lördag, oktober 27, 2007

Utmaning

Välkommen till Utmanarbloggen

Blev bloggutmanad av Mats, här är mina svar:


Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat


1. Jag var jättekär i Stålmannen när jag var liten, var till och med arg på L Lane som snott honom från mig.
2. Jag är glasperiodare, d.v.s. att jag i omgångar inte vågar dricka ur glas för jag är rädd att jag ska få glas i mig och dö, plågsamt.
3. Ibland får jag för mig att jag ska dö. När jag tror det börjar jag att tokstäda hemma, för tänk om jag dör och så är det stökigt när de hittar mig. Vad ska folk tro då???
4. När jag var liten ville jag blil känd sångerska b-a-r-a för att kändisar fick ha guld- och glitterkläder på sig.
5. Jag har varit på Expressens löp med Peter Forsberg.
6. På lågstadiet åt jag lim från limstiftet, tyckte att det smakade lite som mandelmassa.
7. Om jag har slut på deodorant kletar jag tvål under armarna för att inte stinka allt för mycket.

Okej, jag utmanar:

Miyala
Skoggie
Bastet
Morgondimma
Andelieb
Blyger
Eva

fredag, oktober 26, 2007

Jobbförslag

Välkommen till Jobbloggen

Samtal vid lunchen idag.

Elev: -V, du borde skaffa ett bra jobb.
Jag: -Tycker du inte att jag har ett bra jobb då?
E: -Jo, men du borde skaffa ett bättre jobb.
J: -Vad tycker du att jag ska jobba med då?
E: -Alltså, du kan ju jobba kvar här några år men sedan tycker jag att du ska jobba med något annat, typ chaufför till kungen för jag tror att du får bättre betalt då.

De är ju för rara mina elever :-)

söndag, oktober 14, 2007

Första älgen!!!, äntligen uppdaterad

Välkommen till JaktBloggen

Min lillhyster har skjutit sin första älg! Till råga på allt en 12-taggare!!! Bilder kommer senare.

lördag, oktober 13, 2007

Man skulle vara två, uppdaterd igen

Välkommen till IKEABloggen

Jag har börjat att montera min Expedit (den svartbruna är det jag jag har investerat i)och det ä_r s_å t_r_å_k_i_g_t!!! Det fungerar hyfsat att göra det själv men helt klart skulle det gå fortare om man var två.

Spotta singeltjejen i ansiktet bara, gör det!
____________________________________

Just nu hatar jag verkligen IKEA (fast egentligen är det Expedit jag hatar)! Det är bara den översta delen som ska på men det går naturligtvs inte. Nej då, det SKA ju krångla en massa också. För jag kan ju inte få bli klar någon gång så att det kan bli fin i lägenheten. Neeej då. Nu kräver jag på tok för mycket.

SKÄMMES!!!
____________________________________

Jag blir verkligen galen. Nu är det bara det allra allra sista kvar men det verkar banne mig stört omöjligt att få i pluggen i de där förb*****e hålen! Varför säljer de inte spännband på Ica?

Det här med manifestationerna

Välkommen till Moralbloggen

Nu jämarns verkar jag vara i gasen. Andra inlägget på samma dag!

Jag har funderat lite kring gårdagens antivåldsmanifestationer och jag undrar en sak. Varför arrangeras det inga manifestationer för ökat föräldraansvar? Naturligtvis ska vi stoppa våldet men jag tror att våldet "bara" är ett symptom på andra saker som inte står rätt till och jag tror faktiskt att många föräldrar behöver ta ett betydligt större ansvar för sina barn än de gör i dagsläget.

Men vad vet jag.

Jag "har ju inga egna barn"...

Lördag

Välkommen till Lärarbloggen!

Efter en natt med ordentlig sömn och en morgon då jag inte behöver gå upp innan klockan fem så må jag säga att huvudvärken är borta och jag känner mig nästan helt utvilad.

Det här med att vara lärare har sannerligen sina nackdelar.

Just nu är jag inne i en väldigt intensiv period med utvecklingssamtal. All planeringstid försvinner när det är utvecklingssamtal och det är verkligen inte bra.

Nu undrar ni kanske varför jag lägger utvecklingssamtalen på planeringstid.

Tyvärr är det så att undervisning, planering, rättning, samtal hem till föräldrar när något hänt samt utvecklingssamtal är sånt som det är tänkt att vi lärare ska hinna med på ordinarie arbetstid. Om jag lägger tiderna på dagtid när jag har elevfria pass (planeringstid) kan jag inte ta ut övertid för att jag sedan sitter hemma och planerar och rättar arbeten. Jag kan inte heller ta ut någon övertid om jag lägger samtalen efter att eleverna gått hem. Jag vet inte riktigt hur det är tänkt att man ska klara av att hålla en bra nivå på undervisningen under tiden som man har utvecklingssamtal.

Nu är jag en sån person som inte jobbar efter att jag gjort mina arbetstimmar och varför skulle jag göra det. Det jag hinner med det hinner jag med, resten får jag göra senare. Ingen tackar mig om jag "bjuder" på en massa övertid hela tiden. Tyvärr leder det till att jag måste prioritera bor en del saker och just föräldrakontakten är en sån sak som får stryka lite på foten. Om jag inte har hunnit ringa när klockan är sju på måndag då får jag ringa på tisdag istället o.s.v.

Vad det här låter gnälligt och det är just precis vad det är också. Gnäll!

Jag förstår verkligen inte hur avtalsmänniskorna tänkte när de proppade in så många uppgifter som vi måste göra men inte gav oss (lärare) möjligheten att faktiskt hinna med allt på vår arbetstid och sedan inte låter oss få övertid när vi inte hinner med allt!

Känns som att jag bara svamlar, förstår ni ens vad jag surrar om? Äh, jag kände bara att jag behövde få skriva av mig om det här.

Nu ska jag äta frukost.

fredag, oktober 12, 2007

Jo

Välkommen till Fredagsbloggen

Jag är trött och har ont i huvudet.

Det är fredag.

torsdag, oktober 04, 2007

Sakta men säkert...

Välkommen till Allt-är-nytt-bloggen

...börjar saker och ting falla på plats.

Lägenheten är f-o-r-t-f-a-r-a-n-d-e väldigt rörig. Bokhyllan kom i torsdags men då drog ju jag till Skövde på bröllop så det var inte direkt läge att montera den just då. Har även fått höra att man behöver vara tbvå för att montera ihop den, så jag får väl dra in någon från stan att hjälpa mig.

Jag trivs (fortfarande) väldigt bra på jobbet, även om det i ärighetens namn är mycket att lära sig på en ny arbetsplats. Rutiner, kulturer o.s.v. Det är verkligen skilda världar när jag jämför arbetsplatserna.

Den nya staden då, vad gillar jag den? Kan faktiskt inte yttra mig om Nyköping än, jag har inte varit här så mycket sedan jag flyttade hit. Oftast kommer jag hem när stan har stängt och jag har inte varit här en hel helg sedan ankomsten. Inte blir det bättre den här helgen heller, då ska jag till Norpan igen för att fortsätta städningen av lägenheten och träffa lite löst folk.

Fast jag har slutat säga att jag ska hem när jag åker till Norrköping nu för tiden. Bara en sån sak!

Nej vet ni vad. Nu ska jag (äntligen) ta och läsa vad mina favoritar har pysslat med under min frånvara. Sedan ska jag ta och leta reda på kamerasladden så ni kan få se lite bilder från The Wedding. Och då ska jag även berätta om "Barba Psyko och Surtanten"!