måndag, april 30, 2007

När jag var liten, del 1

Välkommen till Hyssbloggen

När jag var lite hade jag rätt lätt för att hitta på roliga saker att göra. Det var inte för inte som jag kallades för både Norpan och Emil...

Ett inlägg hos Bloggblad om barn, vattenslangar och morföräldrar fick mig att tänka på en sak som hände en gång när jag var i mormor och morfars underbara sommarstuga.

Jag och min storasyster var som sagt var i stugan. Som jag minns det var det en sån där härlig sommardag med sol och sommardofter. Morfar var på den övre gårdsplanen och stod framåtböjd och höll på med något. Han höll nästan alltid på med något. Samtidigt stod jag vid vattenslangen, det droppade lite om den och jag tittade på den och på morfars bak. Vattenslangen hade dessutom ett sånt där pistolliknande munstyck som jag tyckte var aproligt att använda. Jag tittade på det igen, grabbade tag i slangen, smög mig fram till morfar, tog ett stadigt tag om hans byxlinning och avfyrade en ordentlig kalldusch rakt ner i byxorna på honom!

Morfar hoppade upp och skrek och jag blev rädd. Till saken hör nämligen att morfar kunde se och låta väldigt barskt, även om han inte var det.

Så jag vände rakst på klacken och spran allt vad jag kunde in i stugan och hoppades att han inte skulle förstå att det var jag, för jag brukade ju aaaldrig hitta på några hyss...

Senare har mormor berättat att morfar först blev arg (eftersom han blev rädd av den plötsliga kylan i rumpan) men när han vände sig om och såg mig springa upp för trapen började han att skratta.

Kan än idag inte riktigt förstå hur jag vågade göra det där.
Men oj vad spännande och roligt det var när jag smög mig fram, likt en indian eller något, men vattenslangen i högsta hugg.

Historien om ormen har jag redan berättat en gång, men grannen hette Helge, inte Sune. Förstår inte var jag fick Sune ifrån. Vi hade väl ingen granne som hette så?

Men sluta, jag är ju sjuuuk!!!

Välkommen till Ömkansbloggen

Inte nog med att jag är förkyld, som att jag har gett er ned minsta lilla chans att missa det.

Lyssnar på P4 Extra och Anna Book är gäst. Det är illa nog att behöva höra henne prata men nu spelar de dessutom Samba sambero!

Ni som inte tror att det finns onddska i den här världen. Ni borde känna er överbevisade nu...

Konsert konsert!

Välkommen till den förkylda MusikBloggen

Jag har varit utanför lägenheten idag. Jag trotsade denna ondskefulla förkyling (som tack och lov har blivit lite bättre) och gick till konsum för att inhandla diverse saker som kan vara bra att ha nu när jag är så sjuk och det är så väldigt synd om mig.

Och det var en väldans tur att jag gick dit.

För vet ni vad.

På lördag kommer Weeping Willows till stan och nu har Kerbie och jag bokat biljetter till konserten! Jag har velat se dem så länge och nu ska det äntligen bli av!!!

När vi ändå höll på att boka biljetter bestämde vi oss för att ta oss i våra kragar och gå och se Norrköpings symfoniorkester. Det är ju aningens skämsigt att jag har bott i den här stan i snart 8 år utan att ha sett dem. Men nu är även de biljetterna bokadde och 24 maj ska vi lyssna på Dvorák Violinkonsert Rachmaninov Symfoni nr 3. Visst låter det tjusigt.

Nu ska jag gå och fortsätta med disken. Det tar sån tid med allt sånt denna förkylda dag (så fick jag in det en gång till).

Ha en härlig valborg ;-)

söndag, april 29, 2007

Synd om mig

Välkommen till Ömkansbloggen

Det är så så synd om mig.

Jag är förkyld.

Tokförkyld.

Det är så typiskt.

Den här helgen spelar handbollstjejerna Östgöta cup. Det är en handbollscup på stor plan och med softyboll och de spelar mot tjejer som är ett år äldre och som alltså har spelat helda den gågna säsongen på stor plan och med softyboll. Mina tjejer har bara spelat på liten plan med fyra utespelare och med en skumgummiboll.

Anledningen till att vi anmält laget till cupen är att de skulle få känna på att spela på stor plan, känna på farten och sånt.

Och då går jag och blir sjuk.

jag kände redan igår att det var något på gång men trodde i min enfald att det skulle kunna gå att kurera eländet.

Det gick inte.

Jag har vaknat flera gånger under natten av hosta och täppt näsa. Så det var bara att stanna hemma och missa dagens två matcher.

Med min tur kommer jag säkert att vara sängliggande hela den här långhelgen. För varaför ska jag kunna vara frisk och få saker gjorda när vi har fyra lediga dagar från jobbet.

Röv!

torsdag, april 26, 2007

Hääärligt

Välkommen till Kyrkobloggen

Jag har upptäckt att jag säger "härligt" rätt ofta. För ofta för att jag egentligen ska gilla det. Jag tycker att det är något väldigt frireligiöst att säga "härlligt" ofta.

Framför mig ser jag en sliskig TV-pastorstyp som Ulf E och han pratar om härliga möten och härliga ungdomar, härliga bla bla bla bla bla bla blaaaa

Ordverifiering...

Välkommen till SpamBloggen

Nu har jag tröttnat på alla spam jag får från bloggen så jag har börjat med en så kallad ordverifiering. Det går fortfarande bra för alla att kommentera. Enda skillnaden är att ni ska skriva de bokstäver ni ser i fältet under kommentarsrutan.

söndag, april 22, 2007

Tråååkigt

Välkommen till I-landsbloggen

Jag har aptråkigt.

Väntar på att Scrubs ska börja men det finns ju inget annat att titta på under tiden och jag vägrar att titta på Titanic. En enligt min mening klart överskattad film.

aaaaaaaaarrghhhh

Tänk på Vilodagen

Välkommen till Tankebloggen

Jodå. Jag tänker på Vilodagen.
Och det är ju tanken som räknas, så jag fortsätter mitt senaste städprojekt utan dåligt samvete.

Kanske kommer ett bildbevis på före/efter här i bloggen senre.

lördag, april 21, 2007

Gör en insats, adoptera!

Välkommen till Adoptionsbloggen

Okända hoyor, del 1, Uppdaterad

Välkommen till Mysteriebloggen

Jag har ett 6 olika hoyor (porslinsblommor). Problemet är jag inte vet vad några av dem heter eftersom jag "fått" dem.

Den här hoyan, den första ut i den här lilla frågeserien, har jag 5 stycken av. Fyra av dem blev mina när jag jobbade på ett äldreboende. Blomman stod i avdelningens matsal och var helt gigantiskt stor. Helt plötsligt började den att blomma och jag blev kär. Utan att veta vad jag gjorde (om jag gjorde rätt alltså) tog jag två skott. Jag klippte av dem mitt i en klase blad och så sattte jag dem i vatten.

Några dagar senare klippte jag även av en lång stängel och satte den i vatten.

Efter att ha hört mig för lite om hur man tar skott/sticklingar på hoyor fick jag veta att man tydligen skulle ta en stängel och sätta den i en kruka, utan att klippa av stängeln från huvudväxten. Jag fick lite panik. Hade jag tagit tre skott och gjort fel med dem alla?

Bladklasarna fick vara kvar i vatten men stängeln tog jag och satte i två krukor, en i varje ände.

Bladklasarna rotade sig och jag planterade dem och de har sedan växt och växt och växt. Stängeln gick det lite sämre med. Den satt i två krukor i nästan ett år och det hände just ingenting.Men den dog inte heller. När jag skulle flytta satte jag stängeln i en kruka, så den gick som en båge och så var den ytterligare några månader. Tillslut ledsnade jag, klippte av den på mitten så det blev två stänglar av den och varje stängel fick en egen kruka.

Och efter ett tag hände det saker och det kom en del blad. Fast de har inte vuxit lika bra som de andra två.

Nu till beskrivningen av själva blomman

Så här ser själva blommorna ut när de blommar.


Det här är en blomklase sett från ovan.


Och här en blomma mitt bland alla blad


Och så här ser hela hoyan ut, med jättekruka och allt. Fyra klasar syns tydligt. Snett till vänster ovanför den översta klasen kan man ana en femte klase och snett nedanför till höger av samma klase (den översta alltså) kan man se en sjätte klase. Sedan finns det två till på baksidan av hela schabraket. Den här blomman är en av de två som jag klippte av mitt i en klase blad

De här två blommorna är alltså stängeln som jag delade i två. De växer men inte lika mycket som de andra.

Melodikrysset

Välkommen till KryssBloggen

För första gången på väldigt väldigt länge sitter jag faktiskt och löser Melodikrysset och kan ni tänka er, det började med en låt av en av mina absoluta favoriter. Jag blir så glad varje gång jag hör dem och de borde absolut ha vunnit när de var med i Melodifestivalen 2003!

Finfina blombilder

Välkommen till BlomsterBloggen

För några dagar sedan beklagade jag mig över att jag inte hade en digitalkamera så att jag kunde ta bilder på mona blommor och lägga ut här i bloggen. Bilderna jag tagit med skolans kamera är rätt crappy men nu kommer de ändå. Förhoppningsvis kan någon (Humlan?) identifiera blommorna för jag vet inte riktig vad de har för namn.

Så här såg knoppen på kaktusen ut innan den slog ut.

Och så här såg den ut när den slagit ut. Nu har den tyvärr ramlat av men det finns en knopp till på kaktusen som förhoppningsvis också ska orka slå ut snart.

fredag, april 20, 2007

My dumps

Välkommen till Musikbloggen

Den här parodin på Black Eyed Peas' "My Humps" är säkert apgammal men jag skrattar ändå!

My Dumps

Fel stad

Välkommen till Vindbloggen

Vinden har tagit fel på stad.
Det måste vara så.

Idag har det blåst som om jag varit i Umeå, från alla håll och kanter hela tiden.

Och mycket.

Hur kul är det att cykla i nedförsbacke och vara tvungen att trampa som en blådåre för att ta sig fram ack så lite?

Jag har försökt att prata med vinden. Har sagt att det här är Norrköping i landskapet Östergötland, att den ska fortsätta vidare dryga 70 mil norrut. Men vinden lyssnar inte på mig. Är bara kvar här och hånar mig.

Skulle inte förvåna mig om vinden är LHC:are och bitter över silvret...

torsdag, april 19, 2007

Regnet det bara öser ner, uppdaterad

Välkommen till VäderBloggen

Idag har vi varit med klassen på Kolmården hela dagen.

Det har regnat, hela dagen.

Det har blåst, hela dagen.

Det har varit kallt, hela dagen.
---------------------------------

Men jämarns vad det regnar och blåser. Tror vädret att det är höst? Om det då kunde blixtra och dundra i alla fall...

onsdag, april 18, 2007

IUP:ar

Välkommen till skolbloggen

Klockan är 23:28 och jag sitter och skriver på IUP (Individuell utvecklingsplan), varje elev ska ha en sådan.

Det tar sin lilla tid men det blir bog bra tillslut.

Jag vet inte hur mycket resurser som har lagts ner på detta med IUP och visst är det slitigt men det känns ändå så onödigt att lägga ner det med nästa skollag. Det känns som att det läggs ner bara för att läggas ner, om ni förstår vad jag surrar om, klockan är ju som sagt var en del nu...

Ja ja

Det är ändå bara att inse, skolan är en lite skräphög som man (och med "man" menar jag regeringe, oavsett färg) kan göra lite som man vill med, det är ju faktiskt bara barn det handlar om...

Blommar och växer

Välkommen till blomsterbloggen

Jag förstår inte riktigt hur det går till men mina blommor har börjat att blomma för fullt. Flera av porslinsblommorna är på gång och en av dem (vet inte namnet på den, tog ett skott/en sticklin av en på ett sommarjobb...) har åtta klasar var av en slog ut i natt. Doften slog emot när jag öppnade köksdörren för frukostätande.

Dessutom såg jag här om dagen att en av mina kaktusar (november-, jul-, påsk-, vaddetnukanvarakaktus) hade två blomsterknoppar på g och nu har en av dem faktiskt slagit ut. Det är en vit blomma med en röd grej i mitten. Blir så inspirerad av Humlan som lägger ut helt underbara blomsterbilder men tyvärr har jag bara en krappig lånedigitalkamera från jobbet att tillgå just nu. Åååååhhhh vad jag vill ha en digitalkamera. Drömmen vore förstås en digital systemkamera men det kan jag se mig i stjärnorna om, tyvärr.

Ja ja

Får se om jag vågar mig på att lägga upp de där suddiga bilderna framöver. Måste tänka på saken ett tag...

måndag, april 16, 2007

Firande!!!

Välkommen till GULDbloggen

Tänk om jag hade kunnat vara där!

lördag, april 14, 2007

ÄNTLIGEN!!!

Välkommen till SEGERbloggen

Jag har inte fattat det än.

MoDo Hockey är svenska mästare i ishockey 2006/2007

SVENSKA MÄSTARE!!!
SM GULD!!!

Jag var så nervös att jag nästan inte visste vad jag hette när det bara var någon minut kvar. Kom allt för väl ihåg finalmissen mot Brynäs 1999...

Tänk att få vara uppe i Ö-vik just nu.

Åh, vill till Ö-vik, nu!

Bilden från aftonbladet.

The Landlord, uppdaterad

Välkommen till klippbloggen

Jag hade lagt ut ett roligt klipp men det bara började att spela varje gång sidan öppnades eller uppdaterades. Rätt så irriterande.

Så ni får klicka på länken istället och titta på den där.

The Landlord.

Förstår inte riktigt

Välkommen till BlomsterBloggen

För ett tag sedan var jag på blomsterlandet och köpte en massa hoyor (porslinsblommor). En av dem har inte mått så bra sedan den kom till mig så jag kollade upp skötselråden på den. Jag har haft den stående i ett soligt fönster och så står det i råden att den ska ha mycket ljus men inte direkt soljus. Vart i hela fridens namn ska jag ställa den då? Gillar inte såna dära råd, ljust men inte direkt solljus...

Just solljus är det annars mycket av idag. Funderar på att gå ut och sätta mig i solen ett tag. Bara det inte blir en för lång sittning. jag ska ju städa idag (igen) och i solljuset syns det mer än önskvärt hur mycket fönstren måste tvättas.

Ja ja

Det ska väl ordna sig på någe sätt.

torsdag, april 12, 2007

Choklaaad

Välkommen till NjutningsBloggen

Jag hade ju lovat att berätta om världens godaste choklad.


Det var i lördags.

Miyala och jag skulle för andra dagen i rad sätta oss på en filt i en park vid Zürichsjön. Innan vi gick till parken tog vi en liten tur förbi Sprüngli och jag köpte två mörka chokladpraliner för att ha där i parken.

Det var ju ett tag sedan ja gåt chokladpraliner så jag ville vänta ett tag med att äta de jag nyss köpt.

Jag klarade av att vänta i ungefär 30 minuter.

Sedan tyckte jag att det var dags att i alla fall smaka lite på den ena.

Den
var
sååå
god!

För att säga som de säger på TV.

Den hade en väldigt rik smak.
Den hade en helt juvlig smak.

Minsta lilla flisa var helt fullproppad med smaker.

Det tog en kvart för mig att äta upp den första pralinen, jag sög på minsta lilla bit som jag hade i munnen.

Sedan kunde jag bara vänta i ungefär 20 minuter till innan jag njöt av den andra pralinen också.

När jag blir en av alla lärarmiljonärer som finns i det här landet (för helt klart kan man ju bli miljonär av att jobba som lärare...) ska jag alltid ha chokladpraliner från Sprüngli hemma.

Kom igen nu. Klicka på Sprüngli-länkarna så att de får väldigt många träffar från min sida. Då kanske de börjar sponsra mig så slipper jag vänta på de där miljonerna.

SPRÜNGLI!!!

(Hade tänkt lägga ut lite bilder från dena underbara festmåltid men jag kommer inte åt dem från skivan...)

måndag, april 09, 2007

Utmaning

Välkommen till Utmaningsbloggen

Den här går runt i bloggosfären just nu så här kommer mitt bidrag.

Tio Första
bästa kompis: Det blir nog Lina, vi gick i samma klass från ettan till nian. Vi höll kontakten på gymnasiet men inte nu längre tyvärr. Undrar vad hon håller på med nu för tiden.

bilen: Har för mig att det var en liten brandbil som jag älskade att leka med eller gav jag en brandbil i present till pappa? Kommer inte ihåg riktigt. Minns dock att jag av någon anledning hade en period då mina presenter till pappa var leksaksbilar

kärleken: Han hette Pelle!

husdjur: Jag tillhör generationen som hade vandrande pinnar som husdjur. Men de dog. En spindel tog sig in i burken och dödade de kära pinnarna. Spindlar, dessa mordiska odjur!

semester: Måste ha varit någon tältsemester norröver med en grannfamilj va?

jobb: Att klippa farmors gräsmatta. Väldigt slitigt och underbetalt men ett jobb var det.

köpta skiva: Hjälp! Vad kan det ha varit? Jag har alltid älskat musik och att sjunga men var aldrig någon som öpte skivor/band. Första köpta band var Främling med Carola men skiva. Kan ha varit typ Absolute Music.

riktiga kärlek: Det får nog bli Pelle där också, corny men sant.

piercingen: Ha ha. Det var en falsk näsring som förlde med OKEJ eller VeckoRevyn. Jag skulle lura mamma att jag hade piercat mig när jag hade varit borta en helg hos en kompis. Hon gick (naturligtvis) inte på det men det gjorde en av hennes arbetskamrater som tyckte att det "där" var något som flickor från Holmen inte höll på med...

konsert: Det var nog Herreys.

Nio senaste
alkoholhaltiga drycken: Ett vitt vin som Steffes mamma bjöd på. Gott var det men jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på det (attans).

bilfärden: Gårdagens taxiresa från tågstationen och hem.

filmen jag såg:"Casanova" hos Mia, "Paprizzio" gör att filmen är värd att titta på. Vad jag skrattar åt honom.

ringda telefonsamtal: Det till Kerbie idag.

bubbelbadet: Det kommer jag inte ihåg.

spelade cd: Mikas Life in cartoon motion, en underbar skiva!

kyss: Kommer inte ihåg det heller.

gången jag grät: Idag när mamma berättade om gårdagens läggning av Isa.

måltiden: Kokt potatis och senapssill.

Åtta har jag någonsin
dejtat en av dina bästa kompisar: Nej.

blivit arresterad: Nej.

blivit kär vid första ögonkastet: Nej.

fastnat med blicken i någons urringning: Japp.

sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej

haft ett one night stand: Nej.

busringt till någon: Japp (har du sten inne, går erat kylskåp och andra klassiker he he he)

fått ditt hjärta krossat: Nej.

Sex saker jag gjort idag:
1. Sett på TV.
2. Bloggat.
3. Pratat i telefonen.
4. Ätit.
5. Gosat med Nellie.
6. Tvättat.

Fem favoritsaker utan rangordning
1. Foto på Isa.
2. Halsduken som mormor har stickat.
3. Järngrytan.
4. Datorn.
5. iPoden.

Fyra personer jag kan berätta allt för
Säger som Eva, jag berättar inte allt för någon men nästan allt för några.

Tre val
Blått eller rött: Rött.

Sommar eller vinter: Sommar.

Choklad eller chips: Choklad, mörk choklad.

Två saker att göra innan jag dör:
1. Säga "Jag älskar dig till någon som inte är familj eller en vän.
2. Resa till Afrika men hur ska det gå med min flygresa :-/

En sak jag ångrar
Det skulle nog vara att jag inte avslutade en relaion tidigare. Men då hade jag nog ångrat att jag inte hade kämpat mer...

Fyra personer jag vill ska göra samma blogginlägg
Orkar inte fundera på vilka som inte har gjort det här redan så jag säger som andra före mig, den som känner sig manad är välkomna att skriva det här hos sig. Men glöm inte att meddela det här så jag kan läsa hos er!

Plåster på såren

Välkommen till Uppmuntransbloggen

När dagen börjar så här dåligt (ni vet, med snö...) så bara måste jag muntra upp mig själv. Och vad kan vara bättre än att lägga ut lite bilder på snygga TV-doktorer, i rangordning...

My number One.. Luka, han är ju het så het haaaaaaaa Bilden är från sfist.com.

På andra plats kommer Dr House. Jag vet. Han är butter och synisk. Men det gör honom bara så mycket sexigare i mina ögon. På tal om ögon. Titta på dem... Bilden är från sg.hu.

På en säker tredje plats kommer Dr McDreamy. Några kanske hävdar att han borde vara etta men han är liiite för pojkaktig för min del. Het, men pojkaktig. Bilden från thebeststuffintheworld.com.


Känner du igen min fyra? Det är Udo, från Kliniken! Gudars vad kär jag var i honom i slutet på det "ljuva" 80_talet. Bilden från static.twoday.net.

Funderade ett tag på någon från Doktorn kan komma men jag gillade nog aldrig någon av läkarna i den serien så där jättemycket. Piloten Sam däremot men nu skulle ju det här handla om läkare :-)

NEEEEJ

Välkommen till Vinterbloggen

Vaknar och går till fönstret för att hälsa på solen. Och vad ser mitt norra öga? Jo, att det SNÖAR ute!!!

Vad är det här?!?

