lördag, juni 27, 2009

Melodikrysset vecka 26

Välkommen till KryssBloggen

Så var det dags igen då och idag kan jag "liveblogga" vid datorn.

Ingen vinst den här gånen heller. Ja ja, nu kör vi!

Men vad är det med Eldemannen och Per Gessle? Är det tredje veckan i rad han är med nu? Ja ja, det där var i alla fall Juni, juli, augusti med Gyllene tider. Låten kom väl i samband med att de skulle ut på turnén Återtåget (efter alla rocktåg).

Att det var Ted Gärdestad som eftersöktes kunde jag innan de började spela *klappar mig själv på huvudet* och han ville ju ha en egen måne. Det börjar bra det här.

Ååå, Peta in en pinne i brasen!!! Vad jag gillade den när jag var yngre, alltså alldelse nyss... Visst är det väl Ewert Ljusberg som skrivit texten?

Och sedan spelades en låt som jag inte vet vad den heter men den handlar i alla fall om Elefanter, kanske heter den The elephant song???

Det känns som att det är lite väl lätt idag men det måste det kanske vara när de är ute och reser så att folket i publiken kan vara med och lösa när han går runt bland dem, Eldemannen.

Sångerskan som sjunger La voix från årets melodifestival är så klart Malen Ernman. Har ni hört när våra sexor sjöng den på skolavslutningen?

Var det första ordet i Kärleksvals som man skulle skriva? Missade lite vad han sa. Den börjar i alla fall med Som en sträng på gitarren och som tonerna i din visa så själv är jag, så lever jag var gång du håller mina händer. Vackert så det förslår.

Lite mer Melodifestival and I Like! Tänk att när MArtin Stenmarck kom på 19e plats med Las Vegas i Kiev 2005 så var det krigsrubriker och fiaskostämpel på hela Martin efteråt. Men 19 är ju bättre än 21...

Cecil! Hörde du "vår" låt? En av många i och för sig men dock en av våra. När man söker sorger stunder glömmaaaa, fast låten heter ju Rosen.

Sjunga om material, kan det vara lin kanske? Har ingen aning men det får stå så länge...

Och så känner jag så väl igen signaturlmelodin men så irriterande!

Först en massa Per Gessle och sedan Du är min man, är det bara jag som i detta landet som inte gillar den låten???

JAAA, mer eurovision och en vinnare dessutom. Elena Paparizou med My number one som vann helt tjotaballongen 2005 när Stenmarck försökte med Las Vegas. Fast här verkar det som att förnamnate ska stavas med h och då blir det Helena Paparizou.

Efter anonym hjälp här i bloggen fick jag veta att den där serien som efterfrågades var Ärliga blå ögon. tack Anonym.

Den sista låten sjöng vi en hel del i studentkören och den heter Tea for two.

Nu ska jag dra till stan för lite shopping och Hamnfestande.

Ha det gott i värmen!


Free Dawit Isaak

måndag, juni 22, 2009

Liten sommarbloggrapport

Välkommen till SommarBloggen

Det verkar som att sommaren har kommit till Köpmanholmen, det på tiden. Det var varmt igår och så här långt idag har det också varit varmt. Peppar peppar.

Jobbar ju på även om jag är ledig idag så det blir inte så mycket att blogga om och det hjälper ju inte att datorn hos päronen sjunger på sista versen. Det blir väl bättre med bloggande vart det lider men nu är det lite sporadiskt mellan besöken.

Men melodikrysset löser jag i alla fall även om det inte alltid blir på rätt dag i sommarjobbstide.


Free Dawit Isaak

Melodikrysset vecka 25

Välkommen till KryssBloggen

Så, äntligen ska jag lösa veckans kryss, bra med kompisar som har fungerande datorer med internet :-)

Bring it on Eldemannen!

Jag gillar när det börjar lätt jag. Visst var det Elvis Presley som sjöng The wonder of you.

Han börjar med en dubbel dubbel Eldemannen, inte illa. Men det hjälper inte just nu för jag kommer inte på den svenska titeln på låten som spelades av Karlsson och Larsson.

