lördag, mars 23, 2019

Bio på internationella kvinnodagen

Välkommen till KvinnoBloggen

Nu är det ju ett tag sedan det var internationella kvinnodagen, men bättre sent än ännu senare.

För min del blev det filmen Moa Martinson - Landsmoder på Cnema med C. Vi parkerade nära Moa Martinsons staty och den var klädd i blommor. Det visade sig att det var något som interflora fixat med. Fint var det i alla fall.

Filmen då? Den var helt ok. Det var intressant att höra om Moa Martinsons uppväxt och hur tuff hon var. Jag väldigt sugen på att läsa hennes självbiografiska serie om arbetarflickan Mia, har redan fixat de två första böckerna, Mor gifter sig och Kyrkbröllop så det är bara och sätta igång. Dessutom var det väldigt tankeväckande att se filmatiseringar från det som var Norrköpings fattiga kvarter. Det är verkligen inte länge sedan folk hade utedass mitt i stan.

Däremot var det lite konstigt klippt mellan varven, helt plötsligt var en del bara slut och man hängde inte med. Dessutom läste de upp en del brev och texter som Moa och Harry Martinson skrivit och även om de visade text i bilden hoppade de i vad som lästes upp så många gånger satt jag och undrade vart de läste.

På det stora hela var det en ok film och det

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen otroligt mycket som hänt med samhällets utveckling de senaste 100 åren. Intressant att påminna sig mellan varven.
Minns ex vårt första besök hos en familj som bodde centralt i Wasa i början på 60-talet, och deras längor med utedass!
/Marianne

Anni sa...

Det är alltid nyttigt och intressant att få en påminnelse om hur det var för inte så länge sedan. Jag ska kolla in både böcker och film!