lördag, september 06, 2014

Stödgala för kristna i Irak och Syrien

Välkommen till StödBloggen

I söndags var det en gala till stöd för kristna i Irak och Syrien. Arrangemanget hölls utanför Borgen här i Norrköping.

Det var tal av präster från Svenska kyrkan och Syrisk ortodoxa kyrkan och av politiker. Och så var det sång. Tyvärr har jag inte namnet på alla som sjöng för oss men det mesta var himla bra. Dagens stora dragplåster var så klart Carola men det var flera andra som också var bra. Bland andra den här killen.

Nu är det inte bara kristna som förföljs och dödas av IS/ISIS i Irak och Syrien. IS/ISIS är sunnimuslimer och de dödar alla som inte lever upp till deras skruvade tolkning av vad islam innebär. Människor dödas och fördrivs från sina hem för att de inte har den rätta tron. Kvinnor och barn kidnappas, säljs som fruar och våldtas. Det pågår ett folkmord inför våra ögon men omvärlden står i stort sett bara och tittar på.

Jag önskar att världssamfunden ordnade med skyddszoner för alla yazidier, assyrier, shabaker, kristna och alla andra som flyr från IS/ISIS. Jag önskar att vi gav humanitär hjälp till de som tvingats bort och jag önskar att vi gav de som måste lämna sina hem en fristad här i Sverige.

------
Nu verkar det som att det börjar hända grejer. TV4-Gruppen, UNICEF, UNHCR, Rädda Barnen och Röda Korset har startar insamlingen Människor på flykt i Irak.


Dokumentären Isis offer.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: