fredag, maj 05, 2017

Eurovisiondags!

Välkommen till EurovisionsBloggen

Till veckan är det äntligen dags för Eurovision Song Contest från Kiev. Som jag längtat!

Självklart har jag lyssnat på årets bidrag redan och en sak står klart. Det ä väldigt väldigt många ballader som tävlar i år så har vi otur kan det bli ett riktigt sömnpiller i finalen. Sveriges bidrag I can't go on med Robin Bengtsson sticker ut och kan nog hamna på topp åtta.

Stor favorit är Italien som representeras av Francesco Gabbani med låten Occidentali's Karma. Jag älskar den så för min del får den gärna vinna. Annars blir jag på bäst humör av Rumäniens bidrag Yodel It! med 9 Ilinca feat. Alex Florea. Jag menar, vem blir inte glad av joddling?

#Blogg100
66/100
Antal giraffkalvar födda - 1
Antal fågelägg kläckta - 0/4

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Versch sa...

Ser fram emot evenemanget, hoppas Sverige går vidare till finalen på lördag. Jag har inte alls hört några bidrag (som vanligt). Ska bli kul att se och lyssna iaf. :)

Vonkis sa...

Versch
Är rätt säker på att Sverige går vidare. Både Italien och Rumänien är älska eller hata, ska bli kul att höra vad du tycker om dem.

Anni sa...

Aha. Jag har bara hört kortsnuttar av låtarna och tycker att det är väldigt många som står och bara gapar ut sina ballader. Svenska bidraget verkar vara annorlunda, så hoppas att det är ok att gå ut allra först! Det lilla jag hörde av det italienska tyckte jag inte om, men vem vet - det kanske vinner i längden?
HUR kunde jag boka in en tjejmiddag på tisdag?

Vonkis sa...

Anni
Eller så är det helt perfekt med tjejmiddag på tisdag, så kan ny ha ESC på i bakgrunden och tycka till om låtarna :-)

Ge hela den italienska låten en chans och titta på framträdandet, det är en helhetsupplevelse.

Versch sa...

Vi brukar ju ha en tendens att tycka olika så det blir ju extra intressant och se om jag håller med dig då. ;)

Veiken sa...

Ojoj, jag har missat det mesta av årets Mello.... kommer nog att missa resten också tyvärr. Jag vet inte om det kommer att sändas där jag är.....men vänta nu. Jag är ju hemma lördagskväll... Håller tummarna för det! :)