lördag, juli 30, 2016

Melodikrysset vecka 30 2016

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och ni andra som hittat hit. Sista krysset för juli månad, fort går det. Idag håller vi tummarna för att någon av Bäckmanchanserna ska gå in.

I cant stop loving you med en av mina favoritartister, Ray Charles.

The Beatles går inte av för hackor de heller, speciellt inte med Yesterday.

Han går ut hårt idag Eldemannen. I drove all night med fantastiska Celine Dion, men det var väl Roy Orbison som gjorde den först?

Ja just ja, Bert Karlsson har ju spelat in en egen version av Hoppa hulle. 1987 tävlade Datner och Kushnir för Israel med den, fast då var titeln Shir Habatlanim.

Mmmm, Glenn Miller med Moonlight serenade, skulle kanske ta och leta fram mina Glenn Millerskivor och spela dem nu i helgen.

Alltså, jag gillar ju faktiskt Sommartider, mycket nostalgi, men Per...

En veteran på Svensktoppen, jo men det kan en allt kalla Ann Louise Hanson för, gillar hennes version av Jag tror på sommaren, den var så väldigt fartig och somrig.

I Dan Anderssons Jungman Jansson nämns Yokohama.

Ah, Madonna, hon är ju för jäkla bra. Living for love är en av hennes bättre nyare låter.

En ung kvinna som ville bli nunna, eller ville hon det? I vilket fall kom musiken från musikalen Sound of music.

Det där var Miss the Mississippi and you med Jerry Lee Lewis och han kallades tydligen för the killer.

Lite Edvard Persson på det då, för nog är det honom jag förknippar låten Jag har bott vid en landsväg med.

Då var dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med och förgyllde denna stund. Nu blire Pop och politik för min del, sedan bröllopsfest. Ta hand om er så sörs vi igen på lördag.

Snabbgenomgången
V 9 Ray
L 1 Yesterday
V 8 Dion
L 2 Karlsson
V 5 Serenade
V12 Miller
L11 Per
L 3 Hanson
V 1 Yokohama
L 4 Madonna
V 7 Nunna
L10 Killer
V 6 Persson

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 23, 2016

Melodikrysset vecka 29 2016

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar. Hoppas veckan varit bra. Själv kan jag inte klaga och nu är jag dessutom tillbaka i Norrköping där värmen är närvarande och tomaterna fortfarande gröna.

Även idag har vi chans på både Py och Bäckman och blir det inte Bäckman kan det minsann bli Stefan eller Demert. Jag håller tummarna.

En härlig svensk sommardag med vad som lät som Di sma undar jårdi och det är väl Göran Ringbom som sjunger i den gruppen.

Mer sommarmusik, Mitt sommarlov som Anita Hegeland brukade sjunga.

Jag gillar verkligen Zara Larsson, att hon står på sig och säger vad hon tycker och tänker. Här sjöng hon Lush life. Men Eldemannen, alldeles nytt var det ju inte, den kom ju förra året.

Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill
jorden vi ärvde och lunden den gröna


Alltså, förstår inte varför Eldemannen envisas med att kalla de här icke-dubbelfrågorna för dubbelfrågor. Nåja, först lite Bellman med Ulla min Ulla följt av musik från filmatiseringen av Astrid Lindgrens Mio min Mio.

Viktoria Tolstoy sjöng Månen tur och retur från filmen Älskar, älskar inte.

Alltså, när svenska dansband ska vsenskifiera utländska sånger, det blir alltid så lökigt. Den här versionen av Love is in the air var inget undantag.

Tja, nog kan en vara salig när en sjunger religiös musik.

Just D slog sig ihop med Thorleifs och framförde Tre gringos. Och så fick vi lite Lennart Palm även denna dag.

Gjord av sten med Veronica Maggio, en av Sveriges bästa artister.

Taubes Här är den sköna sommar, eller Det är krig och politik som har fördärvat vår jord som några kallar den.

Fin musik från Skärgårdsdoktorn av Stefan Nilsson (Mot skärgården). Och Skärgårdsdoktorn utspelade sig i skärgården. Så det så.

