lördag, maj 21, 2011

Skärpta rökregler, om Miljöpartiet får bestämma

Välkommen till RökBloggen

Kommer ni ihåg ramskriket som gick över Sverige när det skulle bli förbjudet att röka på krogen? Hela krognäringen skulle gå under, ingen skulle längre gå ut för att ha roligt, för fy så jobbigt det skulle bli för rökarna att lämna lokalen när röksuget blev för påtagligt.

Lagen blev verklighet men både krogar och restauranger finns kvar!

Nu vill Miljöpartiet skärpa förbudet till att även gälla exempelvis hållplatser och utanför entréer.

Personligen tycker jag att det är en underbar idé.

Jag är så trött på att behöva andas in cigarettrök när jag väntar på bussen eller spårvagnen. För att inte tala om hur irriterande det är att behöva ta sig egenomen rökridå när man ska gå in eller ut från exempelvis affärer, för att någon eller några har ställt sig precis vid ingången och röker.

Jag säger Bifall, Miljöpartiet!

Läs mer
Sveriges Radio SVT SVT HD DN SvD Aftonbladet ÖA


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alla dessa fimpar som ligger överallt!
Är du rökare så ta hand om fimpen
du just slängt!
Visa hänsyn, såklart!

urhk sa...

Rökarna hänger utanför krogarna nuförtiden. Skönt att man slipper röken inomhus, men bråken utanför krogarna har ju inte direkt minskat. Folk springer ut och in som tokar. Nedskräpningen har dessutom ökat utomhus. Överallt ligger det fimpar.

Anonym sa...

Du skriver att du är trött på att andas in rök när du väntar på bussen eller spårvagnen. Men så prata med rökarna då, gå åt sidan och be dem gå åt den andra. Hur svårt kan det vara?

Jag är inte rökare själv, men jag inser att om allt som någon störs av ska förbjudas finns det snart inga rättigheter kvar, bara lurpassande och fingerpekande.

Vonkis sa...

Anonym 3:32
Ja, dessa fimpar som slängs iväg överallt. Ibland utan att en släckas.

urkh
Det är verkligen skönt att slippa röken inomhus. Innan rökförbudet var det tvunget att duscha direkt när man kom hem efter en utekväll, om man inte ville kvävas av röklukten när man sov.

Anonym 10:28
Om jag står och väntar på en spårvagn eller buss och det kommer en rökare som ställer sig vid mig och blossar brukar jag be honom eller henne att gå åt sidan. Grejen är att det handlar inte om att bara störas av cigarettröken. Rökning, aktiv som passiv, är en hälsorisk. Eftersom rökning i sig inte är förbjudet är det upp till var och en om hon eller han vill dra i sig en massa gifter, men tvinga inte i mig dessa gifter.