söndag, april 28, 2013

Har ni fest eller?

Välkommen till EurovisonBloggen

Med mindre än tre veckor kvar till Eurovision Song Contest i Malmö kommer nyheter kring evenemanget allt tätare och det ser ut att kunna bli jäkligt bra det här.

Att Petra Mede leder programmet har vi vetat ett tag och vi som inte kommer att vara på plats i Malmö Arena kommer bli guidade av Josefin Sundström. Både före och efter semifinalerna och finalen sänds programmet Studio Eurovision, programledare är Gina Dirawi. Det ska bli kul att se hur hon fungerar med europeiska artister.

De där reklamsnuttarna från värdlandet har tagits bort. Istället får vi se klipp från varje tävlande nation. Men vi kommer inte behöva sakna klippen från Sverige för det. EBU-tanten Lynda Woodruff (Sarah Dawn Finer) kommer nämligen göra sitt bästa för att presenterar vårt fina land för Europa. Jag börjar nästan skratta bara av tanken på de där inslagen.

Redan i den första semifinalen släpps en av de stor kanonerna loss för tydligen ska Zlatan hälsa Europas tittare välkomna till Malmö. Pausunderhållningen går under namnet Northern light och det är Andreas Kleerup som gjort musiken.

Av någon anledning har det varit väldigt tyst om den andra semifinalen. Finalen vet vi desto mer om. Har vi tur får vi ett framträdande av ABBA 18 maj, det saknas bara ett andra A till framförandet av Aviciis, Björns och Bennys We write the story. Vi får nöja oss med ABB så länge.

I finalen ska det dessutom drivas med oss svenskar, det är Felix Herngren och Fredrik Lindström som fått i uppdrag att skriva numret. Frågan är bara om tittarna ute i Europa kommer förstå att de driver med svenskheten eller om de tror att vi bekräftar deras syn på oss. Det där med humor är ju svårt. Tänk bara på hur starkt ryssarna reagerade på Tingaling Russian Base - Lovers Remix.

Yohio presenterar de svenska rösterna.

Men Eurovision Song Contest är inte bara det som sänds på tv. Det sker en hel del ute i Malmö också. Bland annat ryktas det att Carola ska göra ett framträdande på Wonk. På Moriska paviljongen blir det Euro Fan Cafe och under ledning av Marie Serneholt drar EuroClub in på Slagthuset.

Ja ni ser. De verkar bli ett jäkla drag helt enkelt. Tänk om man kunde vara där.

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet
Skånskan Skånskan Skånskan Skånskan Skånskan Skånskan Skånskan
SVT SVT SVT
DN DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: