tisdag, december 01, 2020

Den tvåhundrafemtiofjärde dagen: Kalendertajm!

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrafemtiofyra i isolering. Så var den då äntligen här. December månad. 2020 är inne på upploppet. En av väldigt få fördelar med att jobba hemifrån (på halvtid) är att jag faktiskt kunde se årets julkalender Mirakel när den sändes 7:15 i morse. Även om det egentligen inte går att säga så mycket efter bara ett avsnitt verkar den lovande så jag kommer fortsätta gå upp och titta på mornarna. 

I år är det förresten 60 år sedan SVT sände en julkalender för första gången och då ska det så klart än en gång röstas på de olika kalendrarna. Den här gången är det den mest minnesvärda julkalenderns som ska utses. Det finns ju en fasligt många bra att välja mellan men minnesvärd behöver ju inte betyda bra. Kanske har Kurt Olssons julkalender chans att vinna?

Mirakel är inte den enda kalender SVT bjuder på i år, de har även en musikkalender där olika artister varje dag ska sjunga en egen låt eller en cover. Bakom första luckan gömde sig Darin som sjöng sin En säng av rosor.

Annars då? Jo då, projekt julfix fortsätter. Igår kväll gjorde jag för första gången syltkakor. Det var inte alls svårt men de små formarna tog slut så degen som blev kvar ligger nu i kylskåpet och väntar på utbakning. Imorgon är det dags för veckans leverans från affären så då blir det till att göra klart.

Jag har hittat två kuvert med saffran i kryddlådan så nu lutar det faktiskt åt att jag gör en sats saffransbiscotti. Tack och lov har jag matberedaren jag fick av Den ömma modern och Faderskapet för en oherrans massa år sedan så jag behöver inte knåda vare sig mördegar eller skorpdito för hand. Då hade det inte blivit så mycket bakat, det kan jag lova.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du kunnat ta upp ditt intresse för bakning och matlagning.
Vackra syltgrottor! Inte lönt att be att få smaka nu när vi inte längre kan skicka via fasta telefonen 😂
//Marianne

Bloggblad sa...

Bra jobbat!
Jag gjorde fröknäcke idag efter ett recept jag hittade i en blogg. Det blev jättegott. Har gjort förut, men det var krångligare och då blev det två plåtar att kladda med och sen äta sig proppmätt av. Det här blev en sats. Gott som godis!
Sen var jag handledare när maken ville göra saffransbullar, mer bakning än så blir det nog inte i år.

Jag har inte så stor lust att göra en massa julmat heller... man kan beställa jultallrik ganska billigt från en av restaurangerna i stan. Men - fördelen med att göra lite mer själv, är att vi kan äta rester i nästan en vecka efter. Jag hinner inte tröttna. Sonen kommer väl en eller två dagar, dottern (ev med barnbarnet som numera inte alltid är med föräldrarna) med sambo kommer vi att träffa i trädgården. Ståkäka med plockmat..

Vonkis sa...

Marianne
Jag kan skicka över google meet _)

Bloggblad
Tackar, något måste jag ju sysselsätta mig med under dagarna och de kakor jag gör är ganska lätta att göra. Om det är ett recept på många kakor har jag halverat eftersom jag inte kan trycka i mig hur mycket som helst men lite ska jag ändå ge bort, Julmaten håller jag till ett minimum.