Om man älskar hav och vindar och är trött på neon och betong, är det konstigt att man längtar bort nån gågn? Nej Lena, det är det inte.

Hmm, operor är inte min starka sida direk, kom ihåg köttpajerna...

Jag vet inte, kan man verkligen säga att Mary J Blige har två förnamn? Räknas J som ett förnamn? Ja ja, sjunga kan hon i alla fall och All that I can say spelas ju inte så ofta i radio.

Nästa man??? Mary J är väl ändå en kvinna för jösse namn.

Det låter ju misstänkt likt I en sal på lasarettet det där som Lennart Palm hade arrat om. Jag förstod aldirg vad som var så sorgligt med den låten när jag var liten. Så kan det gå.

Men vad Per Gessle får vara med i melodikrysset nu för tiden för visst är det han som har gjort Kärleken är evig som en debuterande Lena Philipsson sjöng i melodifestivalen 1986. Vill ni veta en hemlighet? Det året hejade jag på Anna Book. Förlåt...

Och så följer vi upp med Brolle Jr och hans fina tolkning av Felicia adjö, det har varit tyst om Brole ett tag nu, hur länge ska han spela Buddy Holly egentligen?

Låten som spelades vad ju Du är den ende som Lill Lindfors sjunger så himla bra, då fick jag lite ledbokstäver till den där operetten i alla fall, inte för att det är så mycket hjälp men ändå.

Fick slita en del med San Francisco bay blues, fick för mig att det var Dylan först men det var ju Eric Clapton som sjöng och spelade.

Marilyn Monroe Sjöng My hearts belongs to daddy i Låt oss älska, eller Let's make love från 1960, en av Marilyns sista filmer.

Mycket kan man säga om Owe Thörnqvist (som sommarpratar 11 augusti) men man kan inte beskylla honom för att inte kunna artikulera ordentligt. Sjunga kan han också.

Den fantastiska låten Jag längtar nästan halvt ihjäl mig till Norrtälje sjöngs av Åse Klevenland som ju varit chef för SF. Är inte förvånad över att hon lade sångkarriären på hyllan, gillar speciellt hur hon sjöng lje i Norrtälje...

Har lyssnat runt lite och den där låten som spelas av dansband och Alice Babs och det verkar som att det ska vara Adress (lodrätt 12) Rosenhill (vågrätt 15) och då borde den där operetten vara Läderlappen, det går in men jag har inte den blekfetaste om det är rätt eller inte.

Ja ha, det var de för denhär gången. Nästa lördag är jag ledig (bara en sån sak) och kan förhoppningsvis kryssa live vid päronens dator i Koholmen. Håll tummarna för det.


Free Dawit Isaak

torsdag, juni 18, 2009

Mot Näskeskogen!!!

Välkommen till FriluftsBloggen

Söndag 28 juni börjar Vonkis, tillsammans med Annie och hennes äldsta bihang samt eventuellt min lillahyster och faderskap, resa till slåttdalsskrevan (namnet kan även vara Slåtterdalsskrevan, därom tvistar de lärde). Vi åker från Köpmanholmen till vandringsstarten klockan 10. Skriv en kommentar om du vill följa med så får du mer exat information om vart vi går ifrån.




Free Dawit Isaak

Uppkäftig tall

Välkommen till HyfsBloggen

Ska man behöva ta sånt här från en tall???


Free Dawit Isaak

Ingen vill ju frysa

Välkommen till InredningsBloggen

Ingen, absolut ingen, ska behöva frysa i Landet Sverige...


Free Dawit Isaak

onsdag, juni 17, 2009

Grattis Island!

Välkommen till FirarBloggen

idag är det Islands nationaldag.

Gratis, eller vad man nu säger.




Free Dawit Isaak

Vart är Udo???

Välkommen till LäkarBloggen

Aftonbladet vill att vi ska rösta på "TV-historiens sexigaste doktor". Probleme är bara att Udo Brinkmann från Kliniken inte är med, och inte är Dr Juliet Burke från Lost med heller, det är faktiskt inte en enda kvinna med i omröstningen...


Free Dawit Isaak

Hur gör djur?

Välkommen till TidningsBloggen

Hur gör en hund som hugger människor? Drar den fram en kniv/ishacka från någon dold ficka i pälsen? Och hur håller den sedan i kniven/ishackan? Mellan framtassarna, eller har den lyckats lära sig att hålla i saker med en tass?


Free Dawit Isaak

tisdag, juni 16, 2009

Sommarplaner

Välkommen till SommarBloggen

Som det ser ut nu kan det bli en liten vandring till Balesuddenunder helgen 11-12 juli. Ja, vi kommer inte att vandra båda dagarna men någon av dem kanske. Vandringen till Slottdalsskrevan blir någon annan dag dör dit måste Annies äldste son få följa med, han vill gå dit och titta vart det var Ronja och Birk hoppade över Helvetesgapet!

Närmar detaljer om vandringarna kommer så om du vill är det bara att hänga på!


Free Dawit Isaak

Framme och i full gång

Välkommen till SommarBloggen

Så har jag då gjort den långa resan från Norrköping till Köpmanholmen utanför Ö-vik. Det tokregnade hela vägen upp. Inte roligt. Passar på att blogga nu när jag är hos Annie, päronens dator har havererat så det blir inget efit:ande i efterhand för mig.

Inget kul när det bara ska regna och regna och regna

Men kul att lyssna på P4 Exrta i efterhand på bussen. Tack och lov för poddradio!

Högakustenbron tornar upp sig

Utsikten från bron brukar vara magnifik, blir inte riktigt samma sak vid regnväder...

Nu ska jag kolla runt blan andra bloggare, skulle kanske vara lite social med Annie sedan.

Ha det.


Free Dawit Isaak

lördag, juni 13, 2009

Syndigast om mig!

Välkommen till SyndBloggen





type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" width="425" height="144" />


            
            
            
            
Annie pratar om barnen i Afrika men det går inte ens att jämföra!

De firar ju inte ens midsommar!


Free Dawit Isaak

Känner du igen filmen?

Välkommen till NostalgiBloggen

Har snöat in lite på nostalgigrejer så här kommer en fråga till er som hittar hit.

När jag gick på lågstadiet sändes en tecknad film om en späckhuggare, har i alla fall för mig att det var en späckhuggare men det kan ha varit någon annan valsort lika gärna.

I alla fall.

Filmen var, kan jag se nu, ett tydligt inlägg i miljödebatten. Valkalven och hans flock "förföljdes" av en valfångare, de var tvungen att dyka under ett oljebälte och en av valarna kunde inte hålla andan utan simmade upp ot ytan, och oljan, och dog. Har även ett vagt minne av att det var bläckfiskar med i filmen också, att valkalven och hans kompis jagade bläckfiskar för att äta och att de fastnade framme vid nosen.

Hmmm, det h är blev mer rörigt än jag tänkte men jag är hoppfull.

Är det någon som känner igen filmen som jag försökt att beskriva? Någon som kommer ihåg vad den heter?




Free Dawit Isaak

Melodikrysset vecka 24

Välkommen till KryssBloggen

Tar en paus i införhemresanfixandet för att lösa lite Melodikryss. Bring it on Eldemannen.

Vilken start på kryssandet med en Melodifestivallåt, The Ark med The worrying kind från 2007 års tävling. Inte det bästa bidraget det året och inte heller The Arks bästa låt. Sångaren då? Ola Salo heter han.

Hmm, vitahuset går inte in, så As times goes by ska nog leda tankarna till Casablanca (oj oj vad rolig jag är idag...)

Oj, nu blev det mer nostalgi. Jacob Dahlin och Annika Hagström i En, två, tre, tredje gången gillt. De spelade väl in en hel del dansbandslåtar om jag inte missminner mig. De sista ljuva åren var väl särskilt vacker... Skål ta mig Faan!

Kände inte igen låten som skulle ge lodrätt 11 och vågrätt 7, får lyssna extra på snabben.

Men Eldemannen, Pojkband i Melodikrysset??? Så fick vi "njuta av lite N'sync och den fantastiska låten Tearing up my heart. De är verkligen spridda skurar i Melodikrysset. Batt aj lajk.

Sliter mitt hår när det är såna där låtar som jag känner igen, nynnar med i melodin men inte kan komma ihåg texten. Vad sjutton är det för europeisk stad de sjunger om! *muttrar saker som inte går att skriva här*

Och så lite mer dansbad då. Leende guldbruna ögon med Vikingarna och Leende får väl betraktas som ett positivt ord.

Men snälla snälla Eldemannen. Jag tycker att det är väldigt roligt när du spelar låtar från Melodifestivalen. Men Jimmy Jansson med Vi kan gunga från 2005???

Positivt och negativt. Det positiva försst. Den europeiska staden som efterfrågades till lodrätt 4 ska vara Neapel. Tack för hälpen Jill. Det negativa då? Jo, nu sliter jag mitt hår igen och kommer inte på vad melodin som ska in på lodrätt tre kallas...

Va falls? Har de finska bidragen bytts ut mot isländska nu? Det var i alla fal DansenSunnanö vi fick höra av Hannes Jon Hannesson (hette han så).

Hmmm, det där lät lite som Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag men det passar ju inte in på lodrätt 11 och lodrätt 5...

Det går inte så jättebra för mig idag...

Tänk så bra det är med bloggen många gånger. Kompositören som eftersöktes till vågrätt 12 ska enligt Björn vara Jacob Gade. Tack Björn!

Hmmm, nu i snabben märkte jag att lodrätt 11 hörde till en annan fråga, så det ska nog vara Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag ändå.

Och så har jag fått veta att det där populärnamnet som skulle in på lodrätt tre ska vara Sabeldansen och lodrätt 11 och vågrätt 7 ska vara Si si bon. Tack anonym!

Då är det bara att vika in tummarna och hoppas på en vinst den här gången. Riktar in mig på en bok, klockan kan jag vara utan.

Nu, åter till införhemresanfixandet.


Free Dawit Isaak

Tro't om ni vill

Välkommen till MyskoBloggen

Det är nästan lite läskigt det här. Har tänkt på en musikvideo som jag såg när jag var yngre (inte alls så länge sedan med andra ord...), kom inte ihåg så mycket, bara att sångaren låg över någon form av offersten och att det var några varelser med röda lysande ögon som hoppade över honom.

Så lyssnar jag, som vanligt, på Ring så spelar vi och jädrar i min låda, sista låten som önskades och spelades var Talk of The town med låten Free like an eagle.

Så här ser videon ut.




Free Dawit Isaak

Ingen skola snart vi ser, hej och mors goodbye gamla plugg

Välkommen till JobbBloggen

Så var skolan avslutad för det här läsåret. Synd bara att himmelens alla portar stod på vid gavel.


Vad vore väl en skolavslutning utan sommarsånger?


Och så lite La Voix, så klart.

Igår var också sista arbetsdagen på den här skolan för min del. Tråkigt för jag har trivts väldigt bra. Men jag blir ju inte arbetslös, bara en sån sak. Har klart med ett vikariat för hela nästa läsår så kommande jul och nyår kan jag vara ledig!


Free Dawit Isaak

Luke and Laura, sitting in a tree...

Välkommen till TV-Bloggen

Jaha, så Laura Ingalls är gift med Luke Macahan, så typiskt.

Nu ska jag i alla fall titta på Lilla huset på prärien, tvätta, städa och packa, imorgon drar jag norrut!


Free Dawit Isaak

torsdag, juni 11, 2009

Vilken är din TV-ålder?

Välkommen till ÅldersBloggen


Bild på karaktär

Din humorålder är 24 år


Du tillhör generation Ironi och är vän med Göran, ”Sudden”, Glenn Killing och Peeeercy Nilegård. Bäst alla kategorier idag är Filip och Fredrik. Du skrattar högt bland dina vänner men bara om skämtet håller måttet. Interna skämt är de roligaste! Du älskar storstäder och rör dig där det finns mycket människor, där finns det också gott om folk att skratta åt.

