lördag, maj 25, 2024

Ett foto i timmen lördag 25 maj 2024

Välkommen till FotoBloggen 

Se där, lördag och Ett foto i timmen. Jag vaknade redan vid 5 men glömde fota då, men det är bara den sedvanliga bilden på min medicin ni missar, och det överlever vi nog.

Kl. 06. Denna EFIT-dag börjar jag med en rant. Första helgen i juni ska vi bygga en pergola på lotten. Planen var att vi skulle köpa virket den här helgen, för att hinna betsa och olja i förväg och för att vara säker på att få tag i det vi behöver. Vi behöver köpa en impregnerad stolpe och en impregnerad byggregel till stommen men de är för långa för att att få plats i bilen. Så igår ringde jag till Beijer i Linköping (enda stället i närheten som hade det vi behöver) för att fråga om man får kapa impregnerat virke hos dem. Första samtalet ringde jag kl. 07:21. Sista kl. 16:53. Totalt blev det 18 försök att få tag på någon i butiken men jag blev bara kopplad till växeln där ursäkten växlade mellan att det var många som ringde eller att de i butiken var upptagen med annat och inte kunde svara. 

Några tyckte att jag skulle åka till butiken och ställa min fråga. De förstod inte att jag ringde för att slippa köra från Norrköping till Linköping utan att veta om vi kan köpa virket eller inte. 

En person lämnade ett meddelande med min fråga till butiken så att de skulle kunna ringa upp mig, det hände inte.

Sista 40 minuterna blev jag kopplad till växeln innan första signalen ringt klart, uppenbarligen hade butiken kopplat bort telefonen, men de i växeln fortsatte säga att jag skulle försöka igen om en liten stund. Det sa de även vid det sista samtalet kl. 16:53, alltså 7 minuter innan stängning. Jag sa då att de kommer så klart inte svar alls eftersom de helt klart redan stängt och att jag får försöka igen imorgon (alltså idag, lördag) och det tyckte personen i telefonen att jag skulle göra. Döm då av min förvåning när jag denna morgon går till Beijers hemsida för att ta reda på vilken tid de öppnar idag, och ser att de har STÄNGT lördagar och söndagar.

Nej, vi är inte en stor och betydelsefull kund, vi skulle köpa två artiklar. Men det här är något av det sämsta kundbemötandet jag varit med om

Kl. 07. Oavsett hur röviga Beijer är ska frukost ätas. God morgon.

Kl. 08. Är lite fascinerad över hur kraftiga bönorna som kommit upp är, och fundersam över vad som händer med bönan längst fram till vänster.

Kl. 09. Batterierna till gräsklipparen är laddade.

Kl. 10. Det är halvtid i Melodikrysset.

Kl. 11. Vi är på lotten en snabbis och lämnar några plantor innan vi ska till Byggmax. Ser några teveronikor vid jordgubbarna och blir lite glad. 

Kl. 12. Vi är på Byggmax och letar virke, vilket inte är det lättaste på detta ställe.

Kl. 13. Vi är fortfarande på Byggmax men nu är det bara läkten kvar att såga. Herre min je vilken tid detta tog.

Kl. 14. Eftersom pergolan kommer gå fram till rabattkanten ska rabatten bort. Eller, lökarna (som vi inte kommer ihåg vad det är för sort...) ska få stå kvar precis vid lådan men kryddorna och smultronen ska flyttas och så ska vi lägga gräs här.

Kl. 15. Hade inte räknat med att rabattkanten vi satte ner för tre år sedan skulle vara i så här dåligt skick. Ja, vi köpte den rostig, men ändå.

Kl. 16. S har betsat virket. Fint blir det.

Kl. 17. Här ska vi ställa några pallkragar och försöker komma fram till deras placering. En del av grässvålen vi tar bort ska läggas över rabatten på tidigare foton.
 
Kl. 18. Snart hemma, måste bara handla lite först.

Kl. 19. Hemma och har hunnit äta lite. Inspekterar duvskyddet på balkongen, än så länge fungerar det. I tisdags försökte en duvj*vel göra anspråk på tvättfatet men se då satte jag ner fler grillpinnar och solcellslampor. 

Kl. 20. Tvättade bara av mig lite snabbt när jag kom hem men känner att ansiktet behöver en ordentligare rengöring. 

Det får bli sista bilden för denna efit. Nu ska jag kika in hos dagens andra efitare, du hittar dem här.

9 kommentarer:

Efwa sa...

Fy så dåligt när inte växeln, eller är det ett servicecenter i en annan del av Sverige, har koll på hur butiken har öppet eller ser till att de ringer upp.

Kul med växtkraften och en kan verkligen undra vart den ena bönan är på väg.

Annika sa...

Tack för titten hos mig.
Det blir så surt med dåligt kundbemötande.
Och det spelar inte någon roll längre om man klagar.
De rycker bara på axlarna.
Det kommer fler kunder.
Hoppas ni hittar ert material. Ser fram emot bildbevis :-)

Joakim sa...

Melodikrysset är alltid kul :)

Vonkis sa...

Verkligen dåligt.
Vi får se var den tredje bönan tar vägen :-)

Annika
Nej, som liten privatperson har man inget värde hos företagen, de skiter i. Men vi fick tag på det vi behövde till slut.

Joakim
Det är det sannerligen :-)

Karoleen sa...

Hade blivit skogstokig om jag blev runtskickad sådär. Otroligt dålig service men jag har inte goda erfarenheter av Bejers sen tidigare. Spännande duvskydd, kändes lite mordiskt 🤣 Ha en fin helg!

Anni sa...

Skit-Beijers och skit-rabattkant. Den senare ser ut att vara samma som min ... hmmm ...
Men teveronkian är söt, den har jag i gräsmattan.

Anonym sa...

Så skönt att det löste sig med virket, trots allt.
Vad det växer på lotten, så kyl att se.
Missar alltid namnet!
Hälsningar har Marianne

Joakim sa...

Trodde tvättsvampen var en riskaka :)

Micke sa...

Kollat in här lite, har varit dålig på kommentera hos alla i helgen. Vilken röra med virket. En sån där gång är det bra äga en batteridriven cirkelsåg (eller tigersåg men blir fulare snitt med tigersågen).

Funkar bra ta upp med maskrosgrunkan, men tar upp jord också och bökar man inte bort jorden från det man tagit bort blir det som 3-4cm ”sorkhål” i gräsmattan.