torsdag, augusti 29, 2019

Blixtar och dunder

Välkommen till ÅskBloggen

Attan i mattan vad det åskade inatt. Det blev inte mycket sömn för min del, det är då ett som är säkert. Och jag som först beklagade mig över missad åska igår eftermiddag. Därför var å andra sidan glädjen stor när det åskade runt åtta igår kväll.


Men så närmade sig klockan 23 och det började åska en gång till. Självklart tog jag fram telefonen och gick och ställde mig på balkongen för att filma igen. Men efter en liten stund gick jag in. Åskan gick väldigt nära. Det blev något hack i överföringen så bilden fryser i slutet och ljudet halkar efter. Kommentaren vid 1:49 ska komma samtidigt som blixten vid 1:27.


Jag drog ut alla kontakter och fortsatte filma vid fönstret.


Strax efteråt gick strömmen så jag satte mig i soffan och filmade ut. Visst är det häftigt hur mycket energi som finns i blixtarna. Men jag ska erkänna att vid det här laget började till och med jag tycka att det det åskade lite väl hårt och nära.


Närmare midnatt kom strömmen tillbaka. Vilka hjältar som gav sig ut i det här vädret för att fixa alla avbrott och larm. Men visst är det märkligt hur mycket det blixtrade tyst. Jag som i vanliga fall brukar sova innan klockan 22 började vid det här laget fundera på om det var världarnas krig på riktigt som drog igång.

Det åskade så gott som hela natten och det var svårt att sova, främst på grund av blixtarna. Det spelade ingen roll att jag blundade och lade täcket över ögonen, jag såg dem ändå.

Vid tre vaknade jag av en väldigt hård knall så då slog nog blixten ner någonstans i närheten.

Blixten slog ner i Östgötateatern så det började brinna i taket. Tack och lov ska det ha gått bra.

Även GullOlle fick sig en kyss.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det var ungefär så min son upplevde det hela på Hagagatan i natt. Var nog lite värre inne hos er. Tidigare på kvällen hade vi några riktiga smällar samtidigt som det blixtrade, men på natten hördes bara muller i fjärran. Alltså hos er i Nrkpg.

Anni sa...

Jag hörde om åskväder och massor av regn i dina trakter och bara väntade på att det skulle komma till Stockholm, men icke. Här var det bara att fortsätta vattna i trädgården.
Tur att teatern klarade sig!

Vonkis sa...

Bloggblad
Ja det var ett väldans blixtrande under lång tid.

Anni
Det var som att åskan fastnade i en loop över oss. Min kompis såg lite blixtar vid Täby.