotekniken?
Hyra av arena?

Nej, det här är på tok för dyrt för mig. Med resor och mat blir det ju runt 1000 kronor. Carola är en underbar sångerska och jag älskar henne som artist men hur var det nu med julens budskap?