tisdag, maj 03, 2011

Inför Eurovision song contest 2011, semifinal 2

Välkommen till EurovisionsBloggen

Här kommer bidragen som tävlar 12 maj i den andra semifinalen. Tävlingen sänds i SVT1 klockan 21.00.

BOSNIEN & HERCEGOVINA 2 poäng
Dino Merlin – Love in rewind
Får ingen känsla alls för det här bidraget. Jag har googlat lite på Dino och förstått att han är en populär artist på Balkan och när jag sett honom sjunga andra låtar kan jag förstå det. Tyvärr passar inte Love in rewind honom.

ÖSTERRIKE 2 poäng
Nadine Beiler – The secret is love
Ska erkänna att det här egentligen är en etta, men Nadine drar upp poängen till en tvåa med sin röst. Låten i sig är en hopplös musikalballad som säkert hade gått bra på 90-talet.

NEDERLÄNDERNA 4 poäng
3JS – Never alone
Sångaren låter lite som Olsen Brothers i de höga tonerna. Och låten känns lite Lene Marlin. Trots det gillar jag den här låten. Logiken i det förstår jag inte själv.

BELGIEN 1 poäng
Witloof Bay – With love baby
The Real group är ju väldigt duktiga på det de gör, men vi skulle aldrig skicka dem till eurovision. Det här vet jag inte. Nej.

SLOVAKIEN 1 poäng
TWiiNS – I'm still alive
En otroligt tråkig låt med långsam trummaskin på hög volym. Och så ett tvillingpar som kan det där med att hålla i klänningstyget med ena handen och föra det fram och tillbaka. Klänningstyget alltså.

UKRAINA 1/3 poäng
Mika Newton – Angel
Versionen som Mika tävlade med i den ukrainska tävlingen var rätt usel, och hon sjöng fantastiskt falskt. I Düsseldorf kommer hon att tävla med en annan och betydligt modernare version av låten. Frågan är hur Mika klarar av att sjunga den live. Den gamla versionen får en poäng, den nya tre.

MOLDAVIEN 2 poäng
Zdob şi Zdub – So lucky
Känns som en blandning av shebangs version avSheena is a punkrocker och något annat som jag inte kan placera just nu. Av nostalgiska skäl vill jag verkligen gilla det här, men kan inte. Zdob şi Zdub har tävlat i esc tidigare och ni kommer säkert ihåg dem. Det var de som 2005 hade med sig en trumspelande mormorpå scenen.

SVERIGE 3 poäng
Eric Saade – Popular
Visst, den fastnar och scenshowen var bra men texten är så provocerande dålig att jag dånar. Egentligen en tvåa men Eric får tre poäng av patriotiska skäl.

CYPERN 1 poäng
Christos Mylordos – San aggelosS'Agapisa
Tydligen betyder San aggelosS'Agapisa Jag älskade dig som en ängel. Och han heter Cristos Mylordos (My lords...). Oavsett allt möjligt tappar jag intresset för den här låten rätt omgående.

BULGARIEN 1 poäng
Poli Genova – Na inat
Öh, jo men. Hon kan ju skrika i alla fall. Det känns lite som att de som gjorde låten inte riktigt kunde bestämma sig för vad den skulle vara.

MAKEDONIEN 2 poäng
Vlatko Ilievski – Rusinka
Först tog jag mig för pannan och undrade vad i hela friden Makedonien hade skickat för bidrag. Men, det tar sig. Det här bidraget kommer absolut att stå ut i Düsseldorf, på ett halvbra sätt.

ISRAEL 1 poäng
Dana International – Ding dong
Jag förstår att Israel skickar Dana International igen. Jag menar, förra året skickade de Harel Skaat, som de trodde kunde sjunga och så sprack han totalt i Oslo. Då är det lika bra att skicka Dana, som alla vet sjunger som en kratta redan. En intressant reflektion är att nästan alla klipp på youtube där Dana sjunger Ding dong live har endera plockats bort helt, eller så har ljudet blockerats. Det säger en del om hur hon sjunger...

SLOVENIEN 3 poäng
Maja Keuc – No one
Gillar gunget i låten. Det är lite Anastacia dramatik över det hela.

RUMÄNIEN 1 poäng
Hotel FM – Change
Pamela jag undrar, o om du blundar...

ESTLAND 1 poäng
Getter Jaani – Rockefeller street
Sitter mest och undrar vad det är hon har på sig egentligen. En väldigt tråkig låt som inte fångar mig alls med andra ord.

