måndag, oktober 31, 2011

PK och humorbefriad?

Välkommen till HumorBloggen

I dagens DN finns en intervju med Mona Sahlin, den handlar om det hat hon mött och hennes vilja att inte själv bli uppslukad av hat mot andra.

Att Mona Sahlin varit utsatt för ett otroligt stort hat har nog m ånga av oss känt till, men inte exakt hur det tagit sig uttryck, även om hon berättade lite om det i sitt sommarprogram 2007

I intervjun i DN får vi ett nytt exempel, från i somras.

Tidigare i år dödades nära sjuttio medlemmar i de norska socialdemokraternas ungdomsförbund på ön Utøya. Efter massakern fanns följande kommentar på en större svensk regiontidnings nätupplaga under ett dygn: ”Om det dog en ny knoppande Mona Sahlin på Utøya blir världen en bättre plats att leva på om femtio år. Tack Breivik”.

När jag läste på universitetet hände det ibland att jag var på en fest där några sjöng en snappsvisa som handlade om att Göran Persson ska dingla i ett rep eller tackade Christer Pettersson för ett väl utfört jobb 1986.

Under den senaste valrörelsen gick den här historian runt på olika forum:

Käre Gud!!!Det senaste året tog du ifrån mig min favoritskådespelare Patrick Swayze, min favorithårdrockare Dio & min favoritsångare Michael Jackson.Så nu vill jag att du ska veta att mina favoritpolitiker är Mona Sahlin och Lars Ohly.Amen!

Någon gång såg jag att Mona Sahlin och Lars Ohly var utbytta mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

När jag reagerat på ovan nämnda sånger och historier har jag så gott som varje gång fått till svar att slappna av, ta det lugn, ta inte så allvarligt på allt, att inte vara så jävla politisk korrekt och så vidare.

Men handen på hjärtat, vad är det som är så himla roligt med såna där visor och historier? Speciellt med tanke på hur vardagen ser ut för dem som de handlar om?

Läs mer
DN

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

På Jobfronten inget nytt

Välkommen till MelodifestivaleBloggen

Ja ja ja, så Gina Dirawi (Ana Gina) ska leda Melodifestivalen 2012.
--------
Sarah Dawn Finer har det skrivits om tidigare, nytt var dock att helena Bergström också ska leda Melodifestivalen 2012. Inte så konstigt egentligen, han har ju viss erfarenhet av Melodifestivalen sedan tidigare.
--------

Vem bryr sig om programledarna???

Inte jag i alla fall.

Jag bryr mig om mellanakten, och att det blir Job Andersson som står för underhållningen mellan de tävlande bidragen. Han kan berätta om musik och omröstningar förr i tiden. Kanske hade man inga instrument utan fick forma handen som en liten pil när man skulle roa sina medmänniskor med musik?

Andra bloggar
Pierre´s Schlager

Läs mer
SVT SVT Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen DN SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

söndag, oktober 30, 2011

Så mycket bättre med ett diplom

Välkommen till DiplomBloggen

Hade tänkt att se Så mycket bättre igår men det krockade med Modos match mot Djurgården. (mutter) så jag tittade idag i TV4Play istället. Och precis som många andra blev jag helt nockad av Lalehs version av Ledins Just nu.

Tomas Ledin tillhör verkligen inte mina musikaliska favoriter men det var roligt att höra några av hans låtar i lite nya tolkningar.

En annan sak sam var oerhört roligt var klippet från när Ledin vann Melodifestivalen 1980, och han fick ett diplom av programledaren Bengt Bedrup. Jag skrattade så jag nästan grät.


Läs mer
Expressen Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet DN SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Och Modo som förlorade igår...

Välkommen till TestBloggen

Jag antog Expressens utmaning att få ett bättre resultat än Marcus Birro på Högskoleprovets orddel. Marcus fick 17 rätt av 20 möjliga , och skyller resultatet på att Roma förlorade mot Milan dagen innan.

Ok Birro. Igå förlorade Modo mot Djurgården och jag lyckades ändå få 20 rätt av 20 möjliga.

Tralalalalaaa.

Läs mer
Expressen

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Bloggportalen, men så svara då

Välkommen till BloggBloggen

Tidigare i höst försökte Nanok Bie få kontakt med Facebook och Google. Det gick väl sådär. En intressant sak i artikelserien var när Nanok berättade att Enligt e-handelslagen måste svenska bolag med verksamhet i Sverige uppge en adress där man kan komma i kontakt med bolaget. Även en e-postadress ska finnas.

Varför skriver då jag om detta idag?

Jo, för att jag har försökt att komma i kontakt med Bloggportalen , en uppgift som verkar vara stört omöjlig. Och jag är inte den första att stöta på det här problemet.

Det här är den enda texten som finns på bloggportalen.aftonbladet.se

Denna sajt - Bloggportalen.se - startades av författaren och bloggaren Sigge Eklund i augusti 2005. Tanken var att skapa en katalog över de svenska bloggarna /.../ Sedan mars 2006 ägs Bloggportalen av Aftonbladet Nya Medier.

Därför har jag mailat till tre adresser på aftonbladet. Första mailet gick iväg för en vecka sedan men det har jag inte fått något svar på. Idag gick två nya mail iväg. Det ska bli intressant att se om jag får något svar den här gången.

När jag skrev det här inlägget hittade jag dessutom en blogg hos Aftonbladet, en blogg med det fantastiska namnet Bloggportalenbloggen. Så här står det att läsa i Bloggportalenbloggen: Besök bloggen för att se hur det står till med den senaste utvecklingen och driftstörningar på Bloggportalen.se. För att gardera mig har jag nu skrivit där också. Vi får se vart det här slutar men det ska inte vara så här svårt att få tag på rätt folk, inte när en stor aktör som Aftonbladet är ägare.

