lördag, mars 17, 2007

Hur gör man?

Välkommen till frågebloggen

Många frågor blir det idag.

Jag tycker att det vore spännande att plantera/så lite frukt-och grönsakskärnor, jag har dem ju ändå hemma så att säga. Nu undrar jag bara hur man gör med avokadokärnor. Jag har försökt att planera direkt i jord men det gick inget bra. En gång la jag den lite i blöt men det blev bara en stor gegga av allt.

Så, hur gör man?

5 kommentarer:

Andelieb sa...

Jag har hört att den ska ligga i ett glas vatten tills den får en rot men du måste byta vatten ofta för att undvika klet.

Själv har jag lyckats få en rot en gång men sedan glömde jag byta vatten ett tag och ville inte ta det hela vidare till krukstadiet sedan...

Evas blogg sa...

tror de är lite svåra att få till. Men testa med att lägga den i vatten och byt vatten ofta. Good Luck!

Anonym sa...

Alltså... jag bara stoppade ner apelsinkärnor i en kruka med jord. Direkt från apelsinen, in i min mun, ner i blomkrukan, där de samsades de med en fikus. Fikusen var en blomma, inget annat. ;-)

Efter väldigt lång tid dök de upp, så man får ha tålamod.

Madicken sa...

Hm, jag låter avocadokärnan ligga och torka så den spricker lite lätt. Läste nånstans att man ska göra så. Planterade sedan i jord i en hyacintvas. Det lyckades. Värre är att få den att grena sig när den växt upp...god luck!

Anonym sa...

Man kan sticka in några tandpetare i avocadokärnan så att kärnan med hjälp av tandpetarställningen kan balansera på kanten av ett glas. Fyll glaset med vatten så att bara en liten del av kärnan ligger i vattnet - resten hänger i sin ställning ovanför vattnet. Tanken är att kärnan ska få tillräckligt med vatten för att börja gro, men inte så mycket att det blir gegga av det. Kom ihåg att fylla på vatten så att det inte blir helt tort!
Lycka till!