söndag, oktober 12, 2008

Hur svårt ska det vara?

Välkommen till ReseBloggen

Vi hade personalfest i fredags så jag skulle inte åka hem till den kartongfyllda röran förrän igår lördag. För att inte missa allt för mycket av pack- och städtid skulle jag ta första tåget hem på lördagsmorgonen.

Så, strax efter åtta traskar jag till stationen och 8.15 står jag på perrongen, tåget går 8.23.

Inne på stationen var inte avgångstiden förändrad. Inte på skylten på perrongen heller.

8.22 sprakar det till i högtalarna.

"SJ regionaltåg XXXX med ordinarie avgångstid klockan 8.23 är inställt och ersätts med buss som avgår från hållplats C1."

Vi går till hållplats C1 men där står det ingen buss.

20 minuter senare har det fortfarande inte kommit någon buss men lite längre bort står det två bussar som är skyltade som ersättningsbuss för tåg. Jag går dit och en av chaufförerna pratar med någon slags samordningscentral. Han vill inte köra till Stockholm för han har aldrig kört där. Den andre chauffören ville inte heller köra för han skulle bort senare! Så de fick order om att stå kvar på samma plats till 9.05 och invänta ny information. Men en buss skulle komma fick jag veta, de kunde bara inte svara på när.

40 minuter efter att tåget skulle ha gått kom så en buss. En extralång stadsbuss. Och den skulle bara gå in i Kolmården och Stockholm. Men det skulle komma en till buss för oss som skulle till Nyköping och till de som skulle till Stockholm men som inte fick plats på den första.

Jo. Med på den här första bussen var det två tågvärdar så nu fick vi i alla fall veta att det var något elfel i Östergötland och det var därför tågen inte kunde gå. Det tog "bara" dryga 40 minuter för oss att få veta det...

Ytterligare 10 minuter senare kom den andra bussen. Men den skulle gå direkt till Stockholm så vi som skulle till Nyköping skulle få vänta en stund till!

Tack och lov var det fem platser kvar när alla stockholmsresenärer hade gått ombord så jag fick åka med ändå. Inte lika roligt för sällskapet på sex personer som redan hade väntat i fyra timmar dock.

Ska det vara så svårt att informera sina resenärer om vad som händer?
Ska det vara så svårt att få fram ersättningsbussar med chaufförer som vill köra i tid?

Say it with me

Dumme dumme.

3 kommentarer:

PGW sa...

SJ ... jag säger bara det ...

skoggie sa...

Hej!

Jag har min telefon på jobbet så jag har inte sett ditt sms.
Svarar när jag läst det!
Kram kram
Sarah

Bloggblad sa...

Jag hörde om tågproblemen på radio i går morse - och nu förstår jag varför jag såg så många (2)stadsbussar på väg norrut, trots att det inte går nån vid den tiden när jag var ute... de skulle förstås frakta tågresenärer.

Hoppas de sköter sig på fredag när jag ska till huvudstaden!