onsdag, oktober 30, 2019

Kulturtant på Faust II

Välkommen till KultutBloggen

Efter att ha funderar fram och tillbaka något har har Andreas och jag gjort slag i saken och skaffat ett abonnemang på Östgötateatern. Fyra föreställningar ska vi se och den första var Faust II som vi såg i början av oktober. Och, det var en upplevelse. När det blev paus var det en person några rader bakom oss som utbrast ett Jag fattar inte någonting, och det var väl ordagrant vad vi kände.

Mellan varven trodde vi att vi började få koll men varje gång bedrog vi oss.

I pausen passade jag på att fota själva salongen. Den är vacker men sliten. Kanske kan det bli en renovering invändigt nu när taket måste fixas efter blixtnedslaget i slutet av augusti.

Det blev inte mycket bättre efter pausen. Helt plötsligt var föreställningen slut och vi kliade oss lite i huvudet. Det blev till att köpa programmet för att kanske få lite klarhet och jag var inte den enda som tänkte så, en äldre kvinna framför mig i kön till kassan uttryckte samma tanke, att hon skulle köpa ett program så att hon skulle förstå vad hon hade sett.

Nästa teater på abonnemanget är The last fish men redan ikväll ska Mia och jag se De skyddssökande. Det blir till att läsa på lite inför de besöken, så jag vet vad det är jag tittar på.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anni sa...

Åh, jag känner igen det där med att inte fatt något av vad man ser. Ibland kan man njuta ändå och bara följa med, men ibland blir man ju superirriterad över att man inget fattar.