Se där, då kan vi lägga det här Melodikrysset till handlingarna för nu är det både löst och inklickat. Tack alla som var med idag. Ta hand om er och smörj in er om ni är ute i solen. Vi sörs igen nästa lördag.

Snabbgenomgången
V 8 Göran
L 1 Sommarlov
L 9 Anita
V 7 Zara
L 2 Änglamark
V11 Ulla
V10 Mio
V14 Viktoria
L13 Air
V12 Salig
L 3 Gringos
V 5 Maggio
L 6 Är
L 4 Den
V 1 Skärgården

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

fredag, juli 22, 2016

Fem år senare

Välkommen till ÅrsdagsBloggen

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik genomförde sina terrordåd i Oslos regeringskvarter och på Utøya där AUF hade läger. Totalt dog 77 personer i dåden, åtta i Oslo och 69 på Utøya.

Innan vi visste vem eller vilka som låg bakom attentaten skrev både KDU:are och Sd:are på både Facebook och Twitter att det självklart var muslimer som var skyldiga. En slöjbärande kvinna blev attackerad av en person som undrade vad hon och hennes folk nu hade ställt till med. En ung kvinna som arbetade i en kiosk fick frågan av sin granne och kund om det var hon som hade bombat i stan. Andra blev spottade på, någon skrev på Twitter En pakistanier går genom Sofienbergparken. Folk på puben på hörnet presterar att ge honom en Hitler-hälsning och ropa otidigheter

När det stod klart att terroristen var en blond norsk högerextremist, då blev det väldigt viktig för SD:arna att en inte skulle göra politik av det som hänt för det vore osmakligt. Inga blonda män blev attackerade i Oslo.

Stine Renate Håheim som överlev Utøya blev intervjuad av CNN och sa då något otroligt vackert. Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen.

Vid minnesgudstjänsten i Oslo domkyrka sa dåvarande statsminister Jens Stoltenber bland annat Vårt svar är mer demokrati, större öppenhet och mer humanitet. VG startade kampanjen Vi holder sammen. Ord och initiativ som hyllades världen över.

Fem år senare, bara fem år senare, är tonläget något helt annat. Vår statsminister och flera av hans partiledarkollegor talar om vikten av svenskhet och svenska värderingar, det blir ett vi och ett dom. Övervakningen ska ökas och möjligheten att komma till Sverige görs svårare, snudd på omöjligt och om du kommer hit har du små möjligheter att få stanna permanent. Hatet mot muslimer har eskalerat, flyktingboenden sätts i brand.

Är det att hålla ihop och visa kärlek?


VF - När Breivik var muslim
SVT - Hatet före och efter Breivik
Ali Esbati - Utøya, fragment
P3 Dokumentär - Utöya, 22 juli 2011

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

torsdag, juli 21, 2016

Säkert tredjeland?

Välkommen till TredjelandsBloggen

Sedan mars i år har EU ett avtal med Turkiet, ett avtal som bland annat går ut på att alla flyktingar som kommer till Grekland från Turkiet ska skickas tillbaka till just Turkiet. Det här har fått kritik från FN; Europarådet och Amnesty International för att strida mot asylrätten. Dessutom har några EU-ledare kritiserat avtalet men ingen från Sverige. Statsminister Stefan Löfven har snarare uttryckt att han är nöjd med det

En annan del av avtalet är en omdiskuterad princip som kallas en för en och betyder att för varje syrisk flykting som skickas tillbaka från Grekland till Turkiet ska EU ta emot en från turkiska flyktingläger. Detta gäller alltså bara flyktingar från Syrien, människor på flykt från andra länder som Sudan, Eritrea och Afghanistan räknas inte med. Den här delen av avtalet förutsätter att EU:s medlemsländer går med på att ta emot flyktingar från turkiska läger. Bland annat har Sverige och Ungern sagt nej till detta. Å andra sidan behöver det inte bli något problem för om ingen syrisk flykting når Grekland behöver således inte EU ta emot någon dito från Turkiet.

När avtalet ingick sågs Turkiet som ett så kallat säkert Tredjeland. Det innebär att personen i fråga har starkare anknytning till Turkiet än till exempelvis Sverige och att Turkiet anses kunna ge skydd till personer som behöver det. Detta anser alltså EU och Sverige stämmer in på Turkiet, ett land som inte tillämpar FN:s flyktingkonvention fullt ut och som i Amnesty Internationals årsrapport kritiseras för att kränka de mänskliga rättigheterna, bland annat genom att inte respektera pressfriheten, mötesfriheten och yttrandefriheten. Och det var redan innan försöket till statskupp förra veckan.

Sedan händelserna i fredags har situationen inte direkt blivit bättre. Över 65 000 människor har blivit gripna eller avstängda från sina arbeten, bland annat 3000 domare, 8000 poliser, 6000 soldater, 3000 dekaner, 21000 lärare, 1 500 tjänstemän på finansdepartementet och nästan 9 000 anställda på inrikesministeriet.

Dessutom 524 privata skolor och 102 andra läroanstalter samt 45 medier stängts. Akademiker får inte längre lämna landet och det talas om att återinföra dödsstraffet. Vad som kommer hända med Erdoğan politiska motståndare kan vi bara spekulera i men några ledtrådar finns i vad som hände med kurderna efter kurdiska partiet HDP:s framgångar i valet förra året. Bildgoogla på den kurdiska staden Sirnak för fler bilder och se hur den ser ut nu.

Kurdiska staden Sirnak efter turkiska arméns bombningar. Bild från Turkey UntoldTwitter.

Som om inte allt detta vore nog meddelar Turkiet idag att landet häver Europakonventionen för mänskliga rättigheter. Det vore minst sagt intressant att veta om EU och Sverige fortfarande anser att Turkiet är ett säkert tredjeland.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 16, 2016

Melodikrysset vecka 28 2016

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och även ni olöjlisar som brukar hitta hit. Det är en lite märklig morgon att vakna till men vi ska väl klara av att lösa dagens kryss ändå. Kanske får vi gehör av Eldemannen idag då det kommer till Py och eller Bäckman.

Kan inte Håkan Hellströms låtar men det går ju inte att missa att det här han när sången kommer igång. Den här låten heter tydligen Din tid kommer.

Låten med Roy Orbison heter In dreams men vi ska ju skriva på svenska och i ental så för oss blir det dröm som ska in i krysset.

Fire in the rain, det är ju en låt med Måns Zelmerlöw, det var den han sjöng i finalen av ESC när han skulle åka bräda och hålla på.

Dansen på Sunnanö börjar Där går en dans på Sunnanö, där dansar Rönnerdahl med lilla Eva Liljebäck på pensionatets bal.

Gillar Bara få va mig själv med Laleh. Ska spela den en massa för mina elever när skolan börjar.

Kennet and the Knutters. Det var inte igår det inte. De sjöng Änglabåge som i original heter Änglahund.

Tänka sig, en opera jag kunde, med hjälp av kryssplanen i och för sig men ändå. För det där var musik från La Boheme.

Den brittiska tv-serien We'll meet again fick föga förvånande det svenska namnet VI möts igen.

Sorry med Beyoncé.

Vart ska du min lilla flicka?

Det Är Andrew Lloyd Webber som skrivit Love changes everything (Kärlek kan förändra allt).

Finns inte så många andra väderstreck att välja på än öster så då skriver vi in det då.

Se där, dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med denna fina lördag. Ta hand om er så sörs vi om en vecka igen.

Snabbgenomgången
L 1 Hellström
V 8 Dröm
V12 Måns
L11 En
L 3 Laleh
V 7 Hund
V 3 La Boheme
V 9 Igen
L 4 Beyonce
L10 Gå
V 5 Lloyd
L 2 Webber
V 6 Öster


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

EFIT 16 juli 2016

Välkommen till FotoBloggen

Det är lördag, det är juli och det är en dag då vi tar Ett foto i timmen.

01 Vaknar till vad som verkar vara en pågående statskupp i Turkiet! Är väl egentligen inte jätteförvånad. Med tanke på läget i det landet är det inte konstigt att det blir någon reaktion men en militärkupp hade jag inte väntat mig. Blir bra för EU och NATO det här...

