lördag, maj 26, 2007

Brutalkastar

Välkommen till Städbloggen

Ojoj vad jag håller på, naturligtvis med lite bloggpauser då och då. Mitt i all städning har jag börjat använda ett nytt begrepp, "brutalkastar". Att brutalkasta innebär att jag kastar allt möjligt som jag har hållit på i evigheter. Var sparar jag gamla fula och fläckiga tröjor för att "de kan komma till användning senare"? Bort bort bort.

I allt brutalkastande har jag fått ett litet problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med.

Hur länge är det tänkt att man ska behålla räkningar och lönebesked? Har för mig att jag hört att det handlar om några år men jag är inte säker. Någon som vet?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har för mig att det är 10 år. I alla fall vi sparar 10 år.

Anonym sa...

Jag gjorde en sådan rensning också för ett tag sedan. Alltså av pärmar. Jag fick då höra 4 år. Fast kolla igenom så att du inte har betyg, arbetsintyg, försäkringspapper, garantier och sånt i pärmarna. Annars är det väl bara att häva resten.

Jag brukar förresten också ha såna där rensningar. Precis som du får jag för mig att jag kan ha nytta av helt värdelösa saker... *suckar* Tur att jag flyttat rätt mkt de senaste åren. Då storrensar man.

Bloggblad sa...

Jag rensar varje sommar - och varje år har det tillkommit lika mycket bråte som jag sjungfejade förra året...
Men i år blir det ännu mer eftersom vi ska tapetsera om och göra oss av med en del förvaringsmöbler...

PGW sa...

Jag vet att vi har pratat om det där på någon blogg förut, men nu vet jag inte hur det var. Men Batbut vet garanterat sånt.

Anonym sa...

Hmm... Jag undrar om det inte är olika beroende på om man är egenföretagare eller inte... Jag minns inte... Eva bakom berget har säkert svaret! Men jag har för mig att det KAN vara så att det är 10 år som gäller om man är "egen" och annars 3 år... Jag är inte säker.

Men visst är det skööönt att rensa!? Jag har haft automatiska rensningsperioder varje/vartannat år den senaste tiden, i samband med att jag flyttat och för varje flytt har jag blivit mer och mer restriktiv med vad jag får spara och inte. Köper inte så mycket onödigt som "tar plats"... Allt ska ha en funktion, annars får det åka ut...