söndag, augusti 05, 2012

Zombies galore

Välkommen till ZombieBloggen

Annie, som gillar zombiefilmer lika mycket som jag gör, och jag har hyrt en hel hög med zombiefilmer som vi tänker plöja igenom idag och imorgon. Nu var det inte så lätt att hitta några zombiefilmer att hyra för Hemmakväll i Ö-vik har kommit på den smarta iden att ställa alla filmer i alfabetisk ordning, oavsett vilken genre de tillhör. Smart.

Men men, några lyckades vi ändå få tag på.

The Dead (2010)
Trailer
Den amerikanske soldaten Brian Murphy (Rob Freeman)försöker ta sig från Afrika, där ett zombievirus sprider sig, till sin familj som eventuellt befinner sig i USA eller på en militärbas.

En väldigt seg film. Det händer inte speciellt mycket. Brian åker bil eller går. Ibland måste han stanna och då kommer några zombies ifatt honom. Jag antar att Howard J. Ford blivit inspirerad av George A. Romero för mellan varven dyker det upp små politiska budskap om människans girighet.

Nazi Zombies (Horrors of War) (2006)
Trailer
En grupp amerikanska soldater får i slutet av Andra världskriget i uppdrag att undersöka iakttagelser av konstiga varelser bakom fiendens linjer.

Vår första tanke var att det här var en examensfilm, gjord av någon filmnördig high schoolunge, typ Dawson. Det här var så dåligt på alla sätt och vis. Känslan som hänger sig kvar är densamma som när man ser svenska versionen av The Bachelor...
(Psst. Bara så ni vet, Annie somnade under den här filmen, men ni har inte hört det från mig)

Dawn of the dead (2004)
Trailer
En Zombieepidemi bryter ut och några överlevande sätter sig i säkerhet i ett köpcenter.

En spännande zombiefilm, både Annie och jag hoppade till några gånger. Dessutom var karaktärerna i den här filmen intressante, speciellt Steve (Ty Burrell från Modern Family) som bjöd på några sarkastiska skratt.

Om du ska se Dawn of dead, stäng inte av när eftertexten kommer, det är inte riktigt slut då.

Shaun of the dead (2004)
Trailer
Under en pågående zombieepidemi bestämmer sig loosern Shaun (Simon Pegg) för att ta tag i sitt liv.

Shaun och han bästa vän Ed må vara riktiga töntar men de har sin charm, och de försöker i alla fall göra det bästa av en rätt hopplös situation. Gillar du brittisk humor gillar du den här. Om du är ute efter en mer brutal zombiekomedi rekommenderar jag dock Zombieland.

28 dagar senare (2002)
Trailer
Jim (Cillian Murphy)har legat i koma och när han vaknar upp på sjukhuset vaknar han upp i en värld fylld av snabba zombies på jakt efter kött.

Filmen börjar väldigt bra, det är mycket springa, gömma sig och zombiedödande. Tyvärr spårar filmen fullständigt ur mot slutet (ja, zombiefilmer kan göra det) och bli mer en väldigt dålig krigsfilm.

The dead outside (2008)
Trailer
En smitta som gör de infekterade till våldsamma psykopater härjar i Storbritannien. Daniel (Alton Milne) söker skydd på en avlägsen gård som lyckats hålla sig isolerad från smittan.

Det er många gånger svårt att veta vad som är verklighet, drömmar och hallucinationer i den här filmen så det blir lite förvirrat mellan varven. Men på det stora hela en helt ok film även om zombiesarna var för snälla.

Survival of the dead (2009)
Trailer
Zombies finns överallt. Några överlevare tar sig till en ö i Delaware där de hamnar mitt i en gammal släktfejd.

Fråga 1. Varför hade jag glömt att jag inte gillar George A. Romero's filmer?
Fråga 2. HUR kunde jag glömma att jag redan sett den här skiten???

28 veckor senare (2007)
Trailer
Fortsättningen på 28 dagar senare.
Storbritannien har satts i karantän och USA-ledda trupper har gått in i landet och rensat bort de zombies som inte redan dött av svält. Sakta men säkert börjar återuppbyggnaden av främst London och människorna kommer tillbaka. När två barn ger sig iväg till sitt gamla hem utanför säkerhetszonen hittar de sin mamma som lever, trots att hon blivit biten av en zombie
.

Helt klart en av de bästa filmerna i den här gruppen. Det finns en ordentlig handling och man blir faktiskt skrämd av zombierna. Sedan blir det inte sämre av att Danny Boyle, Robert Carlyle, Rose Byrne och Jeremy Renner är med.


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Mathias sa...

Dead Snow kanske?

http://www.dreamfilm.se/film/502/dd-sn.html

Mathias sa...

Inte att förglömma! Zombieland!

http://www.dreamfilm.se/film/277/zombieland.html

Vonkis sa...

Mathias
Zombieland har jag sett några gånger och den är ju bra men jag vill se något nytt. Får nog ta och spana in Dead Snow.

Bloggblad sa...

Jag ser en zombie i spegeln varje morgon, det räcker för mig.

Men du - nåt helt annat - jag har nu boktips på min blogg som jag tror att du gillar! Kanske har du redan varit inne på Evas hemsida? Jag har nog tipsat förr.