onsdag, januari 29, 2014

Nu gör jag slut med socialdemokraterna på riktigt

Välkommen till SlutBloggen

Som liten följde jag med på Unga örnar, trots att jag egentligen var för liten, eftersom mamma var en av ledarna. När jag började gymnasiet gick jag med i SSU och vid flytten till Norrköping var det naturligt att gå med i den socialdemokratiska studentföreningen. Jag har kort sagt vuxit upp med socialdemokratin.

Men jag har inte haft en helt okomplicerad relation till partiet. S här i Norrköping har varit känts för höger för mig och vid de två senaste valen funderade jag länge innan partiet fick min röst i kommunvalet.

Det senaste åren har tvivlen smittat av sig på riksdagsvalet. Bland annat är det frågan om jobbskatteavdragens bevarande vid en s-seger jag stört mig på. Samtidigt har jag tänkt att det vore typiskt att inte rösta på (s) när partiet nu har en partiledare från min hemkommun, om jag inte minns fel satt vi i Ö-viks arbetarekommuns styrelse samtidigt.

Idag har jag bestämt mig, det blir inte Socialdemokraterna som får min röst i höstens val. Anledningen är det här

Men Socialdemokraterna inför även nya krav på de som inte går ut skolan. Ett särskilt utbildningskontrakt kommer tecknas med alla under 25 år som inte klarar av studierna. Den som inte är beredd att fullfölja studierna enligt en individuell studieplan kommer inte heller att beviljas socialbidrag.

Jag har elever som redan nu mår så jäkla dåligt av att mer eller mindre tvingas till skolan, för om de inte kommer ryker studiebidraget och då havererar familjens ekonomi. Socialbidraget ska vara ett sista skyddsnät som ska skydda och hjälpa dem som behöver, det ska för fasiken inte användas som gisslan för unga som inte klarar av gymnasiet.

Man får höra att går man på socialbidrag så klarar man sig, men så är det inte, säger Ibrahim Baylan. Väldigt tråkigt Ibrahim Baylan att köper alliansretoriken så där rakt av.

Man får höra... Mina elever vet att man inte klarar sig på socialbidrag. De vill inget annat än att klara skolan men förmågan finns inte alltid där. Om de då dessutom skulle ha det här ekonomiska hotet över sig kommer de att gå under.

Vi har haft åtta år av piska mot de mest utsatta i samhället redan och det har inte fungerat. Så tyvärr Socialdemokraterna, det här är spiken i kistan för mig, ni får inte min röst i höstens val

Läs mer
DN

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Christina sa...

Själv kommer jag att rösta på Fi, bara för att...

Vonkis sa...

Christina
Vet du, jag funderar faktiskt starkt på att rösta på Fi jag med, eller vänsterpartiet.

Flobben sa...

God morgon Vonkis, jag har ingen kommentar gällande ditt politiska val, men var hittar jag Melodikryss-bloggen. Det startar ju redan kl. 09.00 idag. (Jäkla sporten :-) )