söndag, september 02, 2007

Mycket att göra

Välkommen till Flyttbloggen

Det är verkligen mycket som ska göras när man flyttar.

Telefonabonnemanget är flyttat, numret utbytt, adressändring gjord, adsl fixad, digitalbox beställd...

I den nya lägenheten ingår inte elen, hur blir det då? Ska jag själv välja elleverantör? Finns det ingen el i lägenheten innan jag valt eller finns det ett förval som är apdyrt fram tills jag gjort mitt val?

Måste även prata med försäkringsbolaget om hemförsäkringen, prata med facket så medlemsskapet flyttas, kolla upp tider och priser hos friskis och säkert är det mer som ska göras också som jag inte har kommit på än.

Det är rätt jobbigt det här.

Tanten jag bor hos är jättetrevlig, faktiskt är hon helt underbar och jag tänker hålla kontakten med henne även sedan jag flyttat från hennes soffa. Men det är jobbigt att bo hos någon annan.

Mina veckor består av jobb och att sitta hos Tanten och endera prata med henne (vilket är väldigt underhållande ska ni veta), se på TV eller förbereda lektioner. Nr jag sedan kommer till Norpan på fredagseftermiddagarna har jag sån överskottsenergi att jag bara vill ut och tokröja, helst både fredag och lördag. Och hur lätt tror ni det är med vänner som inta alls är lika partysugna som jag är?

Just det. Inte allt för lätt.

Och mest av allt behöver jag flyttpacka när jag är hemma på helgerna. Har blivit på tok för lite av den varan så här långt även om jag har packat en del. Men nu har jag bara en helg kvar att packa på, sedan flyttar jag ju ut från den här lägenheten.

Ja, jag vet. Det är verkligen ett I-landsproblem det här men det är ändå ett problem för mig.

Och inte hinner jag läsa allabloggar jag brukar läsa heller. Än mindre kommentera. Är en dååålig bloggare just nu. Ja ja, det ordnar väl till sig det också vart det lider.

Nej, nu ska jag packa väskorna inför sista veckan hos Tanten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Angående elen. Du får alltid välja vilken elleverantör du vill ha. Oftast har företagen olika avtal som man kan välja mellan. En djungel mao att sätta sig in i för att förstå vad som är bäst för just dig.

Eller hm, din el kanske ingick helt och hållet? Då har du inte haft något val nä...

Och ja, du kan bli utan el om du inte ha något abonemang. Iaf om den tidigare hyresgästen hunnit avsluta sitt abonemang tills du flyttar in.

Vill du ha tips och råd så... ring flyttmästare Marianne! Jag har blivit rätt bra på det där nu efter x antal flyttar...

Anonym sa...

Jo förresten, lärarfacken har en egen hemförsäkring som är riktigt bra. Är det den du har?

Bloggblad sa...

lycka till med både tant, el och röjarpartyn...:)

Humlan sa...

Ja, det är mycket att göra när man flyttar... en orsak till att jag aldrig verkar komma härifrån..

Anonym sa...

Förlåt att jag inte hörde av mig i helgen. Blev lite mycket.. (Att beställa barnvagn är ett helt företag ska du veta...) Fast det var kansek bra att du fick vara ifred och packa utan mig som stör. =) Lycka till med flytten. Hoppas vi kan ses snart. Håll tummarna för mig på onsdag, så ska jag förhoppningsvis komma körandes till Nyköping snart. *kram*

Anonym sa...

Ja, det är många saker man måste tänka på när man flyttar... Trots att jag har gjort det ett antal gånger så har jag svårt att komma ihåg allt som ska fixas...

Anonym sa...

Tips: www.mobila-posten.se
Hjälper dig på vägen!