fredag, maj 27, 2022

På rätt väg

Välkommen till LottenBloggen

Som jag nog nämnt förut har Suzan och jag som ambition att inte jobba ihjäl oss varje gång vi är på lotten. Någon gång ibland kan vara ok. Om jag får säga det själv tycker jag att vi går år rätt håll. Visst blev det fler timmar än vi tänkt från början men vi har varit noga med att ta pauser, känna efter vad vi orkat och varierat vad vi jobbat med för att inte belasta samma delar av kroppen hela tiden.

Suzan har satt ut pumporna i pumpabädden. Nytt för i år är att vi har störbrytbönorna här. I den svarta rutan växer bergklinten jag flyttade på. Runt den har jag gått loss med grästrimmern och mejat ner kirskål och brännässlor. 

Jordankare har slagits ner i marken och stommen till björnbärsportalen har kommit på plats. Från början slog vi ner jordankarna med en gummiklubba och även om det gick hyffsat var det väldigt skönt när en av grannarna frågade om vi ville låna deras slägga. Gudars så mycket snabbare det gick med den.

Baljorna står numera på täckbark och tomaterna har äntligen kommit ner i jorden. 21 plantor, sju sorter, några rangligare än andra men nu är de i alla fall på plats. Och vet du vad, i år kom vi ihåg att sätta namnpinnar på varenda en. Längst in ska vi ha slanggurkor men de dröjer ett tag till.

I morgon ska vi handla virke till den andra portalen, den det ska växa svampgurka på och så bygger vi den på söndag. Då ska vi även göra färdigt portalen till björnbären och se till att slanorna hamnar där de ska vara.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ni jobbar på!
Det blir så mysigt där.

/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Tack :-)

Versch sa...

Alltid lika roligt att följa vad som händer på er lott.
Bra idé att växla mellan olika uppgifter för att variera arbetsställning med. 😊👍🏻

Vonkis sa...

Versche
Vad roligt att höra :-)
Vi lär oss, även om vi glömmer bort att växla ibland.

Anni sa...

Heja er! Ni är så härligt påhittiga och entusiasmerande. Anar att er lott är ganska skyddad med tanke på hur långt t ex pionerna redan har kommit. och så stora pumpaplantor! Jag ligger efter med det mesta i år.