måndag, maj 17, 2021

Den fyrahundratjugoförsta dagen: Det där vädret

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratjugoett i isolering. Så har jag äntligen jobbat en hel dag utan att det betyder att jag måste kompa ut en annan dag. Det kändes sannerligen väldigt bra.

Men men, nu är det vår och då ska det pratas om vädret och jag är inte den som är den när det kommer till väderprat.

Det har varit ömsom som och ömsom ösregn idag. När jag satt i ett videomöte efter lunchen blev himlen otroligt mörk och alla portar öppnades. Jag trodde faktiskt det skulle komma någon åskknall. Tyvärr hade jag glömt att det är Norrköping jag bor i, här åskar nästan aldrig. I Linköping och Finspång däremot, där har det åskat idag.

Någon timme senare verkade det vara dags igen, så jag ställde mig på balkongen med mobilen i högsta hugg. Det blev ingen åska den gången heller. Men, och håll i dig nu. GLASSBILEN körde förbi! Jag som har varit inte på deras hemsida lite nu och då för att se när det ska komma men den har inte varit i närheten av mig, så jag hade lite gett upp. Och så kör den förbi idag utan att jag visste att den skulle komma! Oförskämt var ordet.

Nej vet ni vad! Just som jag skrev det här inlägget började det att åska!
 
Jag lyckades få med en blixt precis i början av det här klippet. Se och njut. I ett annat klipp lyckades jag bara fånga en mås som sket när den flög. Den behöver ni inte titta på.

Fyra långa härliga muller blev det.

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har hört åskan tre gånger idag. Fast inte så väldigt nära. Men jag såg fruktansvärt svarta moln åt ditt håll till bakom Ramunderberget.

Klimakteriehäxan sa...

Häftigt att du lyckades fånga en blixt! Själv är jag nog lite åskrädd, sitter i sen barndomen på vischan. I stan går det an.

Vonkis sa...

Bloggblad
Nog är det lite tidigt med åska egentligen men jag njuter i stora drag.

Klimakteriehäxan
När jag var liten var jag rädd för åskan men det vände någon gång under mellanstadiet tror jag. Nu är åska något av det bästa jag vet. Varje gång det åskar ställer jag mig på balkongen och filmar i hopp om att lyckas fånga någon blixt på bild :-)

Versch sa...

Vilken lyckodag! Få börja jobba heltid igen, glassbilen och åska! Det måste du fira på något vis. 😍👍🏻

Vonkis sa...

Versch
Att njuta av blixtarna fick bli mitt firande :-)

Anni sa...

Åh, du fick med blixten! WOW! Jag gillar också åska, men inte när den är precis över mig. I Schweiz för två år sedan var det maffiga åskväder om kvällarna då hela alptopparna lystes upp. Jag försökte filma, men kameran hann inte med att få in skärpa eller rätt ljus när blixtarna kom. Så synd!

Vonkis sa...

Anni
Det var rena rama turen. Hade jag börjat spela in en sekund senare hade jag missat blixten.

Åh, det låter riktigt maffigt! De som lyckas filma blixtar i sådant mörker har nog riktigt bra kameror.

Jörn sa...

Åh - bor också i Norrköping!

Jörn sa...

…varit inne menar du… fniss! ;)

Jörn sa...

Var i Eskilstuna denna dag - där var också oväder.