Bloggar om kontakt med Bloggportalen
Vanligtvis Anybody´s place Åsas blogg Sociala medier

Läs mer
SVT SVT SVT SVT

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, oktober 29, 2011

Melodikrysset vecka 43 2011

Välkommen till KryssBloggen

Den här helgen tar barnen över P4 och enligt Melodikryssets hemsida kommer det att vara ett yngre fokus på frågorna.

Det borde passa mig.

Det enda är väl att barnen knappast vet vem Py Bäckman är, så hon är garanterat inte med i dagens kryss.

Eldemannen uppmanar oss att ha en ung medhjälpare men jag tror att vi löjlisar kommer att reda oss rätt bra även om vi inte får tag i några barn så här i morgontimmen.

Vi kan börja med att konstatera att vi, som vanligt, hade alla rätt förra lördagen och inte vann vi något heller. Allt är med andra ord precis som vanligt.

Nuuuuu kör vi!

Björnen sover i sitt lilla bo, eller ide som det ju heter.

2010 tävlade Dogge Doggelito tillsammans med Andra Generationen i Melodifestivalen. Deras bidrag hetter Hippare hoppare och nådde inte alls upp till samma nivå som Kebabpizza.

Första gången jag hörde Tjo vad det var livat i holken var i programmet Listan. Oj vad jag inte gillade den. Låten börjar med textraden Goderafton, får jag lov att presentera mig? Jag är fågel och jag heter Flax. Och det finns ju fåglar som bor i en fågelholk.

I could have danced all night kommer från My fair lady. Jag hittade en inspelning med Birgit Nilsson och det låter rätt likt. Så jag skriver in Nilsson på vågrätt 9 så länge.

Liten blir stor
drömmer och tror
kommer du snart till mig ?
Rosende kind
kommer en vind
för den mig hem till dig.

Oh, en gång jag seglar i hamn
en gång är du i min famn
en gång berättas, min vän
sagan om den
som kommer igen.
En gång i drömmarnas land
vandrar vi två hand i hand
en gång, min älskling,
kommer jag hem till dig.


Eric Clapton var det som sjöng River runs deep.

Barnvisan som spelades heter Har du sett min lilla katt.

har hört Chris Medina sjunga What are words så många gånger men hade ingen aning om att han tävlat i Idol.

*Hörves*
Jag har aldrig någonsin gillat Världens bästa Karlsson. Tyckte att han var så dryg och egoistisk redan som barn. Fast det går kanske inte att kräva så mycket mer av en som har en motor på ryggen...

Hmm, Är inte Vi kommer tillbaka en Hammarby-låt? Sjöng gjorde i alla fall Nacka Skoglund och han var väldigt bra på att göra mål.

Jag får dåndimpen. Eldemannen spelar alltså Stars are blind med Paris Hilton i Melodikrysset. Paris (Hilton) är alltså ett svar i kryssset innan både Py och Bäckman?

En barnvisa om djuren som Alice Tegnér hoppade över. Så klart att det skulle vara Povel Ramel för att skriva en visa om Stackars Acke Asgam.

Sven-Olof Walldoffs Orkester spelade sjömansvisan Axel Öhman.

Uppmärksamma löjlisar har märkt att Eldemannen hoppade över nummer 11 i dagens kryss. 11:an finns där men har inte fått någon fråga. Så kan det gå.

I vilket fall. Tack för idag allihopa. Vi ses nästa lördag igen.

L 3 Ide
V 6 Dogge
L 2 Fågelholk
V 1 My fair lady
V 9 Nilsson
L 4 Liten
L10 Stor
V 7 Eric
L 5 Du
L 8 Chris
L 1 Medina
V13 Motor
L13 Mål
V12 Paris
L12 Povel
V14 Axel


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

EFIT 29 oktober 2011

Välkommen till FotoBloggen

Idag, lördagen den 29 oktober är det dags för att ta Ett foto i timmen. Jag har inte varit med på några gånger men tänkte göra ett försök idag.

Kl. 01 Har vaknat till och slår på TV:n där 9:an visar Farligt begär.

Kl. 06 Har vaknat på riktigt. Frukostförsök nummer ett gick sådär, istället för att äta började jag skölja ut några förpackningar som ska till återvinningen.

Kl. 7 Frukostförsök nummer två. Det gick inte heller så bra. Trodde att det här var Valios laktosfria yoghurt. Det var det inte. Det var kräm.

Kl. 8 Det heter ju tredje gången gillt och jag lovar, det här är den tredje och sista bilden på mina försök att åta frukost den här morgonen. Det fick bli två kokta ägg (som jag tuggade väldigt noga) på hård bröd och lite kräm.

Kl 9 Pratar med pappa på telefonen. Han har lärt sig vilka tider man ska ringa mig. Eller rättare sagt, vilka tider man ska undvika...

Kl. 10 ...som lördagar mellan klockan 10-11, då jag löser melodikrysset med några andra löjlisar.

Kl. 11 Kryssad och klar. Funderar över vad nästa projekt för dagen ska bli. Spanar in födelsedagspresenterna från päronen, det kan nog bli några avsnitt av Vita huset. Jane Eyre såg jag så nyss.

Kl. 12 Ser fortfarande på Vita huset men har även plockat upp den där filten jag virkar på. Är inne på vad som skulle kallas för sluttampen på den nu.

Kl. 13 Känner för att lyssna på lite jazz. Den här skivan är bränd, på den tiden då det fortfarande var lagligt att bränna musik för eget bruk. Jägarns vad gammal jag känner mig helt plötsligt.

Kl. 14 det är himla fint väder ute men jag orkar inte ge mig ut idag. det har varit ganska mycket på jobbet senaste tiden, det är inte för inte som den här dagen går i slapparstilen.

Kl. 15 Plötsligt händer det. Micron har inte använts på nästan 18 månader och idag var dagen då jag gick ner med den till sopsorteringen.

Kl. 16 Efter morgonens frukostbesvär var det lika bra att städa kylskåpet, när jag nu ändå höll på i köket. Det blev inte mycket riktig mat kvar inte.


Kl. 17 Och nu ser det ut så här där micron stod tidigare. Skålen köpte jag när jag var i tunisien, undrar om det inte var 2006. Med Miyala var det i alla fall.

Kl. 18 Kom på att jag inte ätit något sedan frukosten. Det ska bli fläsk- och löksås av det här.

Kl. 19 Det ser kanske inte så gott ut, men jag lovar att det är det. Slängde ner några champinjoner också och det gjorde inte det hela sämre.

Kl. 20 Modo spelar mot Djurgården och då sitter jag, som vanligt vid datorn. Har webbsändningen från matchen igång och så följer jag självklart Öas liveblogg. Den är tokbra. Hoppas hoppas att Modo håller ihop det här (de leder med 1-0 när jag skriver det här), väldigt viktigt med en trepoängare för dem. Passar på att titta runt hos andra efit:are när jag ändå sitter här.

Läs mer om Modo
Örnsköldsviks Allehanda ÖA ÖA Aftonbladet

Ingen bild
Kl. 21 Är på dåligt humör efter Modos förlust mot Djurgården så jag kände inte för att ta något foto den här tiden.

Fler bilder kommer eventuellt under kvällen, beror på om mitt humör förbättras eller inte.

Här hittar ni dessutom fler deltagare av denna EFIT-dag.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

fredag, oktober 28, 2011

Give me Job!

Välkommen till MelodifestivalBloggen

Jag struntar fullkomligt i om Sarah Dawn Finer kommer att leda Melodifestivalen 2012, eller om Torsten Flink kommer att tävla eller inte.

Det enda jag, i nulåget, vill läsa om nästa års melodifestival är att folklivsfanatikern Job Andersson kommer vara mellanakten

Läs mer
Expressen Aftonbladet Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Nej-dagen (Ochi Day)

Välkommen till HögtidsBloggen

Idag är det en högtidsdag i Grekland.

Den 28 oktober 1940 ställde Italiens ledare Mussolini ett ultimatum till grekerna. Låt italien och Tyskland invadera landet, annars blir det krig. Men Greklands premiärminister sade nej (ochi). Strax därefter invaderades Grekland av Italienska trupper

Dagen firas med parader av olika slag och många allmänna byggnader pryds med den grekiska flagan.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Vikram

Välkommen till HögtidsBloggen

Gott nytt år!

Även fast att jag är en dag försenad…

Igår var det Vikram, det hinduiska nyåret.

Var så god, information från en trea.

Det hinduiska nyåret heter Vikram Samvat. Hinduernas kalender heter Panchanga och går efter månen. Det första hinduiska nyåret firades av kung Vikramaditya 57 f.Kr.

Läs mer
Hindu New Year

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

torsdag, oktober 27, 2011

Diwali (Deepavali)

Välkommen till HögtidsBloggen

Skämmes!

Jag glömde ju bort att berätta om den hinduiska högtiden Diwali som var igår.

Texten skrev en trea för ett år sedan.

Diwali firas i femdagar, man firar att ljuset vunnit över mörkret och har tända ljus och lyktor överallt. Familjen umgås med varandra och ger varandra presenter.

Det finns en historia om Diwali. Den store krigaren prins Rama var gift med den vackra Sita. Demonkungen Ravana hade tjugo armar och tio huvuden. Han ville gifta sig med Sita. En dag kidnappade Ravana Sita. Hon gjorde ett spår av sina juveler så att Rama kunde följa efter.

Rama letade efter Sita och träffade apkungen Hanuman. De blev vänner och Hanuman sa till alla apor och björnar i hela världen att leta efter Sita.

Efter jättelång tid hittade de Sita på en ö. Hon satt i ett fängelse. Ramas armé kunde inte komma ut till ön så alla djur i världen kom för att hjälpa till. De byggde en bro.

Rama dödade demonkungen Ravana med en magisk pil. Hela världen firade. Rama och Sita reste hem till sig igen, överallt tände människor oljelampor för att de skulle hitta vägen

Sedan då tänder människor lampor under Diwali för att komma ihåg att ljuset vann över mörkret och att gott vinner över ont.

Igår hände dessutom en rolig grej. Eleverna fick i uppgift att göra olika rangoli. Sedan visade det sig att man i Indien brukar rita rangolimönster för att bjuda in gudinnan Lakshmi till hemmet.

Läs mer
Diwalifestival
Diwali for kids

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

tisdag, oktober 25, 2011

Att förfalska sin historia

Välkommen till HistoriaBloggen

Sedan Moderaternas senaste partistämma står det att läsa i deras partiprogram att Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.

De allra allra flesta av oss vet att det inte är sant.

Efter detta tilltag från Moderaterna är det flera som vill hjälpa partiet att förbättra sin historia, så föddes hashtaggen #stuffmoderaternadid på Twitter och en grupp med samma namn startades på Facebook.

Min absoluta favorit är denna
1949: Reinfeldt och Schlingmann skriver under pseudonymen "George Orwell" boken 1984 för att uppmana allmänheten att vara på sin vakt för regimer som avsiktligt förfalskar historien för sin egna vinnings skull.

Här är några andra pärlor

1658 Sten Tolgfors leder ett modernt svenskt insatsförsvar över Stora Bält och befriade Skåne och Bohuslän

1789 startade Borg franska revolutionen när brödet hade blivit för dyrt

1800-talet Moderaterna uppfinner spinnmaskinen "Spinning Freddy" och startar industriella revolutionen i England

Året är 1963. Stor folksamling i Washington D.C. Gunnar Hökmark stiger upp på podiet och säger "I have a dream..."


Visst går det att skämta om det här men samtidigt är det väldigt allvarliga saker Moderaterna håller på mig nu. Och det känns väldigt oroande att inte fler verkar bry sig.

Men moderata politiker verka kunna Komma undan med det mesta

Läs mer
Aktuellt i Politiken DN DN SvD SvD SVT SVT Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Sydsvenskan

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

söndag, oktober 23, 2011

Republikens dag

Välkommen till HöggtidsBloggen

Den 23 oktober 1956 var en dag av hopp i Ungern, då gjorde man uppror mot Sovjets inlyftande i landet. Länder runt om i världen önskade dem lycka till i sitt motstånd mot kommunisterna.

Revolten slogs ner av sovjetiska trupper men den 23 oktober 1989 utropades Ungern till republik.

Idag är det även mjukisbyxans dag och jag ska erkänna en sak. Jag började fira den dagen redan igår.


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, oktober 22, 2011

Goda exempel

Välkommen till ExempelBloggen

(Nej, jag skriver inte med Caps lock hela tiden, det ser så otrevligt ut)

Ibland kan det kännas rätt hopplöst när man hör och läser om klimatet och hur vi människor påverkar det. Men, så, ibland, läser jag något som gör att jag känner att det faktiskt finns hopp. Idag var ett sånt tillfälle.

Tänk om fler sjukhus kunde göra som Sundsvalls, använda snön för att kyla ner.

Vilket resultat det skulle bli.

Läs mer
Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

FÖRLÅT ATT JAG SKRIKER

VÄLKOMMEN TILL SKRIKBLOGGEN

MEN IDAG ÄR DET INTERNATIONELLA CAPS LOCK DAGEN.

DESSUTOM ÄR DET EUROPEISKA DONATIONSDAGEN.

SÅ, NU VET NI DET.

lÄS MER
SVD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Melodikrysset vecka 42 2011

Välkommen till KryssBloggen

God morgon Kryssvänner! Är ni laddade för veckans Melodikryss?

Idag har jag på känn att det ska stå Bäckman på vågrätt sex och Py på vågrätt elva (då kan det för övrigt bli Spion på lodrätt tio).

Traditioner är till för att hållas, så det blev ingen vinst den här veckan heller.

Han börjar somrigt idag Eldemannen med Harry Brandelius Gamla Nordsjön. För övrigt tror jag att klippet jag länkar till kommer från programmet PTV (Penetrerings TV)...

Simon and Garfunkels låt Mrs Robinson förknippar i alla fall jag med Mandomsprovet. Men den hade verkligen kunnat heta Mrs Robinson också.

Mitt sommarlov i latinska rytmer minsann. Vi är väl överens om att Anita Hegerland längtade till lovet.

De som brukar spela Living next door to Alice brukar kalla sig för Smokie, men hur många som är med från originaluppsättningen brukar vara mer oklart.

Svensk melodifestivalara om insamlandet av något. Ska vi bara lyssna på texten rakt av är det nog Körsbär Eldemannen är ute efter men, Ann-Christines fråga om att Plocka körsbär i min trädgård, kan ju syfta till något annat också.

David Bowie skrev text och musik och sjöng Let's Dance. Undrar vad han tycker om att den är signaturmelodi till programmet med samma namn.

Jag har bott vid en landsväg
i hela mitt liv
och sett människor komma och gå


Precis som flera av löjlisarna redan gissat var det Eva Eastwood som skulle in på vågrätt sju. Det är inte länge sedan hon var med förra gången. Tror faktiskt att Eldemannen spelade Han är kung den gången med.

Regnet det bara öser ner
och jag är så blöt om både skor och strumpor,
Du, kanske inte trodde
att det var allvar när jag sa att jag kommer.
Men var är du
och var har du våran sol
som jämt skulle lysa på den väg vi vandrar,
Du, ha nån bra förklaring
när nästa gång vi ses och du säger Raring
.

2009 blev Caroline af Ugglas plötsligt folklig när hon sjöng Snälla, snälla i Melodifestivalen.

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftande
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.


Det stämmer det där med att man lär sig så länge man lär sig. Idag lärde jag mig att Bo Kaspers Orkster kommit med ny. Morgonfågel var en helt ok låt, helt i BKO-stil.

Den där Bellman pastischen av Povel Ramel verkar vara Torstigste Bröder. Tyvärr hittar jag den inte på nätet så helt hundra kan jag inte vara. Men den går ju in på vägrätt 12.
--------
Här kan du lyssna på en liten stump, tack anonym.
--------

Det var dagens kryss det. Tack för idag alla. Vi ses om en vecka igen. Om någon timma blir det Rosa promenad men innan dess ska det ju ätas lunch.

L 5 Nordsjön
V 4 Mandomsprovet
L 3 Lovet
L 1 Smokie
V 6 Körsbär
L10 David
L 7 Bowie
V13 Vid
V 7 Eastwood
L 2 Öser
V11 Af
V 8 Ut
L12 Bo
V12 Bröder


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

fredag, oktober 21, 2011

Helgus Planus

Välkommen till HelgBloggen

Veckan som gått har jag varit otroligt trött. Två kvällar i rad har jag blivit väckt av att mobilen ringer, vid en sådär klockan sju, och jag har somnat i soffan.

Trött som en gnu har jag varit.

Därför ska det bli extra skönt med helg, även om det blir tidigt imorgon då jag, som vanligt, har den tidiga tvättiden.

Imorgon blir det dessutom, för utom det sedvanliga Melodkrysslösandet i grupp, Rosa promenad genom industrilandskapet.

Annars, inget inplanerat.

Det ska verkligen bli skönt med helg.

Läs mer
Rosa promenad

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Och vi vet alla vilka vi ska skylla på

Välkommen till SkuldBloggen

Världen gick inte under idag heller, och det är såklart bögarnas fel.



Läs mer
SVT

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Men lugna mä!

Välkommen till LagningsBloggen

Drottning Silvia berättar i en intervju i SvD att de bjöd barnen på vin hemma i samband med en middag (eller kanske flera). Och då måste det ju rasas och kritiseras.

Hemska saker, kungaparet har ju langat.Ja käre värld...

Sedan måste jag säga att kommentaren ”jamen, de är ju konfirmerade, det är klart att de får dricka vin” fick mig att skratta gott.

Lugnamä

Läs mer
SvD SvD Expressen Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Grynkorvens dag

Välkommen till KorvBloggen

Idag är det Grynkorvens dag. Det firar jag med att inte äta någon grynkorv.

Och så håller jag tummarna för att undergången inte kommer idag.

Läs mer
The Christian Science Monitor

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Simchat Torah

Välkommen till HögtidsBloggen

Här kommer en text skriven av en de treor jag hade privilegiet att undervisa förra året.

Det är en judisk högtid då man firar att man läst ut Torah för det förra året och börjat om på nytt. Man går runt i synagogan, som kyrkan heter, med torahrullarna i händerna och dansar och sjunger. Torah är judarnas heliga skrift. Judarna läser ur Torah varje måndag, torsdag och söndag.

Läs mer
Chabad of Stockholm

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

torsdag, oktober 20, 2011

Vart är vi på väg? Mot ättestupan 2.0?

Välkommen till MänniskoBloggen

Ibland undrar jag vart vi är på väg, om han kanske inte har rätt den där pastorn i USA som säger att världen kommer att gå under imorgon fredag.

Att likt migrationsminister Tobias Billström och statsminister Fredrik Reinfeldt hävda att vi i Sverige inte har råd att ta hand om gamla, dementa och hjärtsjuka människor, utan de ska kastas ut ur landet om de inte är födda här. Skit sak samma om den gamla, dementa och hjärtsjuka människan har någon familj kvar i hemlandet.

Sverige har inte råd. Basta!

Eller, skulle det vara så att vi hade råd, om vi inte satsat på skattesänkningar de senaste fem åren?

Jag har sagt det förr och får uppenbarligen säga det igen, och igen. Jag är en av dem som fått lite mer kvar av min lön när skatten är dragen, men det är inte värt det, om priset ska vara att vi inte kan ta hand om människor som är gamla, dementa och hjärtsjuka.

Dessutom undrar jag, om det nu bara är Moderaterna och Sverigedemokraterna som säger nej till att ändra lagen och återinföra sista länken, varför lägger inget parti fram det förslagen i riksdagen då? Det finns ju uppenbarligen en majoritet för att ändra lagen.


Läs mer
SVT SVT SVT SVT SVTDebatt DN DN DN SvD SvD Dagen Dagen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

I valet och kvalet

Välkommen till ValBloggen

NKOTB (New Kids On The Block) kommer till Sverige 13 maj. En söndag. Så jag behöver nog inte ta ledigt från jobbet om jag åker och tittar på dem.

Alltså, NKOTB. Jag var ju helt galen i dem. Inte lika Galen som Miyala men ändå.

Ska jag eller ska jag inte??? Hjälp!



Läs mer
Expressen Aftonbladet


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Måltidens dag

Välkommen till MåltidsBloggen

Idag är det Måltidens dag. På en skola jag jobbade på för några år sedan firades dagen med att alla elever och anställda blev bjuden på lunch hos en av de lokala krögarna. Väldigt trevligt var det. Det är Måltidsakademien som ligger bakom Måltidens dag, som firades första gången 1997.

Idag är det dessutom Världsdagen för statistik och Knäckebrödets dag.

Läs mer
Måltidsakademien Måltidens dag

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Shemini Atzeret

Välkommen till HögtidsBloggen

Det har varit några firarfria dagar men nu är det dags igen.

Så här skrev en av treorna om högtiden ifjol.

Shemini Atzeret är en högtid som judarna firar, den firas direkt efter lövhyddohögtiden. Namnet betyder den åttonde samlingsdagen, men den räknas som separat från lövhyddohögtidens sju dagar.

Läs mer
Chabad of Stockholm

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

söndag, oktober 16, 2011

Bostadsbidrag vs brott mot folkrätten

Välkommen till DrevBloggen

I onsdags skrev jag ett inlägg om att det nog var dags för Håkan Juholt att avgå. Jag var en av dem som, okritiskt, köpte det media skrev och det skäms jag för. Visst kan man ifrågasätta det moraliska i att någon som tjänar över hundratusen kronor i månaden anser sig behöva bostadsbidrag men att som Aftonbladet göra gällande att det handlar om fusk, när det visat sig att det inte funnits tydliga regler. Övriga media har inte varit bättre.

Och jag var som sagt var en av dem som gick på allt.

Aftonbladet har till och med skapat en specialsajt, kallad Juholts kris, där alla deras artiklar i ämnet finns samlade. När kommer de skapa en specialsajt om Carl Bild och hans kopplingar till Lundin Oil och allt vad det innebär? Eller är det faktum att en högavlönad partiledare och riksdagsledamot sökt och fått bostadsbidrag viktigare att rapportera om att än att vår utrikesminister mycket väl kan falla under åtal för brist mot folkrätten?

Tydligen är det mycket intressantare och viktigare att fråga honom hur han tror det går för Sverige i EM-kvalmatchen mot Holland.

För närvarande sitter de två svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye fängslade i Etiopien, anklagade för att vara terrorister. De åkte till Etiopien för att bland annat granska Lundin Petroleum, f.d. Lundin Oil, ett bolag som Carl Bildt haft aktier i och suttit i styrelsen. Varför är det inte intressant för journalister i Sverige att granska och rapportera om det?

Visst, det kommer någon stänkare om Calr Bildt och Lundin Oil ibland, men något ”drev” liknande det som nu drabbat Håkan Juholt är det aldrig i närheten av...

Per Åhlström, f.d. chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Norrland/Dagbladet och f.d. ledamot i Pressens Opinionsnämnd, har skrivit följande på sin status på Facebook

Kräver Jan Helins avgång. Jag har just skickat följande mail till honom:

För att vara ansvarig utgivare för Aftonbladet krävs det uppenbarligen genuint dåligt omdöme samt en total motvilja mot faktakontroll.

Jag har nu följt Aftonbladets kampanj mot Håkan Juholt från distans i USA och från första stund frågat mig varför Aftonbladet inte redovisat de regler som Juholt sägs ha brutit mot.
Nu har en enskild bloggare ställt de frågor som först din reporter och sedan du borde ha ställt före publicering. Resultatet är helt förödande för Aftonbladet. Det finns inga regler. Och Juholt har fyllt i blanketten på helt korrekt sätt.

Ytterst ansvarig för Aftonbladets ohederliga journalistik är tidningens ansvarige utgivare: Du.

Du har svikit dina Aftonbladets läsare genom att slå i dem ogrundade lögner. Du har svikit allt vad journalistisk heder heter och du har inte kunnat eller velat ställa ens enkla kontrollfrågor för att undersöka sanningshalten i de påståenden Aftonbladet gjort om Håkan Juholts kostnadsersättning för dubbel bosättning.

Som f.d. chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Norrland/Dagbladet och f.d. ledamot i Pressens Opinionsnämnd är jag både förbannad och ledsen över att chefredaktören för Sveriges största tidning drar hela vår yrkeskår i smutsen och inte kommer ens i närheten av att leva upp till det ansvar som åvilar en ansvarig utgivare.

Det är inte Håkan Juholt som ska avgå. Det är du! Och dina kolleger på Stockholms övriga dagstidningar, som inte heller tycks veta vad källkritik och faktakontroll är.

Per Ahlstrom
160 Lincoln Avenue
Yardley, PA 19067


Andra bloggar
Martin Moberg Olas tankar

Läs mer
Håkan Juholt
Skånskan GP SvD SvD

Carl Bildt
Skavlan SVTPlay (hoppa 22 minuter in i programmet) SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT DN DN DN DN SvD SvD Dagen Dagen Dagen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen AftonbladetTV Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet E24 E24


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Tredje gången gillt?

Välkommen till UndergångsBloggen

Ni har väl inte glömt Harold Camping, domedagsprofeten som specialiserat sig på att räkna ut när jorden ska gå under, och ha fel?

Nu är han på gång igen.

Först var det den 6 september 1994 som jorden skulle gå under, sedan var det den 21 maj i år det var dags. Nu hoppas nog Camping på att det blir tredje gången gillt, och att hans förutsägelse att jorden ska gå under den 21 oktober i år, på fredag alltså.

Jag säger som min vän A, Hur kan Camping vara säker på att jorden verkligen inte har gått under men att han inte var en av de rättfärdiga som blev räddad av Gud?

Läs mer
Domedagshumor
Drar en lättnadens suck
Aftonbladet Expressen SVT

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Ta på mig! Men tvätta händerna först

Välkommen till RenhetsBloggen

Alldeles nyss såg jag att det igår var både Internationella beröringsdagen och Internationella dagen för att tvätta händerna. Vem eller vilka det är som har bestämt det vet jag inte, men visst är det passande att vi ska vara extra noga med att tvätta våra händer samma dag som vi ska ta på varandra.

Idag är det för övrigt Världslivsmedelsdagen, så var gärna noga med att tvätta händerna idag med. Även om temat i år är matpriser - från kris till stabilitet.

Läs mer
FAO

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, oktober 15, 2011

Melodikrysset vecka 41 2011

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjliga kryssvänner.

Det är många tvåor i dagens kryss, så om Eldemannen bara ville skulle Py (som i Bäckman) vara svaret till endera lodrätt 4, vågrätt 8, vågrätt 14 eller vågrätt 15. Dessutom passar Bäckman (som i Py) som hand i handske till vågrätt 7. Vad tror ni? Är idag dagen då Py och/eller Bäckman är rätt svar i Melodikrysset?

Dagens kryss börjar som alla andra tidigare kryss, alla rätt, ingen vinst.

Nuuu kör vi!

Han går ut hårt idag Eldemannen med temamusiken till Jaws, eller Hajen som är den svenska titeln.

Undra sa flundran hur många gånger Tusen och en natt har fått en ny text i olika lokalrevyer. Ni måste titta på det här klippet, en kille sjunger Take me to your heaven i en turkisk talangjakt.

Musik att förknippa med en TV-serie, det lät som Onedinlinjen det där.

Åh, Release me med Oh Laura.

Somliga går med trasiga skor i Norrköpingstappning. Mitt första möte med den låten var efter att Cornelis gått bort och svenska artister spelade in hans låtar som en postum hyllning. Såg den här videon i programmet Listan.

Det är inte ofta vi får höra Åsa Jinder sjunga, idag fick vi det när hon sjöng Som en sommarvind.

Jag har skrivit det förut och skriver det igen. Eldemannen har sina tydliga kryssfavoriter. Vecka 37 var senaste gången Europe och The final countdown var med i Melodikrysset. När var Py med senast?

Tänk att Den hon vill ha kunde vara så bra, när inte Christer Sandelin gör den. Första gången jag märkte det var när Plura gjorde sin version av låten i mycket bättre. Och igår gjorde Amanda F en Plura-inspirerad version i Idol. Den var också så mycket bättre.

Så fick vi höra på Fjäriln vigad syns på Haga, en av Fredmans alla epistlar.

Käre värld, Aqua med Barbie-girl. Vilka minnen. De flesta roliga med en liten skämsvarning på.

Skönsjungande son? *harkel harkel* Julio Iglesias kan ju sjunga, om hans son Enrique kan det råder det dock delade meningar om.

Du är den ende, som Lill Lindfors gör så fantastiskt bra. Det här är en annan av Eldemannens favoriter...
Du är den ende,
som hemligen ser mig.
Fast ingen har talat,
du vet vad jag ber dig.
Min längtan är bara du.
Blott du mig ger
ett enda litet ord,
är jag din
.

Waiting for saturday night gjorde Dr. Feelgood.

Det var dagens kryss det, jag gissar att vi har alla rätt i vår lösning, får se om det blir någon vinst den här gången.

Tack för idag allihopa, vi ses om en vecka igen, om inte förr.

L 9 Hajen
V15 En
V11 Onedinlinjen
V 8 Oh
L13 Laura
L 6 Sko
V 5 Åsa
L 2 Europe
L10 Final
V16 Plura
L 4 Så
V 1 Fredmans
L 3 Aqua
V 7 Enrique
V14 Du
L12 Den
L 1 Feelgood


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

torsdag, oktober 13, 2011

Barneys dag

Välkommen till BarneyBloggen

Idag är det International Suit Up Day, ni som brukar titta på How I met your mother, vet det är en dag som lika väl skulle kunna heta The Barney Stinson Day.

Suit up!
Suiting up
Nothing suits me like a suit

Läs mer
Barney Stinsons Blogg

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Lövhyddohögtiden (sukkot)

Välkommen till HögtidsBloggen

skrivet av en år Trea

Lövhyddohögtiden firas av det judiska folket varje år den 15 tishri enligt den judiska kalendern vilket blir sent i september eller tidigt i oktober enligt den gregorianska kalendern.

Högtiden vara i sju dagar och avslutas med högtiderna Shemini atzeret och simchat Tora.

Under högtiden bygger många familjer hyddor med lövtak utomhus för att fira och minnas den långa ökenvandringen då Gud förde sitt folk från Egypten till Israel. Under vandringen bodde det judiska folket i enkla lövhyddor.

I hyddorna äter man en gång varje dag och om det inte är dåligt väder sover man även i den. Förr i tiden firades Lövhyddohögtiden samtidigt som vinskörden.

Läs mer
Chabad of Stockholm


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

onsdag, oktober 12, 2011

Pinsamt

Välkommen till PinsamtBloggen

Det känns som det är dags för Håkan Juholt att tacka för sig nu. Och folket i valberedningen borde ta sig en stor funderare över hur de skötte sitt uppdrag.

Jag tror, att många inom Socialdemokraterna var glada när Juholt klev fram som en partiledarkandidat. Så glada att de inte gjorde en ordentlig koll av hans förehavanden. Visst måste människor få begå misstag, men lyft själv fram de misstagen när du väljs, eller föreslås som exempelvis partiledare.

Jag tror också att sättet som partiledare väljs inom Socialdemokraterna är en bov i hela det här dramat. Om det istället hade gått till som i de andra partierna, med en öppen process där alla som känner sig manade kliver fram och säger det, hade allakanddater säkerligen utsatts för en ordentlig granskning. Om inte annat så av motståndare inom partiet.

Nu skedde istället rekryteringen bakom stängda dörrar och medlemmarna fick inget veta förrän det hela var så gott som klart.

Det finns helt enkelt mycket att lära av hela den här historien

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet SVT SVT Expressen Expressen Expressen Expressen DN DN SvD SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Olika syn på samma händelse

Välkommen till MotståndsBloggen

I USA högtidlighåller man Columbus upptäckt av Amerika med firandet under Columbus Day. I många spanskatalande länder firar man samtidigt Día de la raza.

Fakta från en av treorna ifjol.

Día de la Raza
Den 12 oktober firar hela Amerika att Christoffer Columbus upptäckte Amerika 1492. I spansktalande länder heter dagen Día de la Raza. Namnet skapades av den spanska ministerna Faustino Rodriguez-San Pedro. Den 12 oktober skulle vara en dag som förenade Spanien och Latinamerika.

Christoffer Columbus seglade västerut från Spanien. Han korsade Atlanten och trodde att han skulle hitta en kortare väg till Indien. Istället landsteg han i Bahamas och hade hittat Amerika.

Idag, två dagar senare är det Urfolkens motståndsdag, Día de la Dignidad y Restistencia de los Pueblos Indígenas. Så här står det att läsa på Mångkulturella almanackans hemsida.

Då européerna anlände till Amerika, den 12 oktober 1492, kom de inte till en obebodd kontinent. Där fanns redan en mängd olika folkslag och riken med egna språk och kulturer. Idag vill många göra denna minnesdag över motståndet mot kolonialismen till en dag med fokus på framtiden – på Moder Jord och på klimaträttvisa.

Idag är det, dessutom, Internationella dagen för begränsning av naturkatastrofer, Civilkuragets dag och Internationella reumatikerdagen.

Läs mer
Latinamerika.nu

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Spaniens nationaldag

Välkommen till Högtidsbloggen

Igår var det vilodag bland firardagar men idag är det dags igen. Texten från en trea ifjol.

Spanien firar sin nationaldag 12 oktober, det är även det spanska skyddshelgonet Pilars helgondag. Kungen och drottningen är med och tittar på de militära paraderna. På spanska heter dagen La Fiesta Nacional de España eller Día de la Hispanidad som kommer från när Christoffer Columbus satte sin fot för första gången i Las Americas år 1492. Columbus var en italiensk upptäcktsresande.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

måndag, oktober 10, 2011

Högtiderna fortsätter

Välkommen till HögtodsBloggen

Den högtidsspäckade texten håller i sig. De två första texterna är skrivna av förra årets treor, som vanligt.

Thanksgiving Kanada
Thanksgiving firas sedan 1957 den andra måndagen i oktober. Man firar i tre dagar. Nästan alla affärer är stängda. Man äter pumpa och kalkon. Man firar att skörden är klar.

Columbus Day
Folket i USA firar Columbus day för att Columbus hittade Amerika 1492. Det är en helgdag som man den andra måndagen i oktober varje år.

1492 seglade Columbus, som föddes i Italien, med de tre skeppen Santa Maria, Niña och Pinta väster ut för att finna sjövägen till Indien, men kom till Amerika istället.

Invandrare från Italien var stolta över sin Columbus och 12 oktober 1866 började de fira sin landsman. 1937 under president Franklin D. Roosevelt utropades 12 oktober till Columbus Day. Sedan 1971 har den firats andra måndagen i oktober varje år.

Idag är det även den av FN instiftade Världsdagen för mental hälsa. Så om du inte har läst Aftonbladets artikelserie om den svenska psykvården kan du alltid börja idag.


Läs mer
WHO Aftonbladet Aftonbladet Expressen TV

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

söndag, oktober 09, 2011

Oj då

Välkommen till BlomBloggen

Den här påsk-, november- eller julkaktusen ska egentligen vara grön, inte så här vinröd. Varför är den inte grön längre?


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Hangul, det koreanska alfabetets dag

Välkommen till HögtidsBloggen Och idag är det Hangul. Så här skrev, som ni säkert redan gissat, en av mina treor ifjol.

Hangul firas den 9 oktober i Sydkorea. Alfabetet uppfanns 1443 av Kung Sejong den store. Från 1945 var Hangul en helgdag i Sydkorea och många människor var lediga från jobet. 1991 togs Hangul bort som helgdag och är nu en minnesdag istället.

Från början skrevs Hangul i rader uppifrån och ner och från höger till vänster. Nu skriver man från vänster till höger, som i Sverige.

Innan Kung Sejong den store uppfann alfabetet på 1400-talet skrev man med kinesiska tecken i Korea.

Bildkälla

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Yom kippur och Kroatiens självständighetsdag

Välkommen till HögtidsBloggen

Som jag skrivit tidigare är det tätt mellan firardagar just nu. Igår var det Yom kippur och Kroatiens självständighetsdag. Båda texterna här nedan skrevs av mina treor ifjol.

Yom kippur är en judisk helg. Det är den viktigaste högtiden för troende judar. Yom kippur infaller tio dagar efter den judiska nyårsdagen. Det man firar är att det är på dagen som Gud förlät det judiska folket för guldkalven. Helgen firas genom att man fastar, ber böner och går på gudstjänst. Under Jom kippur ska man försonas med sina ovänner och be om förlåtelse för de fel och misstag man gjort.


Före 1991 var Kroatien en del av Jugoslavien., då ville Kroatien bli ett eget land. Då blev det krig som höll på i fem år, 100 000 människor dog.

8 oktober firar man sin självständighetsdag, Dan neovisnosti på kroatiska. Då är många lediga.

Läs mer
Chabad of Stockholm

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, oktober 08, 2011

Skäms

Välkommen till SkämsBloggen

Medvetna eller omedvetna fel kring hyresbidrag, idiotiska förslag om tillfälliga medborgarskap och debattavhopp.

Jag tar mig för pannan och skakar på huvudet.

Angående Juholt citerar jag Jonas Gardell
Hade Håkan hetat Mona och haft lite mindre mustasch hade kvällstidningarna redan krävt hans avgång.

Ilmar Reepalu och Morgan Johansson rekommenderar jag att läsa det socialdemokratiska partiprogrammet, speciellt delen om allas lika värde. Om det inte passar finns det ett annat parti de kan ansluta sig till.

Sedan har vi då beslutet att hoppa av partiledardebatten i SVT. På sätt och vis kan jag förstå beslutet men SVT är inte helt ute och cyklar med sin uppdelning. Partierna som sitter i regeringen på ena sidan, partierna som inte sitter i regeringen på den andra. I och med beslutet att hoppa av debatten framstår både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som tramsiga och fega. Dessutom är det väldigt tråkigt att de överlämnar så mycket utrymme till de andra partierna, tråkigt att de ger SD ett större inflytande än de har och tråkigt att de efter så mycket strul väljer att mer eller mindre gömma sig. Efter alla klavertramp borde någon i toppen sagt ”Hörrni, vi måste få tillbaka fokus på politiken, vi måste vara med i partiledardebatten även om vi inte gillar upplägget.

För tillfället har Juholt hjälpt sina motståndare att lägga upp bollen på straffpunkten och sedan lämnat målburen.


Andra bloggar
Martin Moberg Martin Moberg Martin Moberg Högbergs tankar Kent Persson Röda berget Tokmoderaten Mitt i steget Mitt i steget Röda Malmö Jing Thomas Böhlmark Two invandrare

Läs mer
Juholt
SVT SVT SvD SvD SvD DN DN DN DN DN DN DN DN Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen

Partiledardebatten
SVT SVT SvD SvD DN DN DN Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen

Reepalu/Johansson
SVT SvD SvD DN Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Sydsvenskan


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak