måndag, mars 15, 2010

Vad har hänt på 66 år?

Välkommen till HedersBloggen

Sedan 15 mars 1944 är det inte kriminellt för vuxna att ha homosexuella förbindelser.

Även om homosexualitet varken betraktas som kriminellt eller som en sjukdom av svenska myndigheter idag är det inte alltid så lätt att komma ut som homosexuell i Sverige idag.

När vi pratar om hederskultur och hedersvåld tror jag att de allra flesta ser en muslimsk kvinna, gärna i någon form av slöja, framför sig. En kvinna som inte vill leva upp till familjens förväntningar, en kvinna som vill utbilda sig, som själv vill bestämma vem hon ska umgås med.

Hur många ser en homosexuell kille eller tjej som inte vågar berätta för mamma och pappa om sin homosexualitet framför sig?

Hur många ser en homosexuell kille eller tjej som inte kan ta hem sitt livs kärlek för att familjen inte accepterar det liv man lever?

Hur många ser en homosexuell kille eller tjej som blivit förskjutan av sina föräldrar?

Läs mer

Sverige
RFSL

Världen
QX QX QX IGLHRC

Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hedersvåld och hedersmord är uttryck som stämmer dåligt in i mitt språkbruk. Heder är nåt bra i min värld. Resten av orden hör inte ihop med nåt bra.

Men var det så tidigt som -44? Jag trodde det var senare...

Vonkis sa...

Bloggblad
Du har så rätt, jag ser inte heller någon heder i våld och mord.

Avkriminaliseringen var -44, sjukdomsbegreppet försvann långt senare.

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu magic story very thanks http://www.comicspace.com/nexium/ countryies http://barborazychova.com/members/Buy-Premarin.aspx widened http://soundcloud.com/furosemide mcneilus tran http://www.comicspace.com/avandia/ tantrums http://www.comicspace.com/atrovent/ wally