torsdag, november 05, 2020

Den tvåhundratjugoåttonde dagen: Morgonstund och demokratifunderingar

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundratjugoåtta i isolering. När man börjar dagen med att slita sig upp för att gå på en kort promenad, då blir man också belönad. I morse bestod belöningen bland annat av denna lövkö i Strömmen. Helt klart värt den tidiga morgonstunden.

I ärlighetens namn var inte det här så pjåkigt heller men lövkön smäller lite högre.

USA-valet då. Vad ska man säga. Det liknar allt mer en fars och med tanke på allt som pågår där borta sälla jag mig till skaran som undrar hur i hela friden landet kan räknas som en demokrati.

För nästan två veckor sedan intervjuades Bernie Sanders av Jimmy Fallon och förutsåg då att Trump skulle ta en tidig ledning därför hävda att han vunnit för att sedan, när Biden kommer ta in, hävde röstfusk. Precis det som skett. Hillary Clinton varnade för Trumps beteende redan för fyra år sedan.

I Michigan skanderar anhängare till Trump att rösträkningen ska stoppas där Biden leder, i Arizona stängdes ett ställe för rösträkning till följda av att beväpnade Trump-supportrar stormat lokalerna och krävt omräkning där Biden tappar. Tänk att samma sak hade hänt i ett land i Asien, Afrika eller Sydamerika, hade det valet setts som demokratiskt genomfört? Knappast.

Till och med Fox News reagerar på det dumma med att inte räkna alla röster.


Inga kommentarer: