tisdag, juli 07, 2009

Melodikrysset vecka 27

Välkommen till KryssBloggen

Äntligen har vi internet hemma! Nu jämarns ska jag lösa Melodikryss. Och på lördagär jag ledig så då blir det till att lösa live vid datort igen.

Inte vann jag den här gången heller. Jag anar en konspiration.

Första låten var inte bara en låt med Östen med Resten, det var även en låt från Melodfestivalen 2002. Så det så. Jo, låten heter ju Hon kommer med solsken.

Växten som efterfrågades var så klart ros, Melodin var ju 10000 röda rosor och då var det väl Lars Roos som spelade.

Sedan blev det lite Tage Danielsson som ville ha en glad amatör. Undrar just hur det gick med det.

Alice Tegnér har ju skrivit Mors lilla Olle men i krysset får efternamnet skrivas utan fjong.

Oh, mer melodifestival, den här gången Tango! Tango! med Petra Nielsen från 2004. Har för mig att hon startade som åttonde bidrag i den första delfinalen det året.

Tänk att det fanns en tid när jag gillade panflöjtsmusik. Nå ja, Låten som spelades av Dana Dragomir (och sa han Merit Hemingsson?) var Evert Taubes länge skutan kan gå.

Och nu ska jag vara otroligt tråkig och säga att jag gillar den svenska versionen av Lyckliga gatan betydligt mer än den franska.

Hmm, musikaler är int min starka sida men visst var det väl Do-re-mi från Sound of music (fick inte den porrfilmsnamnet sand och muser i ett avsnitt av Macken? Andelieb, du brukar ju hålla koll på sånt där. Ja inte porrfilmsnamn alltså...)

Men Eldemannen, vad glad jag blir idag. En tredje melodifestivallåt. Dessutom en vinnare! Jan Johansens Se på mig från melodifestivalen 1995 är ju en litenpärla. Så mycket mindre tävlignen var då. Och enklare på mågna sätt.

Landet som musiken förknippas med borde ju vara Österrike för det var väl en Wienervals det där?

Åååå Eurovison! Och inte vilken Eurovisionsvinnare som helst, det var ju Johnny Logan med Hold me now som han tävlade med för Irland 1987. Det var andra gången som Logan vann ESC. 1980 vann han med What's an other year? och 1992 skrev han Why me? som Linda Martin vann med. Sedan vann ju Irland ESC de två följande åren också men det är en annan historia...

Det går en vind över vindens ängar det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag skall skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin... det där är sommar. Tack Mats Paulson för det!


Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

I lördags hörde jag inte ens m-krysset som bakgrund, hörde endast fågelskrin och vågsus... sov till 10... Ingen radio, ingen teve, det gick alldeles utmärkt.

Men - jag gillar rätt starkt att ligga i soffan och halvlyssna medan jag löser korsordet.

Och nu ska jag sluta att ta en paus varje gång jag går förbi datorn... har bara hälften kvar. Måste ju vara färdig till Skansen.

Vonkis sa...

Bloggblad
Härligt med sovmorgon.
och skynda skynda bli klar med garderobandet nu, annars kommer många frångor från mig i morgon. Eller, inte så många frågor kanske, mer samma många gånger...

Andelieb sa...

"Sand å musar???? har jag aldrig hört talas om"
- Roy i Macken

;-)

Vonkis sa...

Andelieb
Du är en klippa du!!!