1,5 pkt saffran (0,75 g)
75 g smör
2 ägg
1 nypa salt
2 dl socker
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hackade hasselnötter eller mandel (brukar ta betydligt mindre men det här är vad som stod i receptet)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret med saffran i en kastrul, strö över lite socker. Låt svalna något.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda med övriga ingredienser i kastrullen.
Arbeta ihop till en deg och forma 4 avlånga rullar. Lägg dem på en plåt och strö lite mjöl över dem.
Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm tjocka bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20- 30 minuter.
Tack för den. Skall prova den, utan ägg så klart. Hoppas att få receptet till ostkakan lika organiserad och förståerlig i framtiden.
SvaraRadera