VITRYSSLAND 0 poäng
Anastasiya Vinnikova – I love Belarus
Anastasiya gillar uppenbarligen att sjunga om sitt älskade Vitryssland, några andra låtar med henne heter Born in Belorussia och I am Belarusian. Det här är så gräsligt illa att jag inte vet vart jag ska börja. Det känns absolut som att den vitryske diktatorn Alexander Lukasjenko , uttalet är dåligt, sången är dålig, allt är dåligt. Det går inte ens att skratta åt eländet.

LETTLAND 2 poäng
Musiqq – Angel in disguise
Har musiqq haft samma klädskapare som Love generation? Refrängen är rätt catchy men det där halvrap-partiet i mitten? Vad hade det där att göra?

DANMARK 2 poäng
A friend in London – New tomorrow
Tycker du att den här låten påminner om en annan låt? Speciellt där i början och i refrängen? Kanske tycker du att den är lite lik Andreas Johnsons Sing for me? Det är du inte ensam om i så fall.

IRLAND 3 poäng
Jedward – Lipstick
Kära värld, ett tvillingpar till.
Låten är lite lik den Tyskland ställer upp med i år. Lite mysko så där. Jag undrar vad låtskrivarna hade slickat på innan de skrev den här...
MEN, den fastnar. Bara en sån sak.

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet TV Aftonbladet Expressen SvD DN Stop Luka Jyllands Poshttp://www.blogger.com/img/blank.giften JP JP VG

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Hannes sa...

Tror tyvärr inte vi har en chans - som jag visar i min blogg skickar vi ingen artist, utan vi skickar ett sjungande gameboy..

http://hanneshervieu.se/saade-prins-av-vada/

miyala sa...

Hannes: Glöm inte att den utländska juryn ocksà röstade fram den som vinnare sà helt chanslös borde den inte vara. Tror helt klart den gàr till final men sen är det väldigt svàrt att veta hur det gàr. Han gör ett jättebra framträdande (med en medioker làt) men när han tvingas sjunga konstant i esc samtidigt som han rör sig mkt lär det brista en del sàngmässigt och dà...

miyala sa...

Har bara lyssnat pà hälften av bidragen men màste säga att som det hitills làtit sà borde Sverige lätt gà vidare fràn den 2:a semin. Hittills är första semin starkare tycker jag!

Har förresten sett Danmarks oxà och den gillar jag skarpt även om den osar esc och làter vääääldigt mkt som, ja, sing for me...

miyala sa...

Màste förresten i förväg säga ngt om Storbrittaniens làt. JAG KAN INTE PÀ NÀGOT SÄTT FÖRSTÀ HUR DEN KAN VARA FAVORIT HOS NÀGON!!!! Ok. Om jag hade hört den pà rade det varit väldigt annorlunda men nu kan man ju faktiskt se pà dem och det är FRUKTANSVÄRT! Det är NKOTB pà nytt igen! Förstàr du vad jag syftar pà?

RÖRELSERNA! HERREGUD! JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR AV PINSAMHET! ALL MANLIGHET SOM SKULLE HA KUNNAT FINNAS DÄR FÖRSVANN VID FÖRSTA RÖRELSEN!

Sà där, nu är det sagt och jag känner mig sà mkt bättre nu!

Puss!

miyala sa...

tappade ngr ord. Det ska stà... om jag hade hört den pà radion hade det varit...

Vonkis sa...

Hannes
Det känns som det kan gå precis hur som helst, går det bra så är det för att de som röstar tycker att Saade är söt.

Miyala
Ha ha ha
Hade du fullt upp igår?
När den utländska juryn röstade på Eric hade de inte bidragen i esc att ta ställning till.

Storbritanniens har jag inte tittat på än, det kommer ett inlägg om de redan finalklara bidragen inom en snar framtid.

miyala sa...

Hehehe! Jo jag var lite escfreak igàr;)!

Jo, Eric kommer att vinna mkt pà sitt utseende men han vinner oxà väldigt mkt pà sin show och dans (och dansare). En sàn show saknas i esc det här àret vilket kan gynna honom.

Jo det är ju sant att juryn bara hade andra svenska bidrag att jämföra med men tror inte allt annat var sà dàligt att de röstade fram den bästa av enbart dàliga. Hur som helst kommer det att vara tuff konkurrens. Det är mààànga farliga bidrag i àr. Mycket vanlig pop. Nästan inga ballader...

Tror att Eric (k) kommer att ge oss den bästa placeringen pà màààànga àr men tror inte att han vinner, ej heller top 3. Möjligtvis kring 10:e plats!