lördag, april 04, 2009

Melodikrysset vecka 14, uppdaterad

Välkommen till KryssBloggen

Så var det dags igen då och jag måste säga att han är väldigt hjälpsam den där Eldemannen som förklarar vad programmet går ut på så bra.

Det började bra, visst hörde jag att det var Edith Piaf, tror till och med att jag har några låtar med henne här på datorn, nerladdad när sådant fortfarande var helt lagligt bör jag väl tillägga.... Kom osökt att tänka på en annan Edith, Södergran. Älskade att läsa hennes dikter på gymnasiet när vi hade litteraturhistoria men nu var det ju inte det jag skulle skriva om...

Det där goda som efterlystes har jag ingen aning om vad det är. Funderar på köttpajer, får se om det passar in vad det lider. Får för mig att jag hört något om en opera som handlar om någon som dödar folk och gör paj av dem men om det är så gott vet jag inte.

Hmm, det där med köttpajer stämmer nog inte för jag har för mig att det är Karl Gerhard som gjort Vart tog alla vackra flickor vägen. Eller var det gossarna han undrar vart de tagit vägen? Ja ja,

Och så missade jag frågan som kom efteråt, klantigt. Tänk att det alltid är minst en fråga jag missar under sändningen och måste vänta till snabbisen i slutet.

Har man verkligen översatt necessity med nöjd i Djungelboken? Strange.

Det enda räkneord jag får in på L5 är andra, hoppas det stämmer för jag har ingen aning om vad det var Eldemannen spelade.

Och nu får jag helt ge upp tanken om köttpajer i L1 för v1 ska ju vara California. Men vad kan det vara för gottigt som han vill ha då, Eldemannen. Det där flöjtiga som spelade melodin till Hotel California påminde om musiken som spelades i Ebba och Didrik. Se där, ett sidospår till. Det är kanske inte så konstigt att jag missar några frågor under kryssandet.

Och se där, lite melodifestival också. Love love love med Agnes var aldrig någon av mina favoriter i årets tävling och första omdömet får nog stå kvar, det händer inget i låten efter att den går över till refrängen första gången.

Har ingen aning om vad svaret på L3 ska vara men tittade lite på L4 som jag missade tidigare och Rönnerdahl verkar gå in i alla fall, tycke mig höra något om ett namn.

Aj aj aj, det bultar och det bankar, vad får du för associationer av det storasyster? Svara snällt!

Oj, en dubbelros! Det lät som Meta Roos som sjöng Can anyone explain och sedan blev det ju Eros Ramazzotti. Vart tog all italiensk musik i radion vägen? Det var ju inte allt för många år sedan det spelades en hel del låtar på italienska, kändes somrigt att få lyssna på en igen.

ÅÅÅÅH JENKA! Det var precis den där låten vi fick dansa till på Våga stuffa i grundskolan. Ååå vad sugen jag blev att jenka runt igen.

Nu när jag hörde Linda Bengtzing sjunga Hur svårt kan det va? från melodiestivalen 2008 blev det väldgit tydligt att Scotts låt Jag tror på oss i årets tävling var skriven till henne. Den kändes genast tydligt att den är en Lindalåt, inte en Scottslåt.

Men vad i hela friden kan det vara för gott som efterfrågas i lodrätt 1? Och Lodrätt 3 har jag inte heller någon aning om.

Men ÅÅH, vad enkelt det blev när jag hörde att det skulle vara något drickbart! Köttpaj kiss my ass. Champagne ska det ju vara...

Så nöjd han lät med sin Örnkoll. Han är ju rolig Eldemannen.

Hmm, den enda djursort jag får in på l3 är fisk, så det får väl bli det då. Då är krysset helt ifyllt i alla fall då, om sedan allt är rätt tvivlar jag på.
Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Irene sa...

L3 är fisk, nämligen surströmming.

Vonkis sa...

Irene
Men så pinsamt. Finns det en låt om surströmming och så vet inte jag om det. Skämmes på mig. Skönt i alla fall att jag gissade rätt där. Tack för hjälpen igen:-)

Irene sa...

Surströmmingspolkan, text och musik Tore Skogman

PGW sa...

Har du inte sett Sweeney Todd med Johnny Depp och ALAN!! ALAN sjunger!!!

Vonkis sa...

Irene
Måste nästan youtuba den bara för att lyssna en gång till. Det blir ju en annan sak nu när jag vet att den handlar om surströmming.

PGW
VA!?! Sjunger Alan?!? HUR har jag kunnat missat det?

Bloggblad sa...

Var nöjd med allt som livet ger... jodå.

Jag slölyssnade som vanligt, läsandes tidningen, men Piaf kände jag igen.

Anonym sa...

Lyssnade inte på Eldmannen i dag,då vi var och gjorde en del ärenden.
Men "det bultar och det bankar" finns i en text som Siw Malmqvist och några till har gjort om en sjuksyster som är så väldans kär i sin doktor. Typ 60-tal. Vet inte om det var den, men textradens stämmer.
Elisabet