Favoritprogram på Comedy Central: The Office & Californication




Tester på internet ljuger ju inte så från och med nu är jag 24 år!
Hur gammal är du?

---------------------------
Hmm, får inte bildena tt passa in i bloggen, den blir bara för stor så det får se ut så här i stället.


Free Dawit Isaak

onsdag, juni 10, 2009

Kvällens Grey's anatomy

Välkommen till TV-Bloggen

Trots att jag visste vad som skulle hända i kvällens avsnitt av Grey's anatomy, Miyala har berättat, satt jag som klistrad framför TV:n. Och nu bölar jag som en gnu. Måste jag välja hoppas jag att George klarar sig.

Så, då var det sagt.

-----------------------
Jo, det har ju varit efit-dag idag men jag sparar min till söndag och resan hem. Vill inte fota mina elever och lägga ut i bloggen. Spana in de som har varit med idag här.


Free Dawit Isaak

tisdag, juni 09, 2009

måndag, juni 08, 2009

Nu viker vi in tummarna

Välkommen till MelloBloggen

Örnsköldsvik vill arrangera en delfinal i nästa års Melodifestival.

Nu säger jag som Lars T, vi viker in tummarna och hoppas att det går vägen. Christer B, när jag nu ändå har dig på tråden, glöm inte bort att jag ska vara enväldig jury för att ta ut bidragen till nästa års tävling om du vill slippa fiaskorubriker efter Oslo....




Free Dawit Isaak

Tidig information

Välkommen till JobbBloggen

Så var det klart med vad jag ska göra nästa läsår. Det är första gången på många många år som jag vetat vad jag ska göra till hösten redan innan sommar"lovet".


Free Dawit Isaak

söndag, juni 07, 2009

Skammen lätta rodnad

Välkommen till SkämmskuddeBloggen

"lite rajtantajtan och kanske ett nyp i det gröna..."

Vad säger de i reklamen nu för tiden?


Free Dawit Isaak

En medborgerlig rättighet är en medborgerlig rättighet

Välkommen till MedborgarBloggen

Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår vad det som är så hemskt med att kunna rösta i två länders val om man har dubbelt medborgarskap.

Om jag är medborgare i två länder, och kan rösta i båda ländernas parlamentsval, borde jag väl även få vara med och påverka vilka som ska representera mig i EU-parlamentet från båda länderna också?

Alternativet är att ta bort möjligheten att ha dubbelt medborgarskap.

Läs mer på
expressen


Free Dawit Isaak

Det går för fort!!!

Välkommen till StressBloggen

Insåg på morgonkvisten att jag snart reser norröver för sommarens begivenheter.

Om en vecka sitter jag på bussen norröver!

Hur i hela friden har tiden kunnat gås å fort?

Så, nu har jag gjort en strikt lista över vad jag ska göra idag, en lista att följa till punkt och pricka.

Enda utflykten blir till vallokalen. Höll nästan på att glömma att det är valdag idag i all stressen. Tack S för att du påminde mig!


Free Dawit Isaak

lördag, juni 06, 2009

6 juni, också en dag...

Välkommentill DagsBloggen

Är fullkomligt uttråkad idag.

Vädret är piss på det finns inget kul att titta på på tv. Det får bli till at hyra filmer. Ska kanske ge Australia en chans trots Nicole Kidmans läppar är med i den.




Free Dawit Isaak

melodikrysset vecka 23

Välkommen till KryssBloggen

Den här lördagen är jag hemma så nu blir det att kryssa live igen!

Hmmm, gillar inte när han varnar i början så där, får ju nästan ångest då.

Det börjar bra i alla fall. Monica Zetterlunds paradlåt "Sakta vi går genom stan" skrevs av Beppe Wolgers. Hon, Monica alltså, var säkert like less på att sjunga den som Lill-Babs är på att sjunga "Är du kär i mig ännu Klas-Göran".

Hmm, den där duettpartnern får jag ta och återkomma med. Dumma människor som inte lärt sig att man inte ska ringa mitt i Melodikrysset...

Sedan blev det jullekar, mitt i sommaren! Han är ju värre än mig den där Eldemannen. Räven raskar över isen. Så kan det gå.

Marit Bergman är det som gjort No party to go to, en väldigt bra låt. Det tog ett tag för mig att förstå hur bra Marit Bergman är men nu är jag med i matchen.

Ooo, Melodifestivalen! Det där var Världen utanför med Barbados från Melodifestivalen 2002. Så det så.

Någon mer än jag som tror att lodrätt tre ska vara EMD?

Den där Norska melodin i spansk tappning kände jag inte alls igen, får bli en chansning sedan.

Ååå, nostalgiiii, I'll stand by you med The Pretenders! Minnena, de minnena. 1978, det var ett fantastiskt år det.

Nu har jag letat runt lite och Mansrösten som hördes i "My garden of memories and dreams" var Povel Ramel, frågan var faktiskt med i Melodikrysset redan 2006. Han är miljövänlig och återanvänder Eldemannen. Lodrätt två ska alltså vara Povel.

Oj, nu missade jag en dubbel.

Men Herre GUD! Varför ringer ni nu?!? Nu missade jag rätt mycket. Hörde bara något om Den förgyllda lergöken och att efternamnet p hans om skrev den skulle in på vågrätt 12 och då passar Norlander i n där i alla fall. Får nog ta och lyssna på ntet sedan för nu har jag missat vart flera av svaren/frågorna ska vara...

Ja men se där, Baby Goodbye med EMD från årets melodifestival. Men det visste jag ju redan att lodrätt tre skulle vara just EMD och jag var nog inte ensam om det. Hur de sedan kunde komma före Alcazar i finalen det övergår mitt förstånd.

The Mills brothers gjorde tydligen Cab driver. Vågrätt 9 Mills.

Låten som Björns Skifs brukar sjunga är "Vi bygger oss en båt". En väldigt vacker låt.

Några luckor har det blivit idag, Den när norskspanska låten har jag fortfarande inte luskat ut vad det ska vara, och så är det tomt på vågrätt 8 och vågrätt 15, kommer inte ens ihåg vad Eldemannen frågade efter där så det blir till att lyssna igen på webben, den kända.

Melodin som spelades för vågrätt 8 var tydligen "Oh gamla stan" och då passar stan in.



Free Dawit Isaak

onsdag, juni 03, 2009

Årets Sommarvärdar

Välkommen till SommarBloggen

Herre min je.

Nu har jag kollat vilka som kommer att sommarprata i år och det är många jag vill lyssna på.

I juni bli det till att lyssna på Helena von Zweigbergk, Malin åkerman, Hans Alfredsson och Linda Olsson. I juli står Cecilia Frode, Nour El-Refai, Ann Heberlin, Krisitan Luuk, Morgan Alling, Ola Salo, Petra Mede och Arash Labaf på lyssnarlistan. Slutlige blir det till att lyssna på Sverre Sjölander, Nahid Persson Sarvestani och Laila Bagge i augusti.

Även fast det är många jag vill lyssna på, tvivlar att jag kommer hinna lyssna på alla, saknar jag de äldre kvinnorna, typ Elisabeth Höglund. De som varit med om en massa, sett och upplevt, som kan berätta hur de tagit sig fram, kämpat mot fördomar, både före, under och efter sina karriärer. Någon mer sådan maffig dam kunde väl fått komma med, istället från alla från "nöjesvärlden" som ska sommarprata i år, för visst är det rätt många av dem på listan.

Och vårför måste den där bloggbrodern dyka upp precis överallt? Är det bara jag som bojkottar det som kommer från det hållet?

Läs mer på
aftonbladet
dn
expressen
svd
dagen


Free Dawit Isaak

Idag får vi veta!

Välkommen till RadioBloggen


Om några timmar får vi veta vilka som ska vara årets sommarvärdar i radions P1. Jag skulle bli glad om vi fick höra Elisabeth Höglund prata i sommar. Har du någon önskepratare?

bilden hämtade jag här.


Free Dawit Isaak

Ett oväntat besök

Välkommen till BesöksBloggen

Vattnade mina blommor och döm av min förvåning när jag stötte på de här filurerna som inte hade presenterat sig när de kom.

Med slöa batterier blir det inte mycket bättre än så här.


Free Dawit Isaak

måndag, juni 01, 2009

Pingsten i backspegeln

Välkommen till HelgBloggen

Här tillbringade jag min tid från lördag vid middagstid till söndag strax efter lunch. När jag tar kortet står jag in kohagen som omger gården.

Ser ni det lilla huset där uppe på kullen? Om inte, klicka på bilden så blir den större. I alla fall, det där huset låg i anslutning till gården vi var på och tjänade förr som likbod...

Jag vet att vi ska gå till badplatsen men nu vill jag sitta här och leka!

Gå mot ljuset, gå mot ljuset.

Mmmm...

Ey, vad glor du på?

Åh vad gott det ska bli!

"Tjuvtar" man kort så hamnar man här, garanterat, även om man lagar fantastiskt god mat.

Det heter ju mattpiska och det heter gräsmatta. Hon är inte dum inte Världens sötaste Norrköpingsbo.



Free Dawit Isaak

Melodikrysset vecka 22

Välkommen till KryssBloggen

Så var det då dags för mig att försöka lösa lördagens melodikryss. Fördelen med att lyssna i efterhand är ju att det går att backa när jag missar något, brukar ju alltid missa någon fråga.

Det börjar ju hyfsat lätt i alla fall med sommarlåten framför många, om inte alla. Per Gessles Sommartider.

Visst lät det väl som Hey Mr tambourine man som James Lust (Last?) Spelade? Tamburiner går i alla fall in på "lodrätt två i vinkel med tio bokstäver".

Sorger har vi inga våra glada visor klinga när vi går över daggstänkta berg fallera. När jag gick på mellanstadiet skulle hela skolan skriva och dramatisera fabler och då sjöng vi om de daggstänkta bergen när djuren skulle gå och undersöka varför floden hade sinat. Aaaa, den ungdomen den ungdomen.

Oj, Rammels studentsång Sjung om fru Svenssons lyckliga karl där en ljus elefant i ett snår ska bytas ut mot ljusnande...(men inte sjöng han så bra det där barnbarnet inte...) Han kunde svänga med orden den gode Povel.

Och så fick Darin vara med i Melodikrysset också men jag vet inte om Runaway hör till hans bättre låtar.

Mamma och pappa skulle alltid se Hem till byn när den gick. Jag kommer bara ihåg en scen där någon inte fick köra med sin traktor på en annan familjs mark längre för att de skulle odla morötter där. Ja se utbölingar, vad de ställer till det.

Någon mer än jag som anser att filmen Pretty woman förstörde Roy Orbisons fina låt? Kan inte höra den utan att tänka på prostituerade kvinnor och Richard Geres flin.

Ooo, filmmusik, tänkte jag först men nu sliter jag mitt hår för jag kommer inte på vad filmen heter. Visst är det väl en militärfilm? Eller om det är flottan det handlar om? Får i alla fall en massa uniformer för min inre syn. Får nog ringa och fråga faderskapet vad det ska vara.

Snacka om tur, Nino Rota är en av väldigt få filmmusikmompositörer jag kan. Det känns verkligen som att komma till en siciliansk by när man hör temat från Gudfadern.

Den där schlagern har jag ingen aning om vad det ska vara, såna här gånger önskar jag att jag kunde säga mer på finska än Hej små knattar, nyheter, får ej övertäckas och god afton...

Åh, det gåtfulla folket, Olle Adolphson och Beppe Wolgers vackra visa, skulle kunna lyssna på den ofta ofta. Får ta och kolla om den finns på Spotify.

Efter att ha löst orden som går in i lodrätt fyra skulle det där adjektivet som söktes kunna vara liten. Kan det stämma?

Vi var nog fler än hon i publiken som fyllt i att Dolly Parton kommer från USA redan innan frågan ställts.

Han är bra min käre fader. Filmmusiken kom ju från Bron över floden Kwai! Visste att det hade något med militärer att göra. Bron över floden Kwai är för övrigt en väldigt bra film, se den om du inte redan gjort det.




Free Dawit Isaak