Sidor

måndag, november 28, 2005

Saffransbiscotti

1,5 pkt saffran (0,75 g)
75 g smör
2 ägg
1 nypa salt
2 dl socker
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hackade hasselnötter eller mandel (brukar ta betydligt mindre men det här är vad som stod i receptet)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret med saffran i en kastrul, strö över lite socker. Låt svalna något.

Blanda mjöl och bakpulver och blanda med övriga ingredienser i kastrullen.

Arbeta ihop till en deg och forma 4 avlånga rullar. Lägg dem på en plåt och strö lite mjöl över dem.

Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm tjocka bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20- 30 minuter.

1 kommentar:

  1. Tack för den. Skall prova den, utan ägg så klart. Hoppas att få receptet till ostkakan lika organiserad och förståerlig i framtiden.

    SvaraRadera

Välkommen!
Kul att du hittade just hit.
Lämna gärna en kommentar.
Testa att hoppa över att bevisa att du inte är en robot, kommentaren brukar komma in ändå.