lördag, maj 19, 2018

Ledsen och trött

Välkommen till BalkongBloggen

Det låter kanske löjligt men faktiskt orka gå ut och och fixa med blomlådorna och försöka göra fint på balkongen betyder en hel del för mig. Därför blir jag på riktigt ledsen när det skiter sig.

Igår kväll upptäckte jag flera trådar som påminner om spindelnät men är fluffigare på ett sätt i blomlådan med pelargoner. Jag tittade i de andra lådorna men kunde inte se något där. Fixade lite såpavatten och sprayade över pelargonerna och hoppades på det bästa.

Det är svårt att se men det går som trådar från själva blomman ner mot bladet.

Idag när jag går ut och tittar så ser jag samma trådar i så gott som samtliga blomlådor. På pelargoner, nejlikor, hänglobelia, dahlior och malva. Och jag blir på riktigt ledsen.

Just nu känner jag bara för att slänga allt på tippen och spika igen balkongdörren. Det är bara skit allt ihop.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Annis sa...

Jag kan för lite om växter för att komma med råd... men kan peppa. Heja Vonkis, kämpa! Du vinner mot ohyran!!!

Anonym sa...

Förstår uppriktigt att du blir ledsen. Vet vad det kostar i ork och energi för dig att fixa. Vet att du älskar balkongen, och egentligen velat ha en kolonilott. Hoppas verkligen att du får bort eländet på blommorna.
Fortsätt att spruta med såpvatten, speciellt under bladen och på stammarna. Men låt även jorden bli rejält blöt. Tyvärr så ska de ju inte stå i solljus när du sprayat - så frågan är ju om orken/energin finns 😢
Önskar jag kunnat hjälpa dig...
Pappsen känner detsamma ❤️
Den ömma modern - älskar dig!

Anonym sa...

Hejsan! Jag misstänker att du kan ha larver i dina blommor. Kolla under blad och i jorden.

Anonym sa...

Kalle

Anni sa...

Det skadar inte att bära in lådor o krukor i duschen och duscha av plantorna ordentligt (utan att få för mycket i jorden så att de dränks). Jag kunde inte se om växterna mådde dåligt på dina bilder, gjorde de det? Om inte så räcker det nog med en vända i duschen - och fortsatt koll.