söndag, oktober 13, 2019

Skolmarschen i Norrköping

Välkommen till SkolBloggen

I valtider pratas det varmt om skolan. Den är så viktig och alla partier berättar hur mycket de ska satsa på den svenska skolan. Nu ska resultaten bli bättre. Tyvärr är det allt som oftast bara tomt prat. När valet är över försvinner allt vad satsningar heter och istället blir det neddragningar. Eller effektiviseringar, som det så populärt kallas nu för tiden.

Skolan ska bli effektivare. Som om vi vore någon slags industri.

Skolan går redan på knäna. Vi lärare hinner inte med det vi ska. För trots att pengarna blir färre blir de uppgifter vi ska göra fler. Inte så rimligt kan man tycka. Sju av tio kommuner planerar att spara på skolan under 2020.

Men nu är vi några som fått nog. I helgen har det arrangerats 12 skolmarscher runt om i landet. Igår marscherade föräldrar, barn och skolpersonal i Skövde, Lund och i Falun.

Idag har det marscherats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Trelleborg, Piteå, Uppsala, Karlshamn och Strömstad.

Helt ärligt ska jag säga att jag är både stolt och besviken efter dagens marsch i Norrköping. Det kom trots allt fler än jag trodde, men det borde ha varit fler. Många fler. 1100 var inbjudna. Vi blev runt hundra deltagare. Mor- och farföräldrar, föräldrar, elever, skolpersonal. Riktiga hjältar.

Vi samlades i Carl Johans Park och tågade sedan upp till Hörsalsparken.

By the way. Den här marschen skedde utanför arbetstid.

Läs mer
De marscherar i protest mot skolnedskärningar
Lärarfacken och Skolföräldrarupproret står bakom Skolmarschen

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: