söndag, mars 24, 2019

Kulturtant på balett

Välkommen till KulturBloggen

Förra söndagen var jag och A på De Geerhallen och såg Svansjön med den ryska nationalbaletten från Moskva. Ingen av oss hade varit på balett tidigare och helt ärligt hade vi inte någon superkoll på handlingen heller men det funkade ändå.

Akterna som utspelade sig på slottet hade jag helt ärligt kunnat vara utan, det var mest dans hit och dit, fram och tillbaka, nu är det min tur att dansa, nu är det din tur att dansa. Men akterna med svanarna vid sjön. Attan i mattan. Jag fascinerades av kvinnan som gjorde Odette. Vilken dans, så sirligt, starkt och vackert. De manliga dansarna, de behövde mest hoppa högt och hålla i de kvinnliga dansarna när de gjorde piruetter, stod på tå och böjde sig åt än det ena än det andra hållet.

Sedan har vi svanensemblen. Alla dessa omgrupperingar de gjorde. Snacka om att de hade stenkoll precis hur de skulle förflytta sig hela tiden.

Makalöst vacker var det och jag är så nöjd. De senaste nio månaderna har jag varit på opera, Liljevalchs vårsalong och nu balett. Vad är det som händer.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska ALDRIG sluta förvånas!
/Marianne

Unknown sa...

.

Unknown sa...

A

Anni sa...

Nu är jag imponerad. Kulturtant som jag är, har jag ännu inte klarat att gå på balett.