söndag, juni 23, 2013

När föräldraskapet upphör

Välkommen till SommarBloggen

Så har även jag lyssnat på Jonas Gardells sommarprat och det som grep tag om mig mest var berättelsen om när pappan äntligen skulle komma och hälsa på Jonas och hans syster och de insåg, att det var inte dem han kommit för utan anledningen till besöket var en tavla som pappan ville ha.

Vi kan skaka på huvudet, undra hur hans pappa fungerade och avfärda det hela med att det var en annan tid då, när Jonas Gardell växte upp.

Om det ändå vore så väl.

Tyvärr har jag, både på jobbet och privat, varit med om hur föräldrar har gjort precis så. Föräldrarna separerar och den ena föräldern mer eller mindre bara försvinner. Föräldrar som inte kan ringa ens när barnet fyller år men som hör av sig när hen behöver få låna pengar (av barnet) eller för att kolla vad det var "för ett jävla drägg" mamma/pappa sågs ute med förra helgen. Föräldrar som helt plötsligt vill ha umgänge med sitt barn och ta med barnet bort, och så visar det sig att det bara handlar om att visa upp sig som en bra förälder inför chefen på ett jobbevent.

De finns, mammorna och papporna som tror att föräldraskapet upphör, bara för att relationen med den man skaffat barn med inte höll.

Det var det som gjorde mig så ledsen när jag hörde Jonas Gardells sommarprat.


Läs mer
SR P1 SR P1 Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet


Modo vårt Hjärtelag Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir verkligen ledsen när man ser att barn inte har sina föräldrar kvar, trots att de lever i högönskligt välmående.

Det är trots allt inte barnen som valt att få bli till, utan föräldrar som valt att skaffa barnen. Oavsett om det fanns en tanke bakom graviditeten eller inte.

//Elisabet

lasse sa...

Hej Vonkis !
Instämmer i dina ord. Det finns allt för många som inte tar ansvar för sitt föräldrskap, utan istället vill ge sitt barn allt för att verka "bättre" än den andra föräldern,
(Innan jag glömmer det, tiden rann iväg så fort att jag inte hann göra något innan Du skickade iväg paketet.)

Vonkis sa...

Anonyma Elisabet
Visst blir man ledsen.

lasse
Såna föräldrar finns det också, som mer tänker på att sig själv genom att framhäva sig själv och inte tänker på hur det påverkar barnet.

Ingen fara med paketet, det är ju tanken som räknas :-)