onsdag, augusti 29, 2007

Liten uppdatering

Välkommen till Flytt- och Jobbloggen

Ja, vart ska jag börja? Det är ju så mycket nytt på en gång.

Nu har jag jobbat lite drygt en vecka på nya jobbet och jag trivs helt otroligt bra. Det känns verkligen som att jag har hamnat helt rätt. Kollegorna är vänliga, vi jobbar mycket tematiskt, eleverna har väldigt mycket medbestämmande och de kan utrycka sig på ett sätt som jag inte är van med. Och så är de ju så rara och trevliga. Visst, vi är ju fortfarnade i smekmånadsfasen eftersom vi träffades första gången i måndags, eleverna och jag, men det känns onekligen lovande inför fortsättningen.

Nya lägenheten får jag tillgång till från och med fredagom en vecka och veckan därpå flyttar jag in till den ordentligt. Det är en rätt stor och luftig etta som nästan känns som en tvåa. Köket är faktiskt större än i lägenheten jag har nu. Jag har inga bra bilder att visa just nu från vare sig jobb eller lägenhet men det kommer vart det lider.

Och så har jag en fråga till er.

I den nya lägenheten finns det inget bredband och så måste jag skaffa en digitalbox till TV:n. Vilka leverantörer kan ni rekomendera och vilka ska jag göra allt för att hålla mig ifrån?

Ja, det var väl allt för den här gången, nu måste jag skriva in mitt finfina schema på lö kåmpjytööörrr.

söndag, augusti 26, 2007

GRATTIS!!!

Välkommen till Barnbloggen

Grattis Miyala och Steff som har fått en son, en blond krabat på på 50 cm och 3530 gram!

söndag, augusti 19, 2007

Flytten

Välkommen till Flyttbloggen

Om cirka 20 minuter bär det av till stationen och färd till Trosa. Ska bo hos en kompis barns farfars syster. En tant på 80+. Ska bo där sön-fred den här veckan och nästa vecka. Har ordnat med lägenhetsvakt under veckorna, helgerna bor jag ju hemma. Jag tror inte att Tanten har internet så det kommer att bli ännu mindre bloggande från mig nu antar jag, om jag inte, mot görmodan, får lite tid över på jobbet. Mn det känns inte så troligt.

Det verkar ordna sig med lägenhet också. Om det gör det så tar jag över ett kontrakt på en etta från 1/10. Spännande spännande.

Och fort har det gått!

I fredags var det två veckor sedan jag var på intervju och nu har jag jobb, ett tillfälligt veckoboende, troligtvis ett fast boende i ny stad och ordnat med pendlingen från nya boende till nya jobbet.

Hadedulingen då.

Nej, nu måste jag ju packa klart det sista!

Ha det bäst så länge!

fredag, augusti 17, 2007

HJÄLP!!!

Välkommen till Blomsterbloggen

Förra året kom det ohyra på en av mina porslinsblommor och på novemberkaktusen. Det slutade med att jag plockade smås små skott från dem båda och slängde resten. Men nu är otyget tillbaka!!!

Vad är det här för skit? Någon som vet och finns det något sätt att få bort det eller är blommorna bara att kasta???




Sedan såg jag att en av mina svärmorstungor har fått en hyresgäst. Samma fråga här, är den bara att kasta eller?

måndag, augusti 13, 2007

Resan hem

Välkommen till Resebloggen

Torsdag
Försöka att packa och få det att ser något så när ut i lägenheten så att kattvakten inte storknar när hon kommer hit. Samtidigt går Nellie (katten) runt mina fötter hela tiden för hon VET att jag ska åka iväg.

Taxi till bussen mot hufvudstaden. Inga problem där inte. Bara att åka, sova lite, läsa lite.

Buss till hemorten.
Hamnar på säte i rad nummer två och det är helt ok för min del. Får dessutom sitta själv hela vägen och det uppskattas. MEN! Hon som satt i sätet framför mig hade såna däringa rastaflätor (eller om det var dreads, ser inte skillnaden) och det var inte trevligt att vakna upp och fullkomligt bada i oset av hår som inte har tvättats ordentligt på väldigt väldigt länge. Och naturligtvis hade hon fällt ner sitt säte hela vägen ner så min näsa bodde nästan i hennes hår. Oh så trevligt... Mitt i allt fick bussens ventilation något spel och bestämde sig för att den skulle spruta ut värme på oss. Härligt härligt.

Men fram kom jag, trött och lite sliten men ack så skönt att vara hemma i Köpmanholmen igen.

Fredag
Vaknar av att telefonen ringer på nedervåningen, mamma svarar och blir upprörd. "Va! Kommer de nu?" Jag tittar på klockan som inte är åtta än. Kommer syrran med familj redan? Men de skulle ju äta lunch hemma hos sig först så de skulle inte komma förän närmar 13. Frågar mamma, Kommer Annelie och de nu? Får ett ilsket "JA" till svar. Springer ner och mamma har fullt schå med att klä sig och jag begriper inte varför. Syrran och hennes familj har ju bott en del hos bäronen de sista månaderna så de har väl sett hur mamma ser ut på mornarna.

Frågar igen, kommer de nu?
"JA, är de de som kommer nu?" ryter mamma till svar.

Går till fönstret och ser en lastbil med grus utanför.

Kommer de i en lastbil, med grus?

"JA!"

Jag fattar ingenting. Varför kommer syrran med familj så tidigt utan att ringa oss först, varför kommer de i en lastbil med grus och varför är mamma så upprörd???

Det visar sig att det inte är syrran med familj som kommer. Utan en lastbil med grus som päronen har väntat på i en vecka.

Ja ja. Vi kom upp i alla fall.

