torsdag, december 20, 2012

En vanlig dag

Välkommen till DagBloggen

Idag var jag åter till jobbet efter att magsjukan hållit mig hemma tre dagar.

De här tre sjukdagarna kunde inte ha kommit vid en så mycket sämre tidpunkt än sista arbetsveckan men vad göra.

Så här såg i vilket fall min dag ut.

Kommer till jobbet strax innan halvåtta. Går mellan vårt hemklassrum och vår provisoriska kemisal för att förbereda det som förberedas kan. Vi har arbetat med NTA-lådan Kemiska försök och skulle ha gjort de sista uppdragen i måndags och tisdags.

När de första eleverna kommer rusar de in i klassrummet och jag får många långa varma kramar. En underbar känsla.

Första lektionen börjar, ser på utvalda avsnitt av Sunes jul med två tredjedelar av klassen. Strax innan lektionen var slut fick jag ett samtal på interntelefonen. De som skulle hämta NTA-lådan hade kommit! jag som trodde att de skulle komma på eftermiddagen! Det blev till att gå till det andra klassrummet och plocka ihop alla grejerna medan tre (3!) flyttkarlar stod och tittade på.

Andra lektionen skulle vi ha haft kemi... Nu blev det kemi ändå men utan några kemikalier. Istället fick jag berätta om försöket vi hade kvar att göra och vi jämförde gruppernas resultat från de tidigare försöken,

Så var det dags för lunch. Eftersom det skulle vara dagen-efterjultallrik-vad-köketbjuder och det därmed skulle finnas kokt potatis hade jag inte tagit med mig någon egen mat som passade min nyss magsjuka mage (kokt potatis).

Synd för mig då att det var igår det serverades dagen-efterjultallrik-vad-köketbjuder. Idag fick vi risgrynsgröt. Inte alls vad min mage behöver. Så det blev ingen lunch.

Lektionen efter lunch fortsatte i kemins tecken. Eleverna fick gissa vilken beskrivning som hörde till vilken burk (de har fått fem burkar med olika vita pulver i. Varje pulver har de sedan testat på olika sätt) samt läsa faktablad om de fem ämnen som fanns i burkarna. Dessutom skulle de göra var sin framsida till kemiarbetet och sätta ihop alla papper till ett häfte. Mitt i allt kom en vikarie och undrade vad hon skulle göra med den andra klassen när de skulle ha haft musik (hen hade blivit tillsagd att fråga mig, inte läraren som har den andra klassen...).

När det väl var klart (efter miljarder frågor om vilken ordning pappren skulle ligga i, hur de skulle sättas fast, vad de skulle rita på framsidan etc.) Var det äntligen dags för vårt klassmys. Eleverna hade med sig ficka och fick välja mellan att rita julkort, måla klart en jultomte de börjat med eller spela schack. Alla valde schack, är rätt nöjd med att jag anmälde dem till Schackfyran.

Sedan var dagen slut och eleverna gick hem.

Då var det dags för mig att maila läraren som ska ha klassen efter jul för att bestämma tid när vi ska träffas för överlämnade. Vi skulle ha träffats i tisdags men då var vi sjuka båda två. Jag skulle även skriva ut omdömena, försättsblad och rektorsbrev till mina elever. Tror ni att det skedde problemfritt? Inte då. Innan jag hunnit skriva ut det första omdömet (på åtta sidor) såg jag att idrottsläraren inte skrivit något. Försökte få tag på rektorn men hon hade gått. Fick istället tag på min lagledare och vi kom överens att jag skulle skriva en liten text om att de individuella omdömet i idrott kommer i början av nästa termin. Skriva,kopiera, klistra in. I 20 excel-dokument.

Sedan skriva ut allt i skrivaren uppe i personalrummet, plocka ihop det jag hann i klassrummet för att sedan skynda till skrivaren, plocka hem utskrifterna och kuvert, springa till bussen och göra klart med omdömena hemma.

Vad tror ni hände då?

När jag kommer till skrivaren han självklart pappret tagit slut när hälften av utskrifterna återstod. Så vad göra förutom att fylla på papper och vika in omdömena på jobbet, bussen hem missade jag och det går bara en i timmen.

Men, nu är jag hemma och det enda jag har att göra nu är att städa, packa, gå ut med soporna och fixa matsäcken jag ska ha på bussen imorgon. För imorgon åker jag till päronen direkt efter jobbet, utan att passera lägenheten.

Så, idag har som varje dag i skolan varit en unik dag, samtidigt som det varit en helt vanlig dag.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: