söndag, augusti 21, 2011

Sommartips

Välkommen till SommarBloggen.

Sommaren börjar så sakteliga övergå till höst ochi och med Leif G W Perssons sommarprat tog sommaren slut på radion idag. Om du inte har lyssnat på årets sommarpratare kommer här helt obett mina favoriter.

Insåg när jag var klar att det här blev ett långt inlägg. Ett väldigt långt inlägg. Sårry.

Mark Levengood
Ett program med positiv känsla. Mark pratar bland annat om barnomen, ärvda hus och kulturkrockar med brevvänner. Bjuder dessutom på citat som

Klaga ej över mörkret, dra ut huvudet ur röven istället samt Det ammas inte längre i väderstreck.

Lyssna här

Läs mer
Expressen Aftonbladet GP Sommar i P1


Clara Lidström (Underbara Clara)
Bloggaren och radioprataren Clara Lidström pratar bland annat om det provocerande med en ung kvinna som älskar att baka, klä sig i femtiotalsinspirerande kläder, och vara kristen men även om att i unga år förlora en förälder.

Att gå omkring i för trånga, blöta byxor kommer bara resultera i att du måste köpa hem riktigt mycket krämig yoghurt.

Lyssna här

Läs mer
SvD SVT SVT GP Sommar i P1


Jason Diakité (Timbuktu)
Det har skrivits mycket om Jason Diakité den här sommaren. Han har sommarpratat, varit med i Allsång på Skansen och så har han tydligen varit med på en dödslista hos den där skytten i Malmö.

I sitt sommarprogram pratar Jason bland annat om annat resor han har gjort, rotlöshet och Obamas betydelse.

Det är nog det som är det gudomliga i allt, att liv vill leva.

Lyssna här

Läs mer
Aftonbladet Expressen GP Sommar i P1


Maria Wetterstrand
Maria Wetterstrands sommarprogram får du höra om att uppfattas som arg, livet som politiker, bevakad av media och grannar och en hel del annat.

Men det är å andra sidan inte straffmetoder som lärarna har gått i flera år på universitetet för att lära sig.

Lyssna här

Läs mer
GP Sommar i P1


Henke Larsson
Föga förvånande pratar Henke Larsson en hel del som sin fotbollskarriär men även om sorgen över broderns öde och medias jakt på läsare. Ett väldigt gripande program.

Ni kapade vår sorg, ni pissade i våra sår, ni kapitaliserade på vårt lidande.

Hamnar du utanför det sociala systemet är dörrarna tillbaka svåra att forcera. Det tar för lång tid att ta sig tillbaka till samhället. De, missbrukarna, har inte kraften att resa sig. Eller är det kanske så systemet sollar bort de som inte är värda att satsa på. De som tappat kraften. Något borde finnas även för de, längst ner på botten.

Lyssna här

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Expressen GP Sommar i P1


Sven Nylander
Sven Nylander pratar till allra största delen om kokainskandalen 2006 men även en del om hur han gått vidare.

Det gör så fruktansvärt ont när jag nu säger att jag ljugit för henne och mina barn och jag känner hur jag krymper ihop och bli liten. Så fruktansvärt jävla liten.

Lyssna här

Läs mer
SVT Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen DN SvD GP Sommar i P1


Jonas Jonasson
Vi får bland annat höra om morbror Hans försök att stötta den aspirerande författaren, författardrömmar och avslöjande om rollbesättningen när Hundraåringen ska bli film.

Räknar vi baklänges förstår vi att Ester aldrig släppte morfar innanför särken för så vitt det inte var midsommarafton.

Lyssna här

Läs mer
Expressen Expressen SvD Aftonbladet DN GPGP


Pia Sundhage
Tror att många lärare skulle vinna på att lyssna på Pia Sundhages sommarprogram. Hon berättar om sin tränarfilosofi, att ha ömsesidig respekt och tillit, att få ut det bästa av alla och låta alla utvecklas. Vi får även höra om uppväxten i ett tillåtande hem och framför allt, upplevelsen av fotbolls VM.

Tillit är inget jag kan rita upp eller besluta om, det får man genom engagemang och intresse.

Lyssna här

Läs mer
Aftonbladet Expressen Expressen SvD GP


Olof Wretling
Om du inte gillar Vaya Con Dios Nah Neh Nah kan du tacka din lyckliga stjärna att musiken är förkortad i podversionerna av Sommar i P1. Jag lämnar det så. Wretlings program handlar om männen i hans liv, morfar Alfons Lindgren, lillebror Måns, pappa Lars Erik och höjdhopparkollegan André.

Vet du inte vem Olof Wretling är? Han är med i Klungan där han bland annat gör nycircusartisten Katla och Shanti Roney. Han ligger även bakom det underbara progrtammet Dafo.

Jag lyssnar inte, istället fingrar jag på en ny finne som satt sig precis på nerven mellan överläppen och näsan. När jag klämmer försiktigt på den så domnar stora stora delar av ansiktet. Jag tänker att det kanske var så här kineserna uppfann akupunkturen.

Lyssna här

Läs mer
Expressen GP


Helena Bergström
Helena Bergströms sommarprogram handlar om henne själv, hennes första skådespelarinsatser, året i USA och en mycket annat. Det här programmet har jag fått lyssna på i omgångar, störde mig på att hon pratade så teatraliskt. Men det är värt att lyssna på programmet ändå. Dessutom blir det teatraliska mindre ju längre programmet håller på.

Jag är så stolt över mina döttrar. Tänk vad ni kan formulera er.

Lyssna här

Läs mer
DN Expressen GP


Patrik Sjöberg
Ett vasst program om reaktioner på boken, kokain och media. Tyvärr mycket musik så podversionen är bara drygt 30 minuter långt.

Tveksamheten till att kolla belastningsregistret handlar alltså inte om pedofili, utan rädslan att bli avslöjad som rattfyllo. Jag är ledsen, men då kanske man får omvärdera lite, och skita i den där vinflaskan kvällen innan laget ska till tävling.

Lyssna här

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen DN SvD GP


Cecilia Forss
Det börjar jobbigt med berättelsen om Den Store skådespelaren som hånglar upp en trettonårig Cecilia, som tragiskt nog redan lärt sig att det inte var någon idé att berätta för någon om vad som hänt, för ingen skulle tro henne. Men vi får även höra om vikten att tro på sig själv, hur man kan prata med bord, och jantelagen.

Det känns skönt att ha en ekonomiskt vakande ande över mig, det borde alla ha.

Lyssna här

Läs mer
Aftonbladet Expressen GP


Johan Wester
Först deklarerar Johan att han är en helt vanlig 43 åring men hur många 43-åringar känner du som prata med Michael Palin eller åkt Vasaloppet och samtidigt spelat rollen av en smått

Min undersökning kom aldrig in i någon erkänd vetenskapstidning men ända sedan dess betraktar jag alltid SAABägare som mer sadistiska än Volvoägare. Ja, vilket ju stämmer med hur det är idag.

Lyssna här

Läs mer
HD GP


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Channal sa...

Hej! Vart jobbar du nu? Imorgon startar höstterminen!! Idag har det varit sommar!
Håller med, många bra spännande pratade! Jag gillade även Nanne Grönwall! En som fascinerade mig som jag inte kände till innan var Beate Grimsrud! Läste hennes bok o självbiografi... Vilket liv o hur hon kan leva med schizofreni o göra radio!! Läs boken "En dåre fri"
Kram o natti natti!

Vonkis sa...

Channal
Ja nu börjar det på allvar med elever och allt.
Nanne lyssnade jag inte på, har lite svårt för henne. Beate Grimsrud ska jag absolut ta och lyssna på, hon lät som en spännande person.

Cecilia N sa...

Nanne berättar om en barndom à la maskrosbarn. Jag kan inte fatta att sociala lät henne bo kvar i den miljön.
Men hon gjorde det på ett sätt som att det var en "normal" uppväxt. Och för henne var det ju det då.

Klimakteriehäxan sa...

Oj en sån flitig lyssnare du har varit! Själv har jag lite tröttnat på Sommar. Hörde Sven Nylander, den enda jag stannade kvar hos från start till mål. Och han hade ju några häckar att ta sig över ...