tisdag, november 06, 2018

En droppe midnatt

Välkommen till FöreställningsBloggen

Jag försöker komma ut på lite kulturella grejer. Jag gillar att gå på utställningar, konserter och föreställningar men har haft svårt att ta mig för de senaste åren. Det har blivit lite bättre det här året, mycket beroende på att jag har vänner som gärna följer med mig på lite olika saker.

I fredags var S och jag och såg En droppe midnatt med Jason Diakité. Föreställningen bygger på Diakités bok med samma namn och handlar om att växa upp utan att riktigt känna sig hemma någonstans och att undra över sina rötter. Den grep verkligen tag i mig och fick mig att tänka till men det var även fylld av värme och kärleken till familjen var påtaglig.

Jasons berättelse förstärktes visuellt med snygga animationer bakom bandet. Musiken gick inte av för hackor den heller, framförallt gillade jag sångerskan Mira Palme, vilken röst hon har.

Såklart köpte jag boken när föreställningen var slut. Nu gäller det bara att läsa den också. Det har blivit några bokinköp senaste tiden, jag får väl göra en läslista.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar vara en intressant föreställning.
Är bra när man får olika infallsvinklar och börja tänka lite nytt.
//Marianne

Anni sa...

Jag kan faktiskt gå iväg ensam på saker, framför allt utställningar, om jag inte får tag i någon som vill gå med. Men visst är det mycket roligare att ha sällskap, ha någon att prata om upplevelsen med. Tror maken har den där boken, kanske ska knycka den av honom?