lördag, september 14, 2024

Melodikrysset vecka 37 2024

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar. Ja men då var vi här igen då. Ytterligare en vecka har gått och vilken vecka det varit. Men nu är så gott som alla utvecklingssamtal genomförda så jag kan ta tag i mina egna studier ordentligt. Och imorgon drar teatersäsongen igång, då ska S och jag se Beetlejuice på Östgötateatern här i stan.

GES gråter aldrig på en lördag. Hur gör de då?

Tänk så många danser som ansetts vara moraliskt förkastliga. I det här fallet jitterbugen. När jag gick på mellanstadiet fick vi lära oss dansa på skoltid. Hela mellanstadiet några timmar foxtrot, valls, hambo och allt vad det var en dag varannan vecka. Våga stuffa var namnet på träffarna. Tänk att tid fanns till det. I vilket fall. Det här var så uppskattat att manen som kom och undervisade oss drog igång Våga stuffa på kvällstid för elever i hela rektorsområdet (fyra skolor). Det abonnerades bussar och allt. Det här var samtidigt som lambada spelads över allt så vi skulle självklart få lära oss att dansa just lambada. Men se det fanns det föräldrar som inte gillade. Det var moraliskt förkastligt att vi skulle dansa den snuskiga dansen! Tack och lov struntade Stig högaktningsfullt i det och lärde oss dansa lambada.

Det var dagens återblick.

John Legend sjunger All of me, tillägnad frun Bhrissy Teigan, släppt för elva år sedan.

Undrar så hur det gick till när A little bit more blev Vår kärleks vin. Det var Dr Hook som låg bakom originalet.

Att den svenska operasångerskan är Malena Ernman kunde jag men att operan heter Hoffmanns äventyr fick jag ta reda på i kommentarerna.

Det går INTE att höra Tom Paxtons I give you the morning, eller egentligen Fred Åkerström och Jag ger dig min morgon utan att tänka på Torsk på Tallinn. Det går inte.

Sångvals, det var ett nytt begrepp för min del. Sångvalsen Ingmar Nordströms spelar, utan sång, heter Violer till mor på svenska.

Östen med rösten Warnerbring med 15 minuter från Eslöv. Originalet heter Twenty four hours from Tulsa. Om jag inte missminer mig var det Östen med Rösten som inspirerade till namnet Östen med resten.

Ingen kan sjunga At last som Etta James. Då spelar det ingen roll att de sjunger den på spanska, som en duett och i dansbandsversion.

2012 kom Patrik Isaksson och Christian Brøns trea i Dansk melodi grand prix med Venter. Och så var initialerna tillbaka. Varför inte spela musik från Berättelsen om Pi istället?

Så blev det lite musik från Indien och Bollywood på det.

En ung Benjamin Ingrosso med Jag är en astronaut, som följde i morbror Linus Wahlgrens spår med den låten. I rymden kan ingen höra dig skrika. Men det kan också hända att du stöter på ett tefat där ute. Grattis på födelsedagen Benjamin.

Med det är dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med idag. Ta hand om er så sörs vi igen om en vecka.

snabbgenomgången
V14 GES
L 1 Jitterbug
V 1 John Legend
L 5 Dr
L 2 Hoffmanns
V10 Malena
L 4 Ernman
L 3 Ger
V 8 Mor
L 7 Tulsa
L 9 Rösten
V12 At
L13 PI
V15 Indien
V11 Benjamin
V 6 Tefat

Ett foto i timmen lördag 14 september 2024

Välkommen till FotoBloggen

Det är ett foto i timmen idag. Vi får se hur min dag utvecklar sig men här är den i alla fall.

Kl. 06. Ja jägarns, jag ska ju tvätta idag så jag behöver tömma tvättpåsen på den rena tvätten först. God morgon.

Kl. 07. Det var ett tag sedan men här är den, efit-disken. Ja, jag hatar att diska bestick och nej, du behöver inte påpeka att nu måste jag fiska väldigt mycket bestick.

Kl. 08. Jag trodde nektarinsäsongen var över för den här gången men så kom jag över en låda finfina nektariner på Ica här om dagen, så det blir en god nektaringrötfrukost denna septembermorgon.

Kl. 09. Tar en sväng till tvättstugan för att hänga tvätt och sätta igång nästa maskin.

