lördag, augusti 08, 2009

Melodikrysset vecka 32

Välkommen till KryssBloggen

Röv, vann inte den här gången heller, hade gärna lagt vantarna på den där Ted Gärdestad samlingen.

Ja ja, det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu kör vi!

Oj, Födelsedagsvals till Mona, kommer ihåg att den var med på Listan på SVT men då det inte fanns någon video till den hade det gjort ett bildspel på Benny Andersson som ung, så jag mitt nöt trodde att det var en liten liten pojke som spelade på skivan. Så kan det gå. Vilka var det som spelade då? Orsa spelmän så klart.

Börjar bra det här för visst var det signaturen till Vänner som spelades, låten heter I'll be there for you och gruppen heter The Rembrandts, hade de några fler hits?

Geografiska platser brukar inte vara min starka sida, men. Med tganke på att det är tre bokstäver och att det börjar på v och slutar på n vågar jag mig på att chansa på Ven. Är det rätt?.

Dagens tema verkar vara one hit wonders, Peter Lundblad (som jag alltid får för mig ska hete Håkan istället för Peter) har väl inte haft någon mer hit än Ta mig till havet? Fast det är å andra sidan betydligt fler hits än jag har haft.

Ooo, Sololà av Evert Taube! Stämman från körtiden satt kvar, kul, en herde spelar på sin flöjt en herde spelar på sin flöjt, o.s.v. Sångerskan var Lisa Ekdahl.

Det var inte bara filmmusik det där. Det var från en film jag verkligen gillar. Eller, en filmserie ska jag väl säga. Indiana Jones, me like! Var allt lite kär i Harrison Ford förut, speciellt i rollen som Indiana, när han var så där svettig och skitig, som MacGyver, en annan favorit jag hade...

M A NUMMINEN!!! Han såg jag live på Skulefestivalen förra året!!! Och aldrig blir väl ABBAs I do I do I do I do I do I do sig lik efter det här.

Det här är nog det bästa melodikrysset på väldigt länge, efter allt bra som redan varit kommer Lena Ph med It hurts, eller Det gör ont som den hette när hon tävlade i den svenska melodifestivalen 2004.

Här får det bli en chansing igen för jag har inte den blekfetaste aning om vare sig artist eller låt men spinnrock är ju ett gammalt redskap och ordet passar in på vågrätt ett.

Så luinka vi så småningom idag igen, där ser man. Två körfavoriter i samma program. Ja ja, sångare var Roffe Wikström men Roffe passar inte in så det blir till att skriva Rolf istället. Roffe har jag också sett live en gång. Det var här hemma på Holmenblues men vlket år det var kommer jag inte ihåg.

Hm , låten börjar med Du lindar av olvon en midsommarkrans, men vad heter den? Kan det vara Visa vid midsommartid? Visa få in så jag hoppas det stämmer.

Och så blev det lite Kent. Sommarsnö, skulle det kunna vara mjäll man får efter att ha badat för mycket i saltvatten?

Jag hade ingen aning om att Summertime kom från en opera! Där lärde jag mig något igen. Operan heter väl Porgy and Bess? Viste jag inte var en opera heller, trodde det var en hederlig musikal jag.

LilleRille
Free Dawit Isaak

10 kommentarer:

Anonym sa...

The Rembrandts hade ju den där låten Just the way it is baby också...

Anonym sa...

visa i molom av Alf Hambe

Britten sa...

Summertime från Porgy and Bess

Vonkis sa...

Anonym
Käner inte igen titeln på The Rembrandts-låten och kommer inte åt den på youtube heller så jag får lite på ditt ord.
Visa i molom, då blir det visa i vilket fall så jag var inte helt ute och bicikletade.

Vonkis sa...

Britten
Kom på det men tack ändå :-)

Susseribloggeri sa...

Krysset började enkelt men slutade lite svårare och precis som du fick jag lära mig något nytt..hihi
Nu är det gjort!! När återvänder du till Norrköping? Har du inte fått din behövda ångermanlandsdos nu...äsch jag är bara avundsjuk...Ha det gott!!

Vonkis sa...

Susseribloggeri
Ja du ser, man lär så länge man lever så uppenbarligen lever vi båda två idag. Jag åker söderöver imorgon, kan man få en för stor ångermanandsdos?

Anonym sa...

Det var INTE "Visa i molom"! Utan "Visa vid midsommartid"! Men svaret blir föralldel detsamma... ;) //Åsa

Anonym sa...

Rembrandslåten:

http://www.youtube.com/watch?v=fDhcYIGHhxg

Vonkis sa...

Anonyma Åsa
:-)

Anonym
Ja, den ja! Visste inte att det var The Rembrandts som gjort den.