fredag, juli 30, 2021

Upp och ner

Välkommen till OSBloggen

Jag har aldrig följt ett olympiskt spel så lite som årets upplaga från Tokyo. Det är knappt jag har koll på när det är svenskar som tävlar, i vanliga fall har jag ett dokument på datorn där det står svenskt deltagande för varje dag och tid, samt andra tävlingar/matcher som kan vara intressanta att följa. 

Fotbollslandslagets inledande match mot USA snubblade jag över för att jag hade P4 på när jag körde till Linköping. Samma har det varit de gånger jag hört herrarnas landslag i handboll spela (vilket de inte alls har gjort bra). 

Men igår såg jag faktiskt att handbollsherrarna skulle spela gruppmatch mot Egypten på förmiddagen och att fotbollsdamerna hade kvartsfinal mot Japan runt lunch. Så jag satte på radion för att lyssna på radiosportens referat. Tyvärr har jag bara läst och hört dåliga omdömen från Discoverys sändningar så de håller jag mig ifrån.

Det var med sorg jag lyssnade till handbollsmatchen mellan Sverige och Egypten. Sverige låg under från start och till slut blev det en förlust på 5 mål. Att det ska vara så svårt för Sveriges handbollslandslag att vara bra samtidigt, damerna verkar nämligen prickat in formen lite bättre till det här mästerskapet.

På tal om damer. Kvartsfinalen i fotbollsturneringen mellan Japan och Sverige bjöd både på glädje, oro och så glädje igen. Tänk så roligt om Sverige faktiskt skulle ta sig till final i år! Väl där kan, som man säger, allt hända. Nog vore det Sveriges bästa fotbollslandslag väl värt att ta sig hela vägen.

5 kommentarer:

Versch sa...

Själv har jag noll koll på OS och det mesta inom idrottens värld. Blir påmind om det ibland då mannen kanske vill se eller ta reda på vissa resultat. Självklart glädjs jag ändå av goda resultat för de idrottare som tävlar för Sverige.
I vår by uppmärksammas framförallt Fanny Roos som har sina rötter härifrån, hon har tydligen gått vidare till final.

Vonkis sa...

Versch
Fanny Roos slog till med en jättestöt (kula) och tog sig till final på första stöten :-)

Versch sa...

Ja jag har förstått att hon är riktigt duktig. :)

Anni sa...

Och idag förlorade handbollsdamerna sin match på ett ganska onödigt sätt. Även om matchen inte betydde något kunde de ha spelat bättre, tycker jag.

Fotbollstjejerna är fantastiska!

Vonkis sa...

Anni
gud så onödig förlust. Det verkade vara på gång i slutet av första halvleken men sedan lät det som att spelet havererade totalt.

Undrar hur många flickor som kommer heta Fridolina om något åt.