08 Har varit vaken en liten stund så det är dags för frukost, idag blir det blåbärssoppa och passionsfrukt.

09 Den ömma modern ska sy in en kjol till mig så nu ska här sprättas.

10 Löser Melodikrysset i grupp, det är ju lördag.

11 Sitter i köket med den ömma modern och storahyster och mumsar på vattenmelon.

12 Har gått ner till Storahyster med våffeljärnet vi lånat. Hon sitter och löser korsord, utan musik.

13 Storahyster och faderskapet dricker kaffe och snackar lite skit.

14 Den ömma modern och jag har börjat förbereda grillningen, hunden Fia vill också vara med, hon anser sig inte få fullt så mycket uppmärksamhet som hon borde ha.

15 Den ömma modern grillar lite kyckling.

16 Det har börjat regna så jag tar in stolsdynorna och duken.

17 Första efterrätten, kaffe och vaniljglass. Göttit värre.

18 Det blev varmare igen så vi gick ut, C passar på att lufta lungorna lite.

19 Vi sitter fortfarande ute, vid ett bord som består av en omgjord trampsymaskin.

20 Har traskat ner till storahyster, vi ser på en mer än lovligt löjlig film men ibland är det precis vad en behöver.

21 Är kvar hos systeryster. De har en väääldigt lång soffa.

22 Tittade ut genom fönstret och såg att det var ett underbart ljus därute, när vi reste oss upp såg vi att det var en enorm regnbåge därute. Som vanligt gick den inte att fånga på bild men ni förstår nog ändå.


Det får bli dagens sista bild. Jag menar, hur toppar en den där regnbågen? Titta gärna in hos andra som är med och fotar.



Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

fredag, juli 15, 2016

Ett kärt återseende

Välkommen till BesöksBloggen

Mormor och morfars stuga har alltid betytt väldigt mycket för mig. Under hela min uppväxt har jag tillbringat mycket tid där. Varje sommar sov jag över där några nätter. Ibland i flera omgångar. På trampsymaskinen sydde jag kläder till mina barbiedockor.

Övernattningarna fortsatte när jag var vuxen. Även om jag bara var uppe några dagar såg jag till att få i alla fall en natt i stugan. Annars var det ingen riktig sommar. Ett år fick jag inte till det och det kändes hela året, det var något som saknades.

Sedan mormor gått bort har jag inte varit i stugan, har inte orkat. Min morbror och hans sambo äger den nu, så stugan finns kvar i släkten och de har många gånger sagt att jag är mer än välkommen att hälsa på men jag har inte fixat det. Saknaden av mormor har blivit så påtaglig av bara tanken på att åka dit och hon inte är där.

Men nu har det här. För första gången på sex år har jag varit i stugan och det var verkligen ett kärt återseende. Anledningen till besöket var att vi skulle äta surströmming, jag försöker ju alltid få in några sådana måltider när jag är uppe så då föreslog jag att vi skulle äta i stugan. Kände att det var dags att försöka åka dit och det är jag himla glad för.

Stugan har renoverats och fixats till, något som var välbehövligt och fint blev det. Men mycket var som det brukade. Som lukten. Det luktade mormors stuga, och det gillade jag mest av allt.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

torsdag, juli 14, 2016

Sommar med åska

Välkommen till VäderBloggen

Som ni vet älskar jag åska. På riktigt älskar. Den här sommaren har varit en bra åsksommar så här långt. Det har åskat i Norrköping, det åskade när vi var i Rättvik och det har åskat här hos mina föräldrar.

Idag var det dags igen. Det började med dova muller långt borta och himlen mörknade på rätt ordentligt.

Faderskapet älskar också åska och varje gång det vankas blixtar och dunder sitter han här, på bron (trappen) för att titta på blixtarna och njuter. Idag gjorde jag honom sällskap. Det är en riktigt bra åskskådningsplats. Kuddarna och dynan har den ömma modern sytt.