Kl. 10. Det är lördag.

Kl. 11. Tittar på trall till vårt mest pågående projekt på lotten.

Kl. 12. Förbereder för några timmar på lotten.

Kl. 13. Är på lotten och mäter det som ska bli sidor i vårt lilla pallkragetorg.

Kl. 14. Efter en sväng till Biltema för inköp av träolja och markduk har vi kommit till Byggmax för inköp av trall.

Kl. 15. Till slut så hade vi mätt, räknat, kontrollräknat och kontrollräknat en gång till för att våga såga trallen

Kl. 16. Tillbaka på lotten insåg vi att vi inte skulle hinna sätta ihop kanterna så jag tog tag i gräsklippningen, som var väldigt välbehövligt.

Kl. 17. När batterierna till gräsklipparen tog slut fick kantsaxen göra jobbet. Älskar kantsaxen.

Kl. 18. Oljar in pallkragar. Hann tre av sex kragar.

Kl. 19. Handlar i butiken som är som miljömedvetna att de inte säljer surströmming men gärna säljer odlad lax, som föds upp på foder gjord av strömming som dammsugits upp från Östersjön.

Kl. 20. Ska hoppa in i duschen. Sedan blir det premiär för den här hårhanduken, om jag klurar ut hur den ska sitta på huvudet men det löser sig väl

Nu är jag trött som en duk så det får bli det sista fotot för den här gången. Andra som är med och fotar sin dag hittar du här.

lördag, september 07, 2024

Melodikrysset vecka 36 2024

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar. Den här helgen är det Östgötadagarna här (surprise) Östergötland men jag missar det den här gången. Det har varit fullt upp den här veckan med utvecklingssamtal och så har min utbildning till hemkunskapslärare börjat så planerna för helgen består av lördag på lotten med stadgegrupp och fix med odlingstorg (vi ska fixa en yta där vi ska ställa ut fem pallkragar) och söndag med tvätt och inläsning inför hemtenta.

Ja men då är krysset igång då med Jerry Lee Lewis och Great balls of fire.

George Bizets Carmen är faktiskt en opera jag kan, och tänk att jag visste namnet på kompositören den här gången. Det tackar jag alla år med Melodikrysset för.

Ibland blir en direktöversättning från engelska till svenska rätt bra, som när Elvis Are you lonesome tonight blev är du ensam ikväll i Ann-Louise Hansons tappning.

Jodå, Melina Mercouri kunde sjunga hon. Den här var väl från Aldrig på en söndag? Och så dog hon på en söndag om jag inte kommer ihåg fel. Ja, och var ju kulturminister i Grekland också. Hon hann med en del under sitt liv.

Det är en schottis som Benny Andersson och hans orkester bjuder upp till.

Hm, det är Beyoncé och Jill Johnson som sjunger varsina versioner Dolly Partons Jolene. Först fick jag för mig att Beyoncé och Miley Cyrus sjöng Jolene tillsammans men det var ju fel, den låten heter ju II most wanted.

Fröken Ur, det var inte igår. Såg dock att hon läste upp fel datum här om dagen. Stor skandal.

Bangern Privilege med vår alpina storstjärna Pernilla Wiberg. Jag kommer ihåg när hon var med i Klasses frukostklubb och sjöng karaoke, det var väl du hennes sångröst "upptäcktes".

Bill Withers kunde skriva låtar han, Just the two of us är ett av många exempel på det.

Pernilla Andersson sjunger Jag och min far men Dregen, som ju är ett fan av Melodikrysset.

Men at work med låten Down under. Helt ärligt, varför ta ett men till i det hörnet? Jankell hade kunnat slänga in någon annan vokal i mittenrutan.

Rosa på bal, en skön liten vals så här på lördgasförmiddagen.

Vinnaren av Melodifestivalen 2016, If I were sorry med ystadsonen Frans Jeppsson Wall.

Ja men se där, då var dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med idag, ta hand om er så sörs vi igen om en vecka.

snabbgenomgången
V 6 Lewis
V 3 Carmen
L11 Bizet
L 4 Are
V 7 Melina
V12 V12 Schottis
L 1 Beyoncé
L 2 Jill
V 8 Dolly
L13 Ur
L10 Alpin
L14 Us
V15 Dregen
L 5 Men
V16 Rosa
L 9 Ystad