Vid 13-tiden kommer så surran med familj och hjälp vad stor Isa har blivit! Och hon charmar mig (som vanligt) totalt. Hon kallal mig för "min ängel", ska hjälpa mig att göra klyftpotatis och när vi ska grilla och sitter vid utemöblerna flyttar hon sin tallrik för att kunna sitta bredvid mig. Jo jo, nå vet hon hur hon ska linda mig runt lillfingret alltid!

På kvällen bar det av till mormor och sommarstugan. Måste alltid sova minst en natt där, annars är det ingen sommar för mig.

Lördag
Vaknar 07:30 av att det ringer på dörren. Är det hemtjänsten som kommer redan? De brukar ju komma mellan 8-8:30! Jo, det var hemtjänsten. Eftersom de är färre på helgerna börjar de tidigare.

Ja ja, vi kom upp i alla fall.

Mormor och jag plockade lite hallon att ha till rabarberpajen som skulle bli efterrätt till surströmmingen vi skulle äta senare (oj vad lång mening det blev). Vi försökte oss även på att gå på en promenad men då började det att regna. Så det blev till att hålla sig inomhus, prata, läsa lite i tidningen och förbereda inför SURSTRÖMMINGEN!!!

Jag har tagit kort med lillhysters kamera men hennes usb-sladd är borta så jag kan inte visa hur gott det ser ut när allt är dukat inför surströmmingsätandet. Men jag lovar er att jag åt och åt och åt och åt och åt och åt. Sex surströmmingar blev det och jag hade nog kunnat äta några till men kände att jag nog var tvungen att ge mig. Jag älskar verkligen surströmming!!!

På kvällen blev det att åka tillbaka till Köpmanholmen och att fixa lite färdkost till återresan mot södern.

Söndag
Upp 7:30, duscha, fixa mackor, lägga ner lite frukt, packa, äta frukost, komma iväg, hinna ta ut pengar till bussen mellan Stockholm och Norrköping.

Inget svettigt hår och en fungerande ventilation den här gången. Och en gammal (eller gammal och gammal, hon är ju yngre än mig...) SSU:are, en gammal klasskamrat och en gammal gymnasieärare (och hon ÄR verkligen gammal!) på bussen. Rätt kul faktiskt.

När vi kom till Stockholm hade det inträffat en traffikolycka så det var liet köer. När vi väl kommit förbi olycksplatsen ville inte bussen köra snabbare än 20km/h för ett tag. Så jag missade bussen jag hade tänkt åka med till Norrpan. Vi mötte den faktiskt. Hade vi bara haft 5 minuter till så...

Ja ja. Det blev till att vänta 90 minuter på centralen och då hade jag ju faktiskt tid att köpa en Ben & Jerry Chocolate Fudge Brownie. Bara det är värt att sitta en stund på Centralen för!

Buss till Norrköping, hamnar mitt i ett tjejgäng som måste ventilera sina killproblem och dessutom ringa till killarna och reda ut saker med dem under färden. Och naturligtvis måste de prata så högt så att hela bussen hör vad de pratar om.

Kommer hem till en ytterst kelsjuk katt, hamnar i soffan och ser på Beck innan jag stupar i säng.

Helgen har varit minst sagt intensiv men underbar.

Isa, grilla, mormor och surströmming på två dagar, det är inte illa det!

Inte är det lätt inte

Välkommen till Flyttbloggen

Pratade nyss med en herre på Nyköpings kommunala bostadsföretag. De har ett helt underbart kösystem där. Den som har stått längst i kö har första tjing. Jätteb ra för dem som har vetat länge att de ska till Nyköping men inte så bra för oss som inte har vetat det. "Du kan bo i Kina och ändå registrera dig hos oss" var svaret jag fick. Och ett erbjudande på en lägenhet i det enda område som jag har blivit varnad för från mer än ett håll. "Mig veterligen är det ingen som har dött där och det körs ju en hel del inne i centrum också..."

Men det låter ju bra.

Någon som kan hjälpa mig med bostad i Nyköping?

torsdag, augusti 09, 2007

På resande fot, igen

Välkommen till Resebloggen

Så var det dags igen då.

I går beställde jag en resa hem till päronen. Har ju inte varit hemma på hela sommaren eftersom jag jobbat och har inte känt att jag har haft råd heller eftersom jag inte vetat hur hösten skulle se ut.

Men nu vet jag ju hur både hösten och våren kommer att se ut :-)

Det blir en intensiv resa.

Till Ö-vik idag, kommer upp påkvällen, och tillbaka söndag morgon. På den tiden komme rjag hinna träffa Isa, bo hos mormor i stugan, äta surströmming!!!, kanske äta på Fina Fisken, kanske hinner träffa familjen Annie... Ja, vad mer tänker jag försöka klämma in? Får se vad det blir!

Hemma vid är det ju bara päronen som sett mig sedan viktnedgången. Ja, de andra har ju kanske sett min nya bild här men de har ju inte sett mig på riktigt sedan februari, he he he heeeeeee

Nej, nu ska här packas.

tisdag, augusti 07, 2007

Jag har fått jobb!!!, Uppdaterad

Välkommen till Jobbloggen

I fredags var jag på två arbetsintervjuer, Trosa på morgonen och Västerås på eftermiddagen. Och vet ni vad? Jag har blivit erbjuden att ta båda jobben!!!

Jag har tackat ja till jobbet i Trosa. Båda jobben verkade väldigt bra men starten i Trosa är en vecka senare och så är det ju närmare till Norpan där ifrån.

Så nu är lägenheten uppsagd och jag ska börja kolla på boende möjligheter i Sörmland!!!

TJOHOOOOOOO
---------------------
Jobbet är en heltid för hela läsåret 07/08 och jag kommer att jobba i en fyra.