Det ska vara soligt och fint ute.
Gräset ska bli grönare och grönare för varje dag.
Fåglarna ska kvitterikvittra.
Vårblommorna blomma.
Jag ska gå vårpromenader.

Jag ska INTE gå några äckliga, kalla, vinterpromenader!

Det här är en konspiration. Jag lovar, det är precis vad det är. Vad sedan konspirationen handlar om vet jag inte. Men en konspiration är precis vad det är.

söndag, april 08, 2007

Trött så trött så trött

Välkommen till resebloggen

Det är okristligt (det som är påsk och allt!) att behöva gå upp klockan fyra (4!) på morgonen för att flyga klockan 06:55. Ännu värre blev det av att jag inte under några som helst omständigheter kan äta frukost klockan fyra på morgonen och på flyget erbjöds bara en liten yoghurt och ett blåbärsmuffins... Så jag väntade med att äta tills jag var på Arlanda och då blev det något vitt bröd med svarta olivbitar i från Pressbyrån. Tror att de gräddar allt bröd tillsammans för det smakade lite kanelbulle om det där brödet. Ingen höjdare alltså.

Den här gången var dessutom flygturen jobbigare än när jag åkte ner. Det var en del turbulent i början och ett barn som envisades med att springa och hoppa i planet andra halvan, även när planet börjat gå in för landning... Fattar inte att föräldrarna inte sa till. Till slut gjorde han sig illa på ett armstöd och evil jag tyckte att det var bra, för då slutade han med sitt springhoppande.

Men nog med gnäll nu.

Jag är hemma och det känns skönt att känna igen allt i affären och att försåt allt som sägs omkring mig.

I dörren möttes jag av en väldigt kelsjuk katt och Kerbie, den galningen, har köpt en vinylskiva med Depeche Mode åt mig. Det är verkligen inte klokt. Den ska jag lyssna på imorgon. Idag är jag för trött för att kunna lyssna ordentligt.

Nu orkar jag inte blogga mer på en stund men nästa gång jag skriver kommer det att handla om världens godaste choklad!

fredag, april 06, 2007

Làngfredag i Zürich

Väkommen till Picknickbloggen

Làngfredagen har firats med en picknick i ett soligt Zürich. Affärerna var stängda men det var ändà väldigt mycket folk ute, speciellt vid sjön som även var vàrt màl för dagen.

Vi gick till en av parkerna som finns runt Zürichsjön. Snacka om att staden har använst sjön pà ett bra sätt med alla dessa grönomràden.

Och nàgon vänlig själ tillbringade sin làngfredag med att göra skulpturer av stenarna vid sjökanten.

Det kändes lite som ett TV-spel att gà pà stenarna i vattnet. Vi bara väntade pà att de skulle sjunka undan när vi gick pà dem.

Och sà här glad var jag fast att det làngfredag och man borde betänka helgens innebörd och gà helt klädd i svart. Fast jag hade faktiskt tänkt ha ett knallrött läppstift pà mig men avstod för att inte framstà som allt för lössläppt...

Jag tog kort pà Mia ocksà men det här var mest ett försök att fà den snygga killen i bakgrunden pà bild... Tyvärr blev han väldigt mörk pà det här kortet men snygg, det var han... Med tanke pà hur länge han satt still tills jag hade tagit kortet var han nog dessutom v-äl-d-i-g-t medveten om vad jag gjorde men det bjuder jag pà :-)

torsdag, april 05, 2007

Döden döden

Välkommen till Dödenbloggen

Hörde nyss att Maria Gripe har avlidit. Jag har inte läst hennes böcker själv men jag kommer ihàg hur jag älskade att höra vàr fröken läsa Hugo och Josefin och den där sommaren som Tordyveln flyger i skymningen gick som följetong pà radion missade jag inte ett enda avsnitt.

Mitt i mina funderingar kring Maria Gripe kom jag att tänka pà en annan konstnär som nyss gàtt bort. Hans Hedberg. Vi kommer fràn samma lilla samhälle han och jag och jag har alltid varit stolt över det, även om de flesta sörlänningar jag mött inte har haft en aning om vem han är/var (okultiverade människor)!

Hans gjorde stora frukter i keramik. Väldigt stora och till utseendet rätt naturtrogna, förutom just storleken dà, men den har ju ingen betydelse ;-) Bilden är hämtad fràn hanshedbergmuseum.nu Det är värt ett besök om du har vägarna förbi Örnsköldsvik nàgon gàng.

Och dà kom jag att tänka pà att det vore pà tiden med en utställning eller nàgot liknande pà Stadsmuseet för att hedra Totta Näslund (en annan holmenbo) som avled 2006, dagen efter det àrets Holmenblues. Kanske skulle en utställning kunna äga rum i samband med nästa sommars blues, för jag fattar ju att det tar tid att planera en sàn sak. Och 2008 är det ju 10-àrs jubileum för Holmenblues!

I Luzern

Välkommen till Resebloggen

Onsdagen spenderade Mia och jag i Luzern. Vi tog bussen till Berikon och därblev vi hämtade av Steffs mamma och syster. Sedan bar det av till Luzern, staden vid Vierwaldstättersee.

Gissa vad vi sàg när vi var pà väg till bussen. Just det, en ko...

Kortet är fràn Zütich även om det stàr Appenzell pà skylten. Men nog om kor nu, för ett tag i alla fall.

Mia och Steff hade verkligen talat sig varm om Luzern,hur vackert det är där med sjön mot bergen, bron över sjön och alla gamla hus som finns kvar.

Och visst är det vacker där.

Den här bilden är fràn bron. Tyvärr syns även det dàliga vädret. Det var mulet och blàsigt hela dagen men jag kunde absolut se att staden har potential :-)

Jag fàr helt enklet se till att komma hit i sommar igen och hoppas pà bättre väder dà.

Eftersom vädret inte var sà himla roligt var bron det enda turiststället vi besökte. Istället gick vi i lite affärer. Och nu ska ni fà gissa lite igen.

Gissa vad jag köpte där i Luzern.

Just det ja. Jag köpte skor. Av nàgon anledning brukar jag ofta hitta snygga skor när jag är utrikes.

Och sà här ser skorna ut.



Ja, jag är väldigt väldigt nöjda med dem!

Nu ska jag iväg och handla sà att Mia och jag har nàgot att äta pà vàr picknick i morgon. Ska bli spännande att se om jag hittar tillbaka fràn affären :-)

Glad pàsk pà er allihop!

tisdag, april 03, 2007

Bra om Girlie-glassen

Välkommen till Länkbloggen

Mia och jag har en slappar dag efter tre(fyra för mig) strapatsrika dagar. Sà jag passar pà att blogga runt lite och hittade ett väldigt bra inlägg hos Prästflickan om GB:s nya glass Girie. Läs hennes inlägg och kommentarerna till det. De är som sagt var väldit bra.

Lille Runar

Välkommen till Mogetbloggen

Jaha, sà ska dà Runar vara med och utse Fröken Norge och tydligen anser han att "Vinnaren bör kunna föra sig och uppföra sig moget". Att säga sig vara mental och andlig coch àt diverse USA-kändisar som aldrig har hört talas om honom, är det att uppföra sig moget?

Alla dessa kor

Välkommen till Mejeribloggen

Schweizarna verkar ha ett speciellt förhàllande till Kor. Det stàr kossor lite överallt. När jag pàpekar det för Steff skrattar han bara.Ytterst irriterande. Jag vill ju veta VARFÖR det stàr kor lite var stans.

...................................I Lugano...................................

...................................I Zürich...................................

...................................I Zürich...................................

Dessutom sàg vi en hel del kor pà vägen till och fràn Ticino och Appenzell men de glömde vi att ta kort pà.

måndag, april 02, 2007

FINAL!!!, Uppdaterad

Välkommen til FINALBLOGGEN

MoDo är i FINAL!!!

Det trodde jag inte. Nu blir det till att lyssna pà radiosporten pà webben pà onsdag och fredag. Kanske kanske kan jag se matchen pà plats i Linköping pà söndag. Direkt fràn flygplatsen...

-----------

RÖV!
Matchen pà söndag är redan uppbokad. Elaka LHC:are.

Det börjar som vanligt, uppdaterad

Välkommen till Slutspelsbloggen

Sin vana trogen har MoDo nu tagit ledningen mot HV71. Hàll i det här nu!
------------
Uppdaterad 19:22

Och nu har de gjort 2-0 och HV:s màlvakt verkar inte se sà pigg ut...

-----------
Uppdaterad 19:54

Vad nervöst det här är! Nu har andra perioden börjat och jag vill bara att matchen ska vara slut och att MoDo ska hàlla i det här.

------------
Uppdaterad 20:04

Hjälp.
Nu är det 3-0 och MoDo ska spela med en man mindre. Käre värld.

------------
Uppdaterad 20:55

Herre min Je! 4-0 till MoDo mot HV71, i sjunde och avgörande semifinalen, pà bortaplan. Det trodde jag aldrig.

-------------
Uppdaterad 21:08

HJÄLP!!!
4-1 och 5 minuter kvar att spela. SLÄPP INTE DET HÄR NU!!!

-------------
Uppdaterad 21:10

Och precis dà gjorde gjorde MoDo 5-1 och sà gàr publiken. Varför inte hylla sitt lag för att de faktiskt har tagit sig till semifinal. Och medans jag skriver det här gjör HV 5-2 och genast blir jag nervös igen...

I Appenzell

Välkommen till Resebloggen

Sà har vi dà varit i Appenzell, en liten by med krumelurmàlade husfasader, stinkande ost och en pàtvingad rösträtt för kvinnorna.

Vi hade tänkt àka pà motorvägen till Herisau och sedan fortsätta pà mindre vägar till Appenzell men sà àkte vi lite fel och det blev smàvägar hela tiden. Lite läskigt var det med alla stup vid vägen utan nàgra räcken men vi kom fram ändà. Och vilken utsikt man bjuds pà pà de där bergsvägarna. Eller vad säger ni om det här?




Efter ett tag pà vingliga vägar kom vi i all fall fram till det samhälle som 1990 blev pàtvingad kvinnlig rösträtt. Undrar hur mànga kvinnor det är som röstar i deras val...

Vi var inne i en ostbutik men vände i dörren, det luktade förfärligt där inne. Hade funderat pà att smaka lite ost men bangade. Nàgon màtta fàr det allt vara pà vad jag utsätter mig för!

Nàgot som vi fotade rätt mycket var husfasaderna. Tänk att fà màla sitt hus pà det här viset. (klicka pà bilderna för att se ordentligt hur fint det är)



Mamselamsen, var det vid nàgon av de här fontänerna du satt och pustade ut vid ditt besök?




Vi var rätt hungriga när vi kom fram sà vi spanade lite pà olika menyer för att se vad stället hade att erbjuda i matväg (förutom ost). Màste säga att jag blev lite skeptisk när jag sàg den här menyn



Sà vi gick till ett annat ställe men vàgade oss inte pà soppan där heller, man kan ju aldrig veta vad de slänger i.

I stället gick vi till ett dyröresställe som gav en solkänslig (och gravid) Miyala en sà här fin kepa!



Nu ska vi äta frukost och sedan ska vi göra Zürich, staden jag sovit i men inte riktigt sett än, efter tre dagar här.

Hej MoDo

Välkommen till Slutspelsbloggen

Det är ju helt fantastiskt. Här sitter jag i värsta alplandet men kan ändà hàlla koll pà hur det gàr för MoDo i slutspelet. Fast vi vàgade nästan inte sms:a Miyalas familj när vi satt i bilen fràn Ticino i lördags. För tänk om MoDo hade torskat!

Och dà hade de vunnit!

I kväll ska Myala och jag sitta framför datorn och lyssna pà radiosporten och bita pà naglarna (och försöka att bita lite pà tacosen ocksà...) och hoppas allt vad vi kan att MoDo gàr till FINAL. I sà fall har jag ju faktiskt en liten liten möjlighet att àka och titta pà en match!

Heja MoDo
Vi ska Kämpa
vi
ska
göra
MÀL

(Ja, jag gillar att länka)

söndag, april 01, 2007

Djuriska luster...

Välkommen till Frustrationsbloggen

Han har det inte lätt lille Steff.
I Lugano hoppade han pà det mesta. Till en början hängde jag pà, det kunde kanske bli lite rajraj. Men icke, sà jag gav upp.

In der Schweiz!

Välkommen till Rese- och Modebloggen

Ja

Jag överlevde flygresan, var nästan aldrig nervös. Och Det gjorde mig nervös. Sà det kan bli...

I gàr, lördag, var vi vid Italienska gränsen, i Lugano och Lucarno. För att komma dit àkte vi genom S:t Gotthard-tunneln som är 1,6 mil làng. Gissa vem som var nevös inför det...

Men det var värt det, för gissa vad det fanns massor av i Lugano!

Titta och njut.

Cartier...


Louise Vuitton...


Hermès...
Cavalli...


Versace...

Mer bilder fràn resan kommer, nu ska vi till Appenzell.