torsdag, april 18, 2013

Gästinlägg Änglar på Sergels torg

Välkommen till GästBloggen

För fösta gången publicerar jag idag ett inlägg jag inte skrivit själv. Det här är min vän Annies berättelse om hur den hjälp man behöver ibland kan komma från oväntat håll.

I höstas vågade jag mig på att åka ända till "StorStockholm" själv. Det är vågat om man har en lokalsinne som en guldfisk...

Jag skulle ta mig in till centralen, gick såklart ut på fel ställe och hamnade mitt på Sergels torg. Till saken hör att jag hade min arbetsjacka med Svenska Kyrkan tryckt tvärs över ryggen...
Innan jag hann samla mod till att be om vägbeskrivning hade ett gäng tilltufsade damer och herrar samlats runt den förvirrade norrlänningen.

"Kommer Magda från S:ta Clara ikväll" ... frågade en tandlös herre som om det vore helt självklart att jag skulle veta vem han menade.

Efter språkförbistringar (då mina nya vänner ställt sig tveksam till min rikssvenska) och en utredning där de tillslut förstod att jag kom från en annan del av landet och en annan kyrka än deras älskade S:ta Clara, tändes ett ljus i den tandlöse mannens ögon;

"DU verkar vara i betydligt större behov av hjälp än oss", sa han och gapskrattet som utbröt smittade många i närheten... och jag kunde bara hålla med!

"KOM ALLIHOPA, VI FÖLJER HENNE TILL DÖRREN", och som i ett trollslag var jag på väg mot centralen omgiven av en skara pratande, skrattande, sjungande och aningens vinglande vänner.

Vilka Änglar!

Tack S:ta Clara för ett fantastiskt arbete!

/
Annie


Här kan du läsa mer om arbetet i S:ta Clara kyrka.
S:ta Clara kyrka
Här ger kyrkgolvet tak över huvudet
Hemlösa i kyrkan

7 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Där ser man - änglar finns!

Vonkis sa...

Ruta ett
Det gör de verkligen!

Lena sa...

Härligt!

Veiken sa...

Vilket härligt inlägg! :) Man blir glad av det!

Anni sa...

Hjälp finns där man minst anar det! Och så ska man ju inte döma hunden efter håret ;-)

För övrigt tycker jag att du borde hitta någon annanstans att arbeta. Hur långt ska du låta eländet fortgå?

Stor stöttekram ♥

Vonkis sa...

Lena
Eller hur!

Veiken
det blir man sannerligen :-)

Anni
Eller en bok efter omslaget :^)

Jag arbetar inte kvar på arbetsplatsen jag var på när jag blev sjukskriven, tack och lov.

Jorma sa...

Har varit dålig på att skriva på sista tiden, men jag hänger med :)
Jag har arbetat på Systembolaget, och jag har träffat många tilltufsade människor där. Och många av dem är och var riktigt goa. Hjärtat på rätt plats. En fin liten berättelse, blev lite rörd här.