torsdag, oktober 30, 2008

Både äta kakan och ha den kvar

Välkommen till Religionsbloggen

Västernorrlands Länsmuseum förvaltar över två gamla kyrkor, Ulvö gamla kapell och Murbergskyrkan. Nu har länsmuseet beslutat att dessa två kyrkor ska vara öppna för borgerliga vigslar.

Varför i hela friden skulle man vilja ha en borgerlig vigsel i en kyrka?

Om jag väljer bort att få Guds välsignelse över mitt äktenskap, varför ska jag då lova trohet i ett religiöst rum?

Det går att läsa mer på allehanda.se.

tisdag, oktober 28, 2008

Håll i er

Välkommen till FlyttBloggen

Lillsyrran ville ju se bilder från lägenheten, så här kommer några fina bilder.

Vardagsrummet, mot fondväggen.

Vardagsrummet, mot fönstret

Hallen, sedd från vardagsrummet.

Badrummet, och äntligen har jag förstått nyttan med att ha en bidé.

Köket, utan köksfläkt.

Sovrummet, sedd från vardagsrummet.

Sovrummet, sedd från klädkammaren.

Och till sist, klädkammaren (som är lika stor som badrummet).

Till slut...

Välkommen till FlyttBloggen

...hamnade sängen i rätt rum i alla fall. Alltid något.

måndag, oktober 27, 2008

Funderingar kring jämställdhet.

Välkommen till JämställdhetsBloggen

The Pale Green Woman har ställt några tankvärda (kan man säga så?) frågor om jämställdhet, här kommer mina funderingar.

Vad tycker ni om kvotering? Kvotering av kvinnor till styrelser och annat alltså. Motivera varför.
Jag är väldigt kluven till kvotering. Visst kan det vara en idé till styrelser och sådant, om man har två likvärdiga kandidater av olika kön och något kön är underrepresenterat.

Vad tycker du om kvinnosatsningar som Wendela, MariaNova, Passion for Business, e24 kvinna? Finns det några som är bra? Finns det några som är dåliga? Varför?
Satsningar av typen Wendela förstärker väl snarare könsroller än tar bort dem. Ja, man får vara tjej och tycka att rosa är snyggt men man måste inte tycka att rosa är snyggt bara för att man är tjej.

Är du medlem i, eller känner någon som är medlem i ett kvinnligt nätverk? Fördelar och nackdelar?
Känner ingen, vad jag vet, och har inte varit med i något själv.

Vad är de tre viktigast sakerna som ska leda till jämställdhet?
Oj, tre saker. Vi måste inse att jämställdhetsdebatten inte kan fastna i att handla om rakade armhålor och rosa eller blått i kläder.
Vi måste börja med barnen, visa dem vad de verkligen säger när de kallar en kompis för tjejig när han dansar o.s.v.
Det är så mycket vi måste göra men klockan är för mycket för att jag ska komma på det nu, återkommer i ämnet när jag tänkt klar.

Bättre sent än aldrig

Välkommen till BildBloggen


Så här såg det ut utanför mitt vardagsrumsfönster i morse...

Fin så fin

Välkommen till Vill-Ha-Bloggen

Bilden från Iittala.com. Den är inte bara snygg, den är skön att dricka ur också...

Äntligen!

Välkommen till FlyttBloggen

Jag har internet!

Tyvärr har jag ingen TV, signalen är för svag men man kan ju inte få allt här i världen...

Flytten gick bra, tack alla ni som hjälpte till, belöningen kommer, snart hoppas jag. Och vilken tur att vi inte flyttade igår, söndag, så regnet öste ner.

Uppackandet går ganska bra. Tolv flyttkartonger är tömda, datorn på plats (naturligtvis), och TV:n digitalboxen och dvd:n är också på plats, även om ju inte digitalboxen fungerar. Det har blivit lite film på kvällarna istället, The Bourne Supremacy och The Bourne Ultimatum, han är inte ful den där Matt Damon inte...

Nej, nu ska jag fortsätta packa upp saker *pust*

fredag, oktober 24, 2008

Hur långt ska det få gå?