Ett litet klipp från när åskan började. Det här är ett av de lugnare mullren från dagens föreställning.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Födelsedagskalas

Välkommen till KalasBloggen

Mitt yngsta kusinbarn har fyllt ett år. Tyvärr var vi i Dalarna när födelsedagen inföll men det tog vi igen igår. Ett helt år har denna människa funnits, fantastiskt. Undrar du varför hon viftar med en portugisisk flagga? Jo, mamman är från Portugal och födelsedagsbarnet har redan lärt sig vilka hon ska hålla på i fotboll.

Det finns en liten vovve i familjen också. Nino. En riktig gladskit och så otroligt fin med ettåringen. Det är ju fantastiskt hur väl djur kan känna in att de har med små barn att göra och måste vara försiktiga.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

tisdag, juli 12, 2016

Gästinlägg Att känna sig annorlunda

Välkommen till GästBloggen

Min lillasyster har en funktionsnedsättning som hon fick diagnostiserad först i vuxen ålder. Det här är hennes berättelse.

Under hela mitt liv har jag känt mig annorlunda. Efter ett liv med depressioner från i alla fall tio års ålder och att inte hitta ett arbete som funkar, så fick jag veta att jag troligen har en diagnos som de kallade " icke verbala svårigheter". Detta ändrades till kognitiv funktionsnedsättning.

Vad betyder då detta?

För det första: jag kommer aldrig kunna jobba mer än 50% för min hjärna jobbar 100% under den tiden. Det automatiska tänkandet som andra personer har då det kommer till att exempelvis städa och diska har inte jag. Jag måste tänka allt detta manuellt och det tar energi.

Ju mindre detaljer jag sätts att göra desto svårare blir det för mig. Systematiskt tänkandet funkar inte och jag har bland annat märkt att treåringar är bättre på att lägga pussel än jag är. Det är så pass jobbigt att exempelvis hänga upp en tröja på en galge att jag hellre tar en promenad på tre timmar.

Jag jobbar nu på en ridskola 50%. När jag kommer hem äter jag lunch sen sover jag två till tre timmar. Ja, du läste hörde rätt. Min funktionsnedsättning gör att jag har ett stort sömnbehov. Minimum är 8 timmar per natt, oftast tio, helst tolv timmar. När jag inte sover mina timmar och jag blir för trött så skadas jag på ett eller annat sätt.

I mitt försök att jobba i alla fall 75% var jag med och tog in ridskolehästarna. När jag fick tag i en häst som inte kunde gå in i sin spilta för att en annan häst var där så stod jag kvar med henne istället för att släppa henne och ta ut hästen som stod i hennes spilta. Resultatet blev att medan vi stod och väntade på att någon annan skulle ta ut hästen i hennes spilta så blev hon less och drog in mig i en tom spilta. Jag flög in i väggen, strax under krubban. Jag fick en mindre hjärnskakning, blå ögon som såg ut som glasögon och en rejäl svullnad i pannan och blev sjukskriven i två veckor.

Efter det så testade jag att jobba till två en gång i veckan under lite mer än ett år. Till slut fick jag lov att inse mina begränsningar.

Om jag ska tvätta någon annan dag än lördag så klarar jag inte av att jobba dagen eller veckan efter. Jag behöver få tillfälle att vila dagen efter jag har tvättat.

Jag är väldigt rutinbunden. Om rutinerna ska ändras så behöver jag veta det helst en vecka i förväg. Det kan ibland fungera att jag får veta samma morgon, men inte om det är större ändringar. Om jag inte får den informationen så blir det så rörigt i mitt huvud att jag blir trött. När jag blir trött upplevs jag bossig och väldigt kontrollerande. Detta kan beroende på hur mycket av rutinen/erna som ändras hålla i sig minst en vecka. Att jag verkar bossig beror på att jag inte har energi till att formulera mig så det blir automatiskt korta kommandon oavsett om det är ett påstående eller en fråga.

På mitt arbete så funkar det nu bra då mina kolleger har förstått vad som händer om jag inte får information om ändrade rutiner och gör vad de kan för att inte störa mig och mina rutiner. De här lärt sig att genom att inte pressa eller stressa mig så funkar jag mycket bättre än om de skulle göra det.

Min vardag ser ut så här:
05:20 Kliver upp
05:50 Tar mig på jobbet.
07:00-11:00 Jobbar
11:15-13:00 Tar mig hem. (cyklar, åker buss eller bil)
13:00-14:00 Äter lunch. (kan bli tidigare)
14:00-17:15 Sover.
17:15-20:00 Vaken.
20:00-21:00 Lägger mig för natten.

Onsdagar sover jag oftast inte då jag inte är hemma före 15 och jag behöver minst två timmars sömn. Istället lägger jag mig tidigare.

I allt det här är mamma och pappa en stor hjälp. Jag har väldigt svårt att hålla ordning hemma själv så en städerska kommer en gång i veckan och när det blir för rörigt i alla fall så kommer mamma och hjälper mig. Pappa ställer upp med att bland annat hämta mig från jobbet de dagar jag inte orkar ta mig hem med buss eller cykel.

Jag och mamma har tillsammans kommit fram till att jag ska ha så lite saker som möjligt, exempelvis när det gäller porslin, det blir för mycket att hålla ordning på annars. Vi har även kommit fram till en lösning av min garderob så att det ska bli lättare för mig att ta ut kläder därifrån och även lägga in efter tvätt.

Jag är 35 år gammal. Jag har ett arbete på 50% och en sjukpension på 50%. Om jag haft möjlighet att leva ett normalt liv så skulle jag göra det. Det skulle vara så skönt att kunna jobba 100%, sova endast på nätterna och hitta på saker utan att först se till att jag har en eller fler dagar efteråt att vila upp mig på innan jag jobbar.

I nuläget har jag slutat med älgjakten för att det inte gick att få ihop med jobbet. Orken finns inte för båda.

Detta är min verklighet, inget som jag har valt för att jag är lat eller liknande. Döm inte personen innan ni lärt känna den.



Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 09, 2016

Melodikrysset vecka 27 2016

Välkommen till KryssBloggen

Godmorgon löjlisar och andra krysslösare. Idag kryssar jag från ett Rättvik i strålande sol. Ikväll blir det Malena Ernman på Dalhalla för tredje året i rad.

Vad har ni för planer denna helg?

Åh, vilken maffig början i krysset idag. Mäktiga Anthem från från Chess. Den måste ju vara skriven speciellt till Tommy Körberg.

Fjäriln vingad syns på Haga utspelar sig på Haga.

I början av Lasse Dahlquists Oh boy, oh boy, oh boy (Engelska flottan) nämns Vinga.

Mmm, början av Alla vi barn i Bullerbyn. Så fort jag hör signaturen tänker jag sommar.

Nytt med Lena Ph, Jag är ingen älskling.

Stop in the name of love., så vi skriver in stopp på lodrätt två.

Det var Niklas Strömstedt som gjorde det svenska originalet av Sista morgonen. Miriam Bryants version, One last time är riktigt maffig tycker jag.

Kompositören John Philip Sousa var från USA, musiken vi fick höra heter Stars and stripes forever.

Mer musik av The Supremes i dagens kryss men nu var det Phil Collins som sjöng You can't Hurry love.

Signaturen hörde ihop med Rapport.

I Kris Kristoffersons original hette låten Jody and the kid, när Alf Robertsson sjöng den på svenska blev titeln Lasse och Marie.

Gonna build a mountain fick den svenska titeln Bygga upp ett stort berg, det är väl Jan Malmsjö som brukar sjunga den om jag inte missminner mig.

Min soldat med Ulla Billquist.

Då var även dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med idag trots semestrar och vackert väder. Ta hand om er så sörs vi igen om en vecka. Nu ska vi dra och köpa träskor. Eller i alla fall titta.

Snabbgenomgången
V10 Anthem
L11 Haga
V13 Vinga
V15 Alla
L13 Vi
V12 Lena
V 9 Ph
L 2 Stopp
L 1 Bryant
V 4 Strömstedt
L 4 Sousa
V 6 USA
V 7 Rapport
L 5 Marie
L 3 Stort
V14 Ulla


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

måndag, juli 04, 2016

EFIT 4 juli 2016

Välkommen till FotoBloggen

Ibland är tiden mellan fotodagarna kort så idag får ni hänga på igen på hur min dag ser ut, med bilder och allt.

Kl. 04 Vaknade för att gå på toan (jätteintressant, eller hur) och försökte fota det fantastiska ljuset som sken, lyckades nästan. Jo, stupröret ser ut så där, i alla fall genom mina gamla fönster.

Kl. 07 Slänger sopor, som tydligen ska hämtas idag.

Kl. 08 Gör ett nytt försök att ställa upp sängen men får inte upp den tillräckligt högt, benen tar i. Kan inte göra klart i rummet innan sängen är vänd men vill inte ha kortare ben heller. Dagens i-landsproblem.

Kl. 09 Beställer tågbiljetter för helgens resa till Rättvik. Det blir tredje året i rad som Den ömma modern och jag ser Malena Ernman på Dalhalla.

Kl. 10 Bokar tvättid, ar mycket att tvätta så jag har tur att det är många lediga tider.

Kl. 11 Nu tänker jag inte plantera om tomatplantorna något mer. Inser att det var en himla tur att över hälften av de plantor jag hade från början inte klarade sig.

Kl. 12 Fruktar lite mellanmål.

Kl. 13 Stod och sorterade tvätt men glömde att fota.

Kl. 14 Plötsligt öppnade sig himmelens portar för både regn och hagel och tre härliga knastersmällar blev det minsann.

Kl. 15 Skickar biljetterna till Dalhalla till Storahyster så hon kan skriva ut dem åt oss.

Kl. 16 Ser ett avsnitt av Fraiser, har börjat se serien från början.

Kl. 17 Hade tur och kunde tjuvstarta tvätten lite.

Kl. 18 Har väldigt fina vänner. S hörde av sig och undrade om de skulle komma och vända sängen åt mig så nu är det gjort. Så tacksam!

Kl. 19 Hänger lite kläder på torkning.

Kl. 20 Skulle gå till tvättstugan men så kom det några ordentliga knallar igen, så tvättstugan fick vänta.

Kl. 21 Dammsuger mattan som jag har på balkongen. Kan ju säga som så att det här kommer ta sin lilla tid.

Kl. 22 Bästa K ringde!


Det blev sista bilden för den här gången. Kika gärna in hos de andra som fotar sin dag idag.




Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 02, 2016

Melodikrysset vecka 26 2016

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar! Det är verkar bli en regnig dag här i Norrköping, tycker synd om alla de som är på Bråvalla. Men vi kan ju lösa dagens Melodikryss trots regnet och så får vi hoppas att någon av Py-chanserna går in.

Då kör vi igång dagens kryss med It just happens av Roxette som ju består av Marie Fredriksson och Per Gessle.

Riala är en tätort i Uppland så jag gissar att det var den platsen Ernst Rolf sjöng om.

Signaturmelodin till Mash. De som kom dit behövde ofta genomgå en operation.

Kameleont med Electric banana band som de tävlade med i Melodifestivalen 2006, året Carola vann med Evighet.

Instrumentet som spelas i låten från Den tredje mannen är en cittra.

Den glade bagarn i San Remo stad heter enligt Evert Taube Florindo.

Mer elektricitet i dagens kryss. Electric light orchestra brukar förkortas ELO, låten heter Livin' thing.

Undrar om Eldemannen skulle våga spela någon annan av Eddie Meduzas låtar än Evert i krysset.

Det var ju Kenneth och Ted Gärdestad som skrev Oh, vilken härlig dag.

På svenska heter Ser du stjärnan i det blå, Ser du stjärnan i det blå.

I original heter låten Smile och i direktöversättning blir det le.

Dansbandet heter Larz Kristerz, med zäta.

Då var dagens kryss löst och inklickat. Tack till alla er som var med idag, ta hand om er så sörs vi igen om en vecka. Nu ska jag lyssna på säsongspremiären av Pop och Politik.


Snabbgenomgången
V 1 Fredriksson
V12 Per
L 3 Riala
V 5 Operation
L 2 Electric
V 6 Cittra
L 1 Florindo
L10 ELO
V10 Eddie
V 7 Ted
L11 Ser
L 8 Du
V 9 Le
L 9 Larz
L 4 Kristerz


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak