lördag, april 16, 2011

Ständigt denne reverend Camden

Välkommen till CamdenBloggen

Ibland kan en roll verkligen ställa till det.

För några år sedan sändes serien Sjunde himlen på femman. Den handlar om det väldigt präktiga familjen Camden. Visst ställdes familjen inför fruktansvärda situationer som en dotter som intevidareutbildar sig (OMG) och en son som gifter sig med en judisk tjej föräldrarna inte träffat (tar mig för pannan). Dessutom tar de sig an olycksaliga barn som flickan som blivit gravid, utan att vara gift (ve och fasa) och pojken som försöker få omkull tjejer utan att vara kär i dem (vart är världen på väg?). Självklart får de ordning på dem.

Pappan i familjen, Rev. Eric Camden spelades av Stephen Collins.

För något år sedan köpte jag DVD-boxen A woman of substance av Barbra Taylor Bradford. Den handlar om Emma Hart och hennes resa från fattig tjänsteflicka till stormagnat i 1900-talets England. I del två, Håll drömmen levande, får vi bland andra träffa den ”sexige” och lite farlige Shane O'Neill, spelad av Stephen Collins. Det kändes del på så många olika plan att se Reverend Camden i en sån roll. Från amerikapräktig till hunk, Ni hör ju hur fel det låter.

Collins dyker även upp i serien No ordinary family. Han är Mr Evil, i alla fall i de avsnitt jag sett hitills. Men det går inte att ta honom på allvar. Jag bara väntar på att Annie och ungarna ska springa in och prata om familjevärderingar.

I morse var det dags igen. I väntan på Melodikrysset startade jag ett avsnitt av Brothers and Sisters och där dök han upp igen. Rev. Eric Camden. Men nu spelade han Sauls nästan-pojkvänn Charlie.

Återigen var präktiga Eric Camden den enda jag såg. Collins skulle nog ha tänkt sig för en extra gång innan han tackade ja till den rollen.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Jorma sa...

För mig är och förblir Stephen Collins cmdr Willard Decker i Star Trek the motion picture. Jag hade väl "turen" att ha sett honom i något annat innan Sjunde Himlen började sändas.

Andelieb sa...

Ja, det finns helt klart några som aldrig blir av med vissa roller. Själv satt jag och såg "sprängaren" en gång i tiden och bara väntade på att Brasse skulle ta fram Latjolajbanlådan eller mumla något om krafsklotter :)

Vonkis sa...

Jorma
Lyckans dig säger jag bara. Lyckans dig.

Andelieb
Det hade kanske varit det lyft den filmen behövde :-)

Andelieb sa...

Vonkis: Sannerligen. :)

Vonkis sa...

Andelieb
:-D