Välkommen till BloggBloggen

Efter många dagar utan bloggläsning har jag äntligen fått lite tid till att just blogga. Klickar mig runt hos mina favoriter och hamnar snart hos Marcus Birro och möts av beskedet att han har slutat blogga. Det har tydligen varit provocerande för en del "människor" att Marcus säger ifrån när folk blir kränkta. Det har varit så provocerande för dessa "människor" att de måste skriva om hans döda barn och vad de ska göra med honom när han inte finns mer.

Marcus har även tagit bort kommentatorsfunktionen i bloggen så jag kan inte ge honom mitt stöd där längre. Därför skriver jag några rader här istället.

Marcus, jag förstår helt och fullt att du inte kan blogga mer och jag tycker att det är helt fruktansvärt. Jag tycker att det är bedrövligt att det ska behöva gå så här långt. Du har mitt fulla stöd i att vi alla måste ta oss en funderare om hur vi pratar med varandra i det offentliga rummet. Jag hoppas att du orkar komma tillbaka, du är en röst som behövs. Mina tankar går till dig och din familj.

lördag, oktober 18, 2008

Snart inget internetande!

Välkommen till FlyttBloggen

Det här är sista lägenheten i den gamla lägenheten, så imorgon är sista dagen med internet här! Jag har sagt upp den från och med måndag för att snabbare få uppkoppling i den nya (och förhoppningsvis nytapetserade) lägenheten.

Måste komma ihåg att melodikryssa och betala räkningarna innan dess. Käre värld.

På tal om nytapetserad lägenhet.

Om en lägenhet har stått tom sedan augusti, hur svårt ska det då vara att se till att den är tapetserad och klar när den nya hyresgästen kommer? Pratade med värden i tisdags och de skulle "se om de hinner få tag på några hantverkare" så att lägenheten är klar när jag flyttar in om en vecka!

jag kan ju inte göra något i den nya lägenheten om den inte är klar när jag flyttar in?

Irriterande.

fredag, oktober 17, 2008

Vart är frågorna?

Välkommen till BloggBloggen

Jag läste expressen på tåget hem idag. Tänkte att det skulle vara rätt harmlös slöläsning, men icke.

Läste "intervjun" med Papa Dee, som tydligen är den kände och folkkäre artist som misstänks för att ha misshandlat sin fru.

Varför frågar inte "journalisten" (Johan T Lindwall...) vad paret tycker att polisen skulle ha gjort när de får in flera larm om att en kvinna misshandlas och de kommer till ett nedblodat trapphus och möts av en skada kvinna?

Varför påpekar inte "journalisten" (Johan T Lindwall...) att det är vanligt att misshandlade kvinnor inte anmäler och om de anmäler ofta tar tillbaka sin anmälan, att misshandlade kvinnor ofta tar på sig skulden, säger att de skadat sig själv?

Varför låter "journalisten" (Johan T Lindwall...) Papa Dee helt oemotsagt raljera över vad hände eller inte hände den där natten i september?

Var det möjligen chansen att få åka till "en större stad i Europa" som fick "journalisten" (Johan T Lindwall...) att fullständigt strunta i allt vad kritiskt tänkande heter?

På internet kan alla se dig...

Välkommen till BloggBloggen

Ja du, Karin Jonsson.

Vad skulle du säga om, låt säga Göran Persson, hade berättat den här historien i ett offentligt, eller privat, sammanhang men bytt ut Mona Sahlin mot Maud Olofsson?

tisdag, oktober 14, 2008

Ryser i hela kroppen

Välkommen till MusikBloggen

För några år sedan var jag med i en show i Hörsalen i Norrköping. Showen hette "Welcome to Las Vegas" och kvinnan bakom den heter Lisa Tilling. Det var solister, liveorkester med blås, stråkar och allt och så vi dryga åttio personer i kören.

Och så gjorde Lisa den här



Älskar den.

måndag, oktober 13, 2008

Jag kommer att sakna er

Välkommen till FlyttBloggen

Det blev en sjukdag idag, sov knappt en blund inatt, huvudet värker och näsan går det inte att andas med.

Men nu var det inte min förkylning det här inlägget skulle handla om.

Det ska handla om mina fina grannar.

Jag kommer att sakna grannarna när jag har flyttat. De är så rara "tanterna" som jag delar trappuppgång med.

Vi vattnar varandras blommor, byter tvätttider med varandra när det kört ihop sig, om någon har gjort lite mycket äppelkräm ringer de på och frågar om jag vill ha. Grannfrun mittemot lägger sina tidningar utanför min dörr när hon läst klart så jag kan använda det när jag packar ner glas och porslin inför flytten, hur sött är inte det!

Som sagt, jag kommer att sakna mina grannar när jag flyttar.

söndag, oktober 12, 2008

Sliten

Välkommen till SjukBloggen

Jag borde sova nu, jag ska kliva upp om lite drygt fem timmar.

Men jag kan inte.

Det började klia i halsen på mig i fredags eftermiddag och det har inte blivit bättre.

Jag är trött men kan inte sova. När näsan inte är för täppt för att kunna andas med är den otroligt rinnig. Och när den är så där igentäppt måste jag andas med öppen mun och då blir jag torr i halsen och börjar hosta...

Jag vet.

Det är syndigast om mig i heeela världen.

Hur svårt ska det vara?

Välkommen till ReseBloggen

Vi hade personalfest i fredags så jag skulle inte åka hem till den kartongfyllda röran förrän igår lördag. För att inte missa allt för mycket av pack- och städtid skulle jag ta första tåget hem på lördagsmorgonen.

Så, strax efter åtta traskar jag till stationen och 8.15 står jag på perrongen, tåget går 8.23.

Inne på stationen var inte avgångstiden förändrad. Inte på skylten på perrongen heller.

8.22 sprakar det till i högtalarna.

"SJ regionaltåg XXXX med ordinarie avgångstid klockan 8.23 är inställt och ersätts med buss som avgår från hållplats C1."

Vi går till hållplats C1 men där står det ingen buss.

20 minuter senare har det fortfarande inte kommit någon buss men lite längre bort står det två bussar som är skyltade som ersättningsbuss för tåg. Jag går dit och en av chaufförerna pratar med någon slags samordningscentral. Han vill inte köra till Stockholm för han har aldrig kört där. Den andre chauffören ville inte heller köra för han skulle bort senare! Så de fick order om att stå kvar på samma plats till 9.05 och invänta ny information. Men en buss skulle komma fick jag veta, de kunde bara inte svara på när.

40 minuter efter att tåget skulle ha gått kom så en buss. En extralång stadsbuss. Och den skulle bara gå in i Kolmården och Stockholm. Men det skulle komma en till buss för oss som skulle till Nyköping och till de som skulle till Stockholm men som inte fick plats på den första.

Jo. Med på den här första bussen var det två tågvärdar så nu fick vi i alla fall veta att det var något elfel i Östergötland och det var därför tågen inte kunde gå. Det tog "bara" dryga 40 minuter för oss att få veta det...

Ytterligare 10 minuter senare kom den andra bussen. Men den skulle gå direkt till Stockholm så vi som skulle till Nyköping skulle få vänta en stund till!

Tack och lov var det fem platser kvar när alla stockholmsresenärer hade gått ombord så jag fick åka med ändå. Inte lika roligt för sällskapet på sex personer som redan hade väntat i fyra timmar dock.

Ska det vara så svårt att informera sina resenärer om vad som händer?
Ska det vara så svårt att få fram ersättningsbussar med chaufförer som vill köra i tid?

Say it with me

Dumme dumme.

Vilken pärs!

Välkommen till SkräckBloggen

Jag har varit hos tandläkaren!!!

lördag, oktober 04, 2008

Ska det aldrig ta slut?

Välkommen till FlyttBloggen

Just nu känns det som att den här flytten aldrig kommer att bli av, jag kommer ju aldrig att ha packat allt. Hur mycket jag än packar och slänger finns det grejer kvar som ska packas eller slängas.

Suck, pust och stön...

Vilket väder

Välkommen till VäderBloggen

Aprilväder har jag hört talas om, men oktoberväder?

När jag kom hem från jobbet igår var det soligt och fint. Till och med varmt.

Några timmar senare gick åskan över huset, det kom några ordentliga knallar och blixten gjorde ljusmönster över hela himlen och regnet smattrade mot fönsterkarmen.

Så kan det gå.