lördag, juli 11, 2009

Melodikrysset vecka 28

Välkommen till KryssBloggen

Så var det dags igen för ett melodikryss, live vid datorn dessutom!

Då kör vi.

Det börjar rätt lätt i all fall. Lena Ph var det som sjöng Unga pojkar och äldre män. En fundering bara, hon sjunger att hon har funderat på kvinnor ibland men där saknas det en del, ska det vara en del som i 'en kroppsdel', eller en del som 'det finns mer att önska'? Frågorna hopar sig...

Missade den andra låten, inte lätt att melodikryssa med en fyraåring bedvid sig även pm det är väldigt kul :-)
Efter hjälp i kommentarerna har jag fått veta att låten som spelades av Roland Cedermark heter små fåglar på en gren. Tack för hjälpen anonym och Susseribloggeri.

"Den där filmen har jag hemma men den är borta" Fyraåringens underbara kommentar när en av många härliga låtar från Rasmus på luffen spelades. Och så dansade och sjöng hon med så hon blev alldeles slut. På tal om filmatiserade böcker av Astrid Lindgren, visste ni att Christian Bale var med i Mio min Mio?

Vilket land som efterfrågades till lodrätt tre har jag ingen aning om, men Ungern går in så jag skriver in det så länge.

Åh, lite Elton John! Gillar hans musik men nu var det nog ett tag sedan han kom med någo nytt, eller så har jag kanske inte hängt med bara... ja ja, Låten som spelades var i alla fall Can you feel the love tonight och kommer från Lejonkungen.

Oj, mer Astrid Lindgren! Kör han med lite olika teman under sommaren Eldemannen? Förra veckan var det ju en hel del melodifestivallåtar. Låten som spelade var skriven av Georg Riedel i alla fall och själva låten heter Pippis sommarvisa, även om den för det mesta kallas för Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön.

De kommer från öst och väst, de kommer från syd och nord. Att sitta till bords med Jesus en gång och höra hans välkomstord.

Hva gor vi nu lille du heter väl den där låten på danska som Kim Larsen och Gasolin sjöng?

Och hon som sjöng på norksa var nog arg men vad låten heter vet jag inte.

I en millimillisekund trodde jag att det kanske skulle kunna vara en låt med Depeche Mode som spelades men det var det ju inte, istället var det Columbus med Kent vi fick höra.

BB King har inte bara vunnit polarpriset, han är en sjuhellsikes musiker också *fnissar för mig själv* To good to you baby gick inte av för hackor den heller.

Går tyvärr bet på den där klassika melodin som ska in på lodrätt två och på den sista låten som ska in på vågrätt 6. Hjälp tas tacksamt emot.

Och hjälp har jag fått, vad bra det är med bloggen!
Det klassiska verk vi fick höra kom tydligen från Svansjön (L2), och svaret på sista låten, som ska in på v6, ska enligt uppgift vara dansen. Tack Birka, Lill och Magnus!


Free Dawit Isaak

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan, tror att låten du missade heter Två små fåglar på en gren

Vonkis sa...

Anonym
Tack, då vet jag vad låten heter men vad var det Eldemannen frågade efter, och vart skulle svaret in?

Om mig sa...

L4 och L12 två ord ur titeln...på och en

Vonkis sa...

Susseriblogger
tack så mycket. Det är verklgien inte lätt att underhålla en fyraåring och lösa Melodikrysset samtidigt :-)

Anonym sa...

Tack, gick bet på Kim Larsen-melodin.

Lill

Vonkis sa...

Lill
Det var så lite så :-)

birka sa...

svansjön

Vonkis sa...

Birka
Tack så jättemycket!

Anonym sa...

Svansjön och dansen har jag skrivit i alla fall.

Lill

Drömresan III- BALI sa...

Svansjön på sista

Vonkis sa...

Lill
Tack du också :-)