tisdag, maj 07, 2024

Boycott Eurovision

Välkommen till EurovisionsBloggen

Nej. Det blir ingen Eurovision Song Contest 2024 för mig. Inte ikväll, inte på torsdag och inte på lördag.


I Rafah spelar IDFs soldater in filmer där de stolta mejar ner palestinska flaggor och skyltar som det står Gaza på, jag som trodde det var Hamas de var ute efter... Israel bombar i detta nu Rafah, ni vet, platsen de sa till alla palestinier i Gaza att fly till, det som skulle vara säkert? Man har hittat massgravar med 390 kroppar i. Många av dessa kroppar är efter kvinnor och barn. Kvinnor och barn som torterats, avrättats, begravts levande. 

Så nej. 

Jag kommer inte se på ESC i år.

4 kommentarer:

Lena sa...

All respekt till ditt ställningstagande. Jag ser såväl i kväll som på torsdag, däremot är jag på fest på lördag :-) Personligen tycker jag att länder som inte ingår i Europa inte ska vara med, Israel och Australien!

Kjell Sigbjørn sa...

All respekt till ditt ställningstagande från mej också. Jag kommer att följa tävlingarna den här vecken. Israel (som borde varit diskvalificerad från Eurovision) skall inte få mig att lämna tävlingen. Det här måste man ha mig sig. Möjlig jag går på toa under Israel framträdande!Hoppas dom inte kommer vidare, dom skall framföra sitt bidrag före Norge skall på scenen på torsdag,

Kjell Sigbjørn sa...

Lena:
Det är så att Israel tyvärr är medlen av EBU, så då får dom vara med lika linje som bl.a. Turkiet og Cypern som inte hör till Europa.

Anni sa...

Reagerar först på kommentaren från Kjell. Både Turkiet och Cypern hör till Europa. Cypern är t o m med i EU och Turkiet försöker få komma med.

Själv har jag alltid ansett att Israel och Australien inte ska vara med i ESC, oavsett EBU-medlemskap (varför är Israel med där?). Att EBU skiljer på rysk/belarusisk medverkan och Israels lär vara att de olika tv-bolagen uppfört sig olika. Man tar sig för pannan!

Jag såg ESC i tisdags (heja Saade!) men är så lämpligt upptagen med annat både i kväll och på lördag. Det gäller ju att välja vad man vill göra med sitt liv, när man faktiskt kan göra det! Samtidigt är jag nyfiken på hur det går ikväll. Önskar att hela publiken vänder sig bort från scenen och är alldeles tysta under Israels nummer.

Det är så ofattbart, det som sker inför hela världens ögon!