söndag, november 29, 2020

Den tvåhundrafemtioandra dagen: Första advent

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrafemtiotvå i isolering. Började denna första advent med att tvätta, det var svårt att komma upp för jag var (och är) så trött efter att ha bakat lite igår. Men men, är det första advent ska det tändas ljus så jag plockade fram mitt ugglespel, inköpt på fotografiska för två år sedan.

Självklart blev det lite adventsfika efter frukosten också, en pepparkaksekorre med lite julmust och så klart ett tänt ljus i adventsljusstaken. Löparen från mormor fick komma fram den med.

Nu undrar du kanske vad det var jag bakade igår. Jo, jag gav mig på att baka mormors nötkakor och det gick rätt bra. Jag var rädd att de skulle rinna ut men det gjorde de inte. Däremot blev de gigantiskt stora, ska komma ihåg att klicka ut smeten med tesked nästa gång.

Annars har dagen gått i vilans tecken. Det har blivit lite skidskytte och längdskidor när jag inte slumrat i soffan även om jag vaknade till när Linn Svahn intervjuades. Faktiskt tycker jag det är härligt när idrottare visar sin besvikelse och frustration så där. Dessutom har Susannes skafferi stått på på datorn. Jag såg när de gjorde vegbullar och har nog nästan helt bestämt mig för att göra egna köttbullar för att ha till jul. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska köpa kryddpeppar eller om jag ska ha i torkade trattisar i smeten. The struggle is real.

Om jag är vaken ska jag se (och kanske sjunga med i) sing-a-long i advent från Umeå stads kyrka.

Inga kommentarer: