fredag, oktober 19, 2012

Snart ger jag upp

Välkommen till GnällaOchKlagaPåMinstaLillaGrejBloggen

Nästa gång jag åker buss ska jag ifrågasätta allt chauffören gör, från hastigheten (för snabbt, för långsamt, för exakt) till växling och placering i körfältet. Och varför kan jag inte få en detaljerad planering över när han ska sätta på blinkersena, stanna för att ta upp passagerare och göra sina inbromsningar? Sånt borde chauffören ju ändå ha tänkt ut innan så det borde vara enkelt att skriva ner.

Nästa gång jag klipper mig ska frisörskan ställas till svars för sina val av saxar, schampo, fönteknik och med hur många pumpningar hon höjde stolen. Och varför kan jag inte få en detaljerad planering över hur minsta hårstrå kommer ligga när klippningen är klar? Sånt borde frisörskan ju ändå ha tänkt ut innan så det borde vara enkelt att skriva ner.

Nästa gång jag går till läkaren ska allt hon säger misstros. Läkaren lärde sig säkert inget alls under sin utbildning på universitetet eller under AT-tjänsten. Och varför kan jag inte få en detaljerad planering över vilka undersökningar hon eventuellt kanske har tänkt att jag ska genomgå? Sånt borde läkaren ju ändå ha tänkt ut innan så det borde vara enkelt att skriva ner.

Dessutom funderar jag på att skaffa bil, bara för att få ta den till en verkstad. Där ska jag hänga över mekanikern när han letar efter felet (därmed inte sagt att det verkligen finns något fel). Allt ska jag ifrågasätta. Varför höjer du upp bilen nu? Är det där verkligen bästa sättet att öppna en motorhuv på? Finns det inte ett snabbare sätt att skruva lös en skruv på? Och varför kan jag inte få en detaljerad planering över i vilken ordning bilens olika delar ska kontrolleras, när reparatören ska gå på toaletten och vad på bilen som kommer gå sönder nästa gång. Sånt borde mekanikern ju ändå ha tänkt ut innan så det borde vara enkelt att skriva ner.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore väl rimligt. Sånt krävs ju av lärarna. Glimrande inlägg. Kram från Spindelkvinnan.

Bloggblad sa...

Redan i mitten av 80-talet hade jag en kollega som uppgivet konstaterade att minsann ingen skulle ifrågasätta en lab.ass. som sätter stas för att ta ett blodprov... minsann.

Och då var vi ändå mer fria i vårt yrkesutövande än nu.

Du har verkligen fångat in problemet på kornet! Det finns väl bara en yrkesgrupp som har ungefär samma problem: Poliser. Alla vet vad de borde göra och var de ska lägga sina insatser.

Sök jobb som SvA-lärare, det är faktiskt enklare även om vi också har dokumentationskrav in absurdum.

Cecilia N sa...

Det framgår klart att det är en frustrerad lärare som skrivit.

Elisabeth sa...

Klockrent!

Vonkis sa...

Spindelkvinnan
Tack så mycket.

Bloggblad
Tänk om en majoritet av rektorerna vågade stå upp för sin personal. Om de klart och tydligt markerade mot föräldrar att "Jag har fullt förtroende för min personal, de är kompetenta och välutbildade, de vet vad de gör". De finns, jag har haft såna rektorer men tyvärr är de i minoritet.

Cecilia N
Minst sagt...

Elisabeth
Tackar.

Lena sa...

Just. Precis. Så.

Vonkis sa...

Lena
Sannerligen.