söndag, juli 08, 2018

Femte året på Dalhalla

Välkommen till KonsertBloggen

Tio somrar har Malena Ernman haft konserter i Dalhalla, Den ömma modern och jag har varit där på hälften av dem så vi firade femårsjubileum i år. Årets gästartister var Sarah Dawn Finer, Helen Sjöholm och Nils Landgren

Till förrätt fick vi sparris, inkokt abborre, löjrom, gräslök, beurre blanc (smörsås), surdeg, äggula och örter.

Varmrätten bestod av ryggbiff av oxe från dalabönder, potatismos (väldigt mycket), rödvinssky, primörer (morrötter?) lök och örter.

Efterrätten vet jag inte vad det var. Det stämde inte riktigt med det som stod på menyn ock kyparen kunde inte svara när vi frågade. Jo, jordgubbarna kände vi såklart igen och de röda kluttarna var någon slags jordgubbsmousse. Kakan till vänster var fylld med rabarber och den avlånga till höger var gjord av mandelmassa. Det stora vita längst upp tror vi var champagnesorbet.


I början av konserten sjöng Malena Ernman och Sarah Dawn Finer Kents Sverige. Texten till den låten är så fin och går rakt in i hjärtat varje gång jag hör den.


Sarah Dawn Finser sjöng även Kärleksvisan och tillägnade den till Rikard Wolff.

Det kan bli ganska kyligt där i gropen så det var skönt att kunna ta på sig lite värmande muddar men nog såg det lite lustigt ut med tanke på att det är juli.

Som vanligt fick vi en fin och rolig konsertupplevelse så det lär nog bli ett sjätte år för oss, om Malena Ernman kör ett elfte.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att den var magisk!
/Din ömma moder

Anni sa...

Vantar. Ofattbart. Där skulle jag gärna sitta en stund just nu.
Vilka bra artister det var!

Vonkis sa...

Anni
Jag är väldigt frusen om mina händer och handleder så det var nog inte så många andra som